Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un Türkiye’ye iade davası 9 Eylül’e ertelendi!.
CHP’de Ekrem-Mansur kavgası ilk kurultayda patlak verdi!.
Erdoğan’dan “Kılıçlı Teğmenler” açıklaması: BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ TEMİZLENECEK
Sezgin Baran Korkmaz’dan Süleyman Soylu hakkında şok iddialar!.
CHP Lideri Erken Seçim için tarih verdi!.
Şimdi de Şahan Gökbakar’ın kaçak villası Türkiye’nin gündeminde!.
Eski bakanın elektrik mühendisi kardeşini büyükelçi yaptılar!.
Zeytinlikler ihaleciler tarafından talan edilmeye devam ediyor!.
Piyasadaki kâğıt paranın yarısından çoğu 200’lük banknot!. 500 TL’lik banknot geliyor!.
Başsavcılıktan Engin Polat’ın tahliye kararına itiraz!.
CHP’de 3 Dönem Kuralı başlıyor..
Engin Polat tahliye edildi..
Anketlerde AK Parti mum gibi erimeye devam ediyor!.
Ürdün’ün İsrail’e savaş tehdidinde bulunmasının nedeni “Bu Kadar Şerefsizlik de Olmaz” dedirtti!.
İstanbul’da trafiğe eğitim ayarı: Yarın ders 10:00’da başlayacak..
İmamoğlu’ndan Adalet Bakanı Tunç’a rest: O PARMAĞI SANA SALLADIM!.
Erdoğan’dan teğmenlerin kılıçlı yemini işe ilgili açıklama..
Millet bu sözlerle gaza gelip tekrar size oy vermez haberiniz olsun Sayın Erdoğan!.
Kahpe oğlu kahpe resmen dünya ile dalga geçiyor!.
AK Parti ile MHP arasındaki kriz büyümeye devam ediyor!.
Alçakça sözleri için Dilruba Kayserilioğlu’na bir dava daha açıldı!.
Adalet Bakanı Tunç’tan İmamoğlu’na sert uyarı: KİMSE YARGIYA PARMAK SALLAYAMAZ!.
Sel felaketinde ihmali olan 20 kişiyi kurşuna dizdirdi!.
Vatandaşın AK Partili isimleri görmeye bile artık tahammülü kalmadı!.
Hükümet bütçe açığını sigara tiryakilerinden çıkarmaya yemin etmiş!.
Erzurum Valiliği açık alanlarda alkol tüketimini yasakladı!.
Erdoğan’ın bugün Türkiye’de ağırlayacağı Sisi için söyledikleri!.
Benzin ve motorinden sonra bir zam da LPG’ye geldi!.
İmamoğlu’ndan “Ahmak” davası hakkında mahkemeye Hodri Meydan!.
“KATİL SİSİ” yarın “SAYIN SİSİ” olarak Türkiye’ye geliyor!.
DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2.725,36
BIST 9.771,16

Türkiye’de deprem gecesi! 8 ilimizde yıkım var!. (video haber)

Türkiye’de deprem gecesi! 8 ilimizde yıkım var!. (video haber)
06.02.2023
A+
A-

Son dakika haberine göre, Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde 7 km derinliğinde deprem meydana geldi. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı.

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saati 04.17 olarak kaydedilirken depremin derinliği ise 7 kilometre olarak bildirildi. AFAD depremin 8 ilde şiddetli şekilde hissedildiğini duyurdu..

06.19: Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “12 vatandaşımız vefat etti. 18 bina çöktü. Bütün sahadan bilgi aldık.” dedi.

06.15: Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, “Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

06.10: Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın” dedi.

