Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan borçlanma istedi!.

Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan borçlanma istedi!.
23.02.2021
A+
A-

İzmir’i vuran deprem felaketinde hasar alan belediye binasını bile dayanıklı hale getirmeyen CHP’li Tunç Soyer, kentte bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kentsel dönüşüm için borçlanma istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kongresi için gittiği İzmir’de birtakım etkinliklere katıldı. Burada Erdoğan ile görüşen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isteği ortaya çıktı.

Seçim döneminde “İBB’nin yeterli kaynağı var. Öz kaynakları ile belediyeyi rahatça yönetirim” diyen kendi gibi CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun borçlanma talebini aratmayan Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm için yardım istedi.

30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.9’luk deprem Bayraklı’daki birçok yapının yıkılmasına neden olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Atatürk Meydanı’ndaki ana binasında da hasarlar oluşturmuştu.

Kendi belediye binasını bile depreme dayanıklı hale getiremeyen Tunç Soyer’in kentsel dönüşümden söz ederek borçlanma talep etmesi kamuoyunda manidar karşılandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Soyer, Erdoğan’ın konuyu inceleyeceğini söyleyerek “Doğrusu ben pozitif bir izlenim edindim” dedi.

“35 senedir CHP var burada altyapıyı düzeltin artık”

Geçtiğiz günlerde kentte meydana gelen sel felaketinin ardından İzmirli bir kadın esnaf, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na şu sözlerle tepkisi göstermişti:

Dükkanım yerle bir oldu. Hiçbir şey kalmadı. Altyapımızda çok büyük sorun var. Bir yağmur yağıyor, şuradan geçen araçlar komple ıslatıyor beni. Altyapı gerçekten İzmir’de bitik. Bir vatantaş olarak, bir esnaf olarak benim canım yandı. Bununla ilgili rica ediyorum. 35 senedir CHP var burada. Lütfen altyapıyı düzeltin artık. Altyapıya önem verin. İzmir’de düzelmesi gerekiyor. Yurt dışına yıllarca gittim. 20 katı fazlası yağmur, kar yağıyor. Orada böyle şeyler yaşanmıyor. Cennet gibi Türkiye’miz neden bu halde. Hollanda’yı biliyorsunuz. Deniz yukarıda.. Onlar çözmüş biz neden çözemiyoruz. Biz de zeki insanlarız..”

Tepki sonrası Kılıçdaroğlu ise “Tam bir afet. Varsa bir sorun çözülecektir.” demekle yetinmişti. İzmir’de vatandaşların sorunlarını çözmek yerine Boğaziçi eylemcilerine verdiği destekle büyük tepki alan Tunç Soyer ise “Ders çıkardık merak etmeyin” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.