Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye ile Irak arasında 100 milyon dolarlık SİHA satışı görüşmesi..

Türkiye ile Irak arasında 100 milyon dolarlık SİHA satışı görüşmesi..
02.12.2021
A+
A-
Bağdat yönetimi, hava gücünü iyileştirmek için Bayraktar TB2’lerin alımına onay verdi. Iraklı yetkililerin, konuyu Ankara’da Türk yetkililerle masaya yatıracağı kaydedildi.
Dağlık Karabağ, Libya ve Suriye’deki operasyonlar sırasında etkinliğini kanıtlayan ve dünyanın dikkatini üzerine çekmeye devam eden Bayraktar TB2 SİHA’lar için ülkeler adeta kuyruğa girdi.

Polonya, Ukrayna, Katar, Libya, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas ve Azerbaycan’a sağlanan SİHA’ların son taliplisi Irak oldu.

IRAK İLE SİHA TEMASI

Londra merkezli medya kuruluşu Al-Araby Al-Jadeed, yüksek düzeyli Iraklı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye ile Irak arasında insansız araçlara ilişkin 100 milyon dolarlık anlaşmanın yapıldığını aktardı.

“ASKERİ ALANDA TÜRÜNÜN İLK ÖRNEĞİ”

Irak Bakanlar Kurulu’nun, söz konusu Türk insansız hava aracını satın alma planını kabul ettiği belirtildi ve “Anlaşmanın tamamlanması halinde, Irak ile Türkiye arasında askeri alanda türünün ilk örneği olacak.” denildi.

IRAK’IN ASKERİ CEPHANELİĞİ SINIRLI

Haberde ayrıca Irak askeri cephaneliğinin bu alanda Rus, Amerikan ve Doğu Avrupa silahlarıyla sınırlı olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye ile Irak arasında 100 milyon dolarlık SİHA satışı görüşmesi #1

ÇÖL VE DAĞLIK BÖLGELERDE GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAKLAR

Irak Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık iki hafta önce, Türk insansız hava araçları satın alma planının onaylanması da dahil olmak üzere, hava kuvvetleriyle ilgili silahlanma planlarında bir dizi değişikliğe onay verdiği bilgisi paylaşıldı.

Kararın, Irak-Suriye sınırı başta olmak üzere çöl ve dağlık bölgelerin güvenliğini sağlamayı amaçlayan çabaların bir parçası olduğu belirtildi.

IRAKLI YETKİLİLER ANKARA’YA GELECEK

Bayraktar TB2 satışını görüşmek için Irak askeri heyetinin, önümüzdeki günlerde Türk yetkililerle Ankara’da bir araya gelmesinin muhtemel olduğu kaydedildi.

Haberde, “Türkiye ile SİHA alımı için anlaşma başarılı olursa, Irak askeri kadrolarına bu uçaklarda eğitim ve hazırlık kursları verilmesi gerekiyor ve birkaç ay sürebilir.” ifadesini kullanıldı.

İKİ ÜLKENİN SAVUNMA BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun ile 19 Ağustos’ta bir araya gelmiş, görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ve savunma sanayisinde iş birliği konuları ele alınmıştı.

“TÜRKİYE’DEN SİHA ALMAK İSTİYORUZ”

Iraklı Bakan Sadun, ülke basınına yaptığı açıklamada, “Türkiye’den Bayraktar TB2, 12 adet T129 ATAK helikopter ve 6 adet de insansız hava aracına karşı savunma sistemleri satın almak için teklif ve sözleşme istedik. Bayraktar SİHA alımı konusunda uzlaşmaya vardık.” demişti.

“BU TEKNOLOJİDEN YOKSUNUZ”

Bayraktar TB2’lerin çok gelişmiş olduğunu ve büyük başarılar elde ettiğini belirten Sadun, “Bunlar, geceleri bile hizmet verme kapasitesine sahip olduğu için DEAŞ terörüyle mücadelemizde işimize yarar. Irak ordusu bu teknolojiden yoksun.” diye konuşmuştu.

Türkiye ile Irak arasında 100 milyon dolarlık SİHA satışı görüşmesi #3
Türkiye ile Irak arasında 100 milyon dolarlık SİHA satışı görüşmesi #4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.