EN BÜYÜĞÜ 6.6 OLAN 22 ARTÇI MEYDANA GELDİ

06.00: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı yeni açıklamada, ‘Valilerimiz görevlerinin başında. Şu anda Türkiye’nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri sevk ediliyor. Birinci önceliğimiz insanlarımızın enkaz altından kurtarılmaları. Cep telefonları konusunda mümkün olduğunca bütün Türkiye’de vatandaşlarımızdan tek bir istediğimiz var cep telefonlarını deprem bölgeleri dışında kullanmamaları, hatları meşgul etmemeleri. Şu anda kargo uçaklarımız sevkiyata hazır. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önem taşımaktadır. Önceliğimiz, enkaz altından kurtarılmaları ve hastaneye sevk edilmeleridir. 22 artçı deprem oldu en büyüğü 6,6. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemeleri. Bütün ekiplerle beraber gidiyoruz.’ dedi.

05.55: AFAD’dan yapılan açıklamada, “7,4 Büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 5 artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir. Depremin seviyesi 4️. seviye olarak belirlenmiş olup; Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında illerimizde ve Başkanlık AFAD Merkezi’nde tüm afet grupları toplanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

05.48: Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

05.40: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İLK AÇIKLAMA

05.35: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.

05.25: Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “7-8 vilayetimizde ciddi hasar var. Artçıları da güçlü ve şiddetli olacaktır. Binalara eşya almak için girmesinler. Yapmamız gereken şey hasar olan binaları terk etmek. Çok büyük bir yıkım var. Mobil tırlar, aşevleri, ekiplerimiz bölgeye intikal halinde.” açıklamasında bulundu.

05.22: Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.4 şiddetindeki depremi Elazığ’da da hissettik. Şu an itibariyle olumsuz bir ihbar almadık. Taramalarımız devam ediyor. Çok geçmiş olsun” dedi.

BAKAN SOYLU: BÜTÜN BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE

05.21: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Saat 04.17’de Kahramanmaraş Pazarcık’ta bir fay üzerinde deprem meydana geldi. Büyüklüğü 7.4. Şu anda bütün arkadaşlarımız valilerimizle depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama kurtarma ekiplerimizi seferber ettik. Bütün birimlerimiz şu anda teyakkuz halinde. Depremin etkilerinin hangi vilayetlerde olduğunu bir şekilde, son gelen artçının da 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade ettiler. Gaziantep Nurdağı çevresinden. İlk bilgiler. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Allah yardımcımız olsun..” açıklamasında bulundu.

05.14: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u arayarak bilgi aldı.

05.10: Depreminde ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, ‘Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik.’ dedi.

05.06: Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde de saat 05.06’da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

05.05: Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bugün sabah 04:17’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ilimizde de hissedilmiş olup ekiplerimizin tarama faaliyetleri devam etmektedir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” denildi.

04.43: Gaziantep Valisi Davut Gül, “Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

04.26: 6.4 büyüklüğünde Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 6.98 km.

ŞÜKRÜ ERSOY: BEKLENEBİLECEK EN BÜYÜK DEPREMLERDEN BİR TANESİ

Prof. Şükrü Ersoy CNN TÜRK yaptığı açıklamada, “Sığ bir deprem olması geniş bir alana yayılmasına neden olmuştur. Burası bir deprem bölgesi. Yıkım fazla olabilir. Mardin’de Hatay’da dahi çok şiddetli hissedilmiş. Geniş bir alanda hissedildiğin göre depremin merkez üssünde yıkım çok fazla olabilir. 7,4 Kocaeli depremi gibi bir deprem demektir. O bölge için beklenebilecek en büyük depremlerden bir tanesi.” ifadelerini kullandı.

Malatya’da yaşayan gazeteci Burak Altun, ” Tüm devlet büyüklerimizi Malatya’ya yardıma davet ediyorum. Büyük yıkım oldu, Malatya komple yıkıldı.” dedi.

 

Son dakika Kahramanmaraşta 7,4 büyüklüğünde deprem

 

 

Son dakika Kahramanmaraşta 7,4 büyüklüğünde deprem

 

 

Son dakika Kahramanmaraşta 7,4 büyüklüğünde deprem

 

 

Son dakika Kahramanmaraşta 7,4 büyüklüğünde deprem

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.