Site Rengi

HABER ÖZETİ
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
DOLAR 32,5991
EURO 34,7956
ALTIN 2.409,60
BIST 9.645,02

Türkiye’den Almanya ve Portekiz’e teknoloji ihracatı…

Türkiye’den Almanya ve Portekiz’e teknoloji ihracatı…
24.05.2021
A+
A-

Türkiye, “Vodafone Yanımda” uygulamasında ‘mükemmeliyet merkezi’ seçildi. Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Uygulamanın kodunu Türk çalışanlar yazacak. Portekiz ve Almanya’ya teknoloji ihraç edeceğiz. Teknolojide Türkiye Almanya’dan hep alıcı konumunda. Bu kez biz onlara teknoloji ihraç edeceğiz.” dedi.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, çok fonksiyonlu bir ‘Süper app’ olarak planladıkları “Vodafone Yanımda” uygulamasını diğer ülkeler için Türkiye’den geliştirmeye başladıklarını belirterek, “Haziran ayında Portekiz’de relansmanı yapılacak uygulama şu anda Türkiye’de geliştiriliyor. Sırada Almanya var. Teknolojide Türkiye Almanya’dan hep alıcı konumunda. Bu kez biz onlara teknoloji ihraç edeceğiz. Tüm kodlamayı Vodafone Türkiye çalışanları yazacak, yönetim de burada olacak” dedi.

Akşam Gazetesi’nden Şenay Büyükköşdere’nin röportajı şöyle:

Teknoloji pandemide en fazla öne çıkan sektör oldu. Sizde yansımalar nasıl?

Telekom operatörleri bu sürecin en önemli unsurları olduğunu gösterdi. Operatörlerin altyapıları yetersiz kalsa pek çok konuda muzdarip olacaktık. Yoğun trafik artışında kesintisiz hizmet vermeyi sadece ticari sorumluluk değil, bir nevi de kamu hizmeti de saydık. Artan data kullanım ihtiyacını karşılamak için kapasite yatırımları yaptık.

Ne kadar arttı kapasite?

Baz istasyonlarımızın yüzde 97’sini 4.5G’li yaptık. Bu oran pandemi öncesinde yüzde 88’di. Türkiye’nin en geniş 4.5G kapsaması sağlayan operatörüz.

Finansal anlamda da pozitif mi etkilendiniz?

Mobil ve sabit data kullanımında artışlar oldu. Dijital servislerimizin kullanımı çok arttı. Gelirlerimiz de arttı tabii ama pandemi kaynaklı ekstra bir büyüme olduğunu söylemek doğru olmaz. Çünkü yurtdışı gelirlerimiz çok azaldı.

E-TİCARETTE BÜYÜK OYUNCU OLACAĞIZ

Bu arada e-ticarete hızlı bir giriş yaptınız. Büyüyecek misiniz bu alanda?

Vodafone Yanımda uygulamamız üzerinde Vodafone Fırsatlar Dünyası diye bir sekmemiz var. Bu aslında hem bir müşteri sadakat platformu hem de yeni kurmakta olduğumuz bir e-ticaret platformu. E-ticaret bizim büyüteceğimiz bir alan. Burada büyük bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Şu anda İstegelsin işbirliğiyle sunduğumuz süpermarket servisimiz var. Bu dünyada bir ilk. Yakın zamanda, süpermarketin yanına pek çok marka ekleyeceğiz. Bunun dışında çok önemli bir konu da şu: Vodafone Türkiyeyi bu konuda bir mükemmeliyet merkezi yaparak, Vodafone Yanımda uygulamasını diğer ülkeler için Türkiye’den geliştirmeye başladık.

Hangi ülkeler?

Haziranda Portekizde relansmanı yapılacak uygulama