Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
DOLAR 32,5406
EURO 34,9537
ALTIN 2.456,26
BIST 9.876,98

Tunç Soyer borçlarını vatandaşa ödetecek! İzmir’de suya yüzde 30 zam..

Tunç Soyer borçlarını vatandaşa ödetecek! İzmir’de suya yüzde 30 zam..
09.11.2021
A+
A-

Göreve geldiği günden bu yana izlediği popülist politikalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüklerini borç batağına sürükleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, içine düştüğü zor durumdan kurtulmak için çareyi en temel ihtiyaç olan içme suyuna zam yapmakta buldu. 2022 yılı için İZSU Genel Müdürlüğünün sır gibi sakladığı zam oranlarına ulaşıldı. Kasım ayı içinde genel kurulda görüşülüp karara bağlanacak İZSU Genel Müdürlüğü 2022 mali yılı tahmini gelir gider bütçesindeki taslak tarifeye göre kademesine göre içme suyunda yüzde 30’a varan fiyat artışları öngörüldü. Zamlı tarife komisyonlarda görüşülüp mecliste karara bağlandıktan sonra kesinleşecek. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren de yürürlüğe girecek.

Her fırsatta halkçı başkan olduğunu öne süren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yine İzmirlinin gözünün yaşına bakmadı. İzlediği popülist politikalar nedeniyle büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşlarını borç batağına sürükleyen Soyer, belediyeyi içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak için tasarruf etmek yerine çareyi yine içme suyuna zam yapmakta buldu. Soyer 2022 yılı için içme suyuna yüzde 18 ila yüzde 30 arasında değişen oranlarda zam öngördü.

KADEMELER DEĞİŞTİ

Önümüzdeki hafta Pazartesi günü gerçekleşecek İZSU Genel Kurulunda belediye meclis üyelerine dağıtılacak İZSU Genel Müdürlüğü 2022 mali yılı tahmini gelir gider bütçe kitapçığında içme suyu metreküp fiyatlarında ve kademelerde değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeye göre konutlarda daha önce 0-13 metreküp olan birinci kademe 0-10 metreküpe, 14-21 olan ikinci kademe ise 11-20 metreküp olarak yeniden ele alındı. Üçüncü kademe ise 21 metreküp ve üstü olarak planlandı.

ZAM ORANLARI KADEMELERE GÖRE DEĞİŞİYOR

İçme suyuna yapılan zamda kademelere göre değişiklik gösterdi. Buna göre konutlarda 0-10 metreküp arası tüketimler için içme suyunun metreküpüne yüzde 18 zam öngörüldü. Zamda aslan payını ise 11-20 metreküp tüketimler aldı. İZSU Genel Müdürlüğünce yeni hazırlanan tarife cetveline göre 11-20 metreküp su tüketimi için zam oranı yüzde 30 olarak belirlendi. 21 metreküp ve üstü tüketimler için ise zam oranının yüzde 18 olması öngörüldü. Konut dışı tarifesi için ise zam oranının yüzde 18 olarak belirlendiği sızan bilgiler arasında yer aldı. Fakat şu an için yürürlükteki tarifede kademesiz olan konut dışı tarifenin yeni fiyat tarifesinde kademelendirilip kademelendirilmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

KOMİSYONLARA SEVK EDİLECEK

İZSU Genel Müdürlüğü 2022 mali yılı tahmini gelir gider bütçe kitapçığı önümüzdeki pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı sonrası gerçekleştirilecek olan genel kurulda meclis üyelerine dağıtılacak. Ardından da mecliste yapılan oylama ile İZSU ESHOT ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 mali yılı tahmini gelir gider bütçesine ilişkin taslak metinler plan bütçe ve tüketiciyi koruma gibi ihtisas komisyonlarına sevk edilecek.

SON ŞEKLİ VERİLECEK

Çoğunluğunu CHP’li meclis üyelerinin oluşturduğu komisyonlar bütçe kalemlerini bir bir ele alıp son şeklini verecek. Ardından da hazırladıkları raporları Kasım ayı içinde meclise sunacak. Mecliste yapılacak oylamada İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüklerinin 2022 mali yılı tahmini gelir gider bütçeleri kabul edilecek. Son anda tarife cetvellerinde herhangi bir geri adım atılmazsa İzmirliler yeni yılda içme suyunun metreküpünü harcadıkları su miktarına göre yüzde 18 ila 30 gibi değişen oranlarda zamlı ödeyecek. İZSU Genel Kurulu tarafından kabul edilecek yeni tarife 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe gidecek.

TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYU

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, içme suyuna 2020 yılı Ocak ayında yüzde 15, yine aynı yılın ağustos ayında ise yüzde 11.76 oranında zam yapmıştı. Bu zamlarla da yetinmeyen Soyer, 2021 yılı Ocak ayında, depremin vurduğu İzmir’de içme suyuna yine yüzde 15 oranında zam yaparak yeni bir rekora daha imza atmıştı. Şu an içme suyunun metreküpü konutlarda 0-13 metreküp için 6 lira 41 kuruş, 14-20 metreküp tüketimler için 6 lira 92 kuruş, 21 metreküp ve üzeri tüketimler için ise 14 lira 27 kuruş olarak uygulanıyor. Konut dışı kademesiz tarifede ise metreküp başına 16 lira 35 kuruş ödeme alınıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.