Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu tiyatrosuna hoşgeldiniz!.
Yıldız Tilbe Gazze’de 4 BİN kişilik iftar yemeği verdi..
Koca devlet bir avuç köpekperest şerefsize güç yettiremiyor!.
1 yılda 6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal ediliyor!.
Petrol fiyatlarına yine kazık gibi zam!.
İbadeti şova çevirenlerin yeni taktiği Umre Mevlidi!.
Altın rekor tazelemeye devam ediyor..
YÖK İmamoğlu’nun sahte diploması ile ilgili kararını verdi!.
DEM Partili Önder Başkan Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı..
Flash TV ve Pozitifbank’a şafak operasyonu!.
Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’na “Kimsenin Yedeği Değilim” göndermesi!.
Üsküdar Belediyesi’nde çalıştığı ortaya çıkan Yeni Akit yazarı kovuldu!.
Rusya Devlet Başkanı Putin ateşkese olumlu baktığını açıkladı!.
ABD’nin fonunu kestiği Gazete Duvar iflas ettiğini açıkladı!.
Siber Güvenlik teklifi TBMM’den geçti…
FETÖ’cü hainlerin finans ve para aklama merkezleri ifşa oldu..
Trafik kurallarına uymayan motosiklet sürücülerini yakacak karar!.
Başsavcılıktan İmamoğlu’nun diploması için “Süreci Hızlandırın” talimatı…
Trafikte Beyaz Far kâbusu sona eriyor!.
Zorlu Holding’in amiral gemisi Vestel’in dudak uçuklatan zararı!.
Mansur Yavaş’tan Ekrem İmamoğlu’na anket göndermesi!.
ABD Başkanı Trump’un Ukrayna ile ateşkes çağrısına Rusya Devlet Başkanı Putin’den üniformalı gönderme!.
CHP’de ortalığı karıştıracak İmamoğlu-Yavaş anketi!.
İmamoğlu’nu gammazlayan Akşener’miş!.
Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya cevap veremedi!.
İmamoğlu ile Yavaş arasındaki adaylık çatlağı büyümeye devam ediyor!.
Bayram fırsatçıları iş başında!.
Sendikaların okullardaki skandal LGBT çağrısına Bakan’dan sert tepki!.
Karakter fukarası Zelenski’den Trump’a özür mektubu!.
Emekli Bayram İkramiyesi 4 bin TL olarak belirlendi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tunç Soyer “Bir daha olmayacak” demişti, İzmir’de ev ve işyerlerini su bastı!.

Tunç Soyer “Bir daha olmayacak” demişti, İzmir’de ev ve işyerlerini su bastı!.
25.11.2021
A+
A-

Geçtiğimiz haziran ayında “İzmir’i sel baskınlarına karşı dirençli hale getiriyoruz. Bir daha sel baskını yaşanmayacak” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in söylemi yine havada kaldı.

Önceki gün akşam saatlerinde kent genelinde etkili olan sağanak yağış yine bildik manzaralara yol açtı. Bazı ev ve işyerlerini su basarken cadde ve sokaklarda biriken yağmur suları İzmirlilere zor anlar yaşattı. Buna bir de İzmir Büyükşehir Belediyesinin “Yaz sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” açıklaması yaptığı Kemeraltı Kuşaklama Sistemi inşaatının bir türlü tamamlanamaması eklenince tarihi çarşıda İtalya’nın su kanalları ile ünlü şehri Venedik’i aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

BİLDİK MANZARALAR

İzmir’de önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış kentte yine bildik manzaraların oluşmasına neden oldu. Kentin birçok yerinde yağan yağmurun etkisi ile ev ve işyerlerini su bastı. Cadde ve sokaklarda biriken yağmur suları nedeniyle işten eve gitmek isteyen vatandaşlarla araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Sağanak yağıştan kentin simge mekanlarından birisi olan Karaca Sineması da nasibini aldı. Sinemanın giriş kısmı yağmur suları ile doldu. Sinema personeli, yağmur suyunu kendi çabasıyla tahliye etmek zorunda kalırken aynı cadde üzerindeki bazı işyerleri de yağmur suyundan olumsuz yönde etkilendi. Sineması’nın işletmecisi Serdar Arslan, “Bu sokakta her zaman böyle su baskınlarıyla karşılaşıyoruz ve şu ana kadar bir çözüm bulunabilmiş değil. Yetkililerden buraya bir çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Su baskınlarından İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı da nasibini aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı ve çevresini su baskınlarından korumak amacıyla 2018 yılında inşaatına başladığı Birinci Etap Kuşaklama Altyapı Projesi aradan geçen 3 yılı aşkın süreçte bir türlü tamamlayamayınca olan yine esnafa oldu. Tunç Soyer’in “Yaz sonuna kadar bitireceğiz.” dediği çalışmalar bir türlü tamamlanmayınca önceki gün akşam saat 17.00’dan itibaren etkili olmaya başlayan yağış tarihi çarşının dar sokaklarında su baskınlarına neden oldu.

İŞ ESNAFA DÜŞTÜ

Eline fırça ve süpürgeleri alan esnaf işyerlerine su girmesin diye büyük uğraş verdi. Esnaf yaşananlara isyan etti. Artık bu çile son bulsun diyen vatandaşlar tarihi çarşı ve çevresindeki çalışmaların bir an önce bitirilmesini istedi.

Yağmur bir süre önce Bornova’da kapatılan Özkanlar pazaryerinin yerine viyadük altına açılan antika eşya esnafını da vurdu. İlçe belediyesinin yeterli önlem almaması sonucu viyadüklerden akan yağmur suları tezgah açan esnafa zor anlar yaşattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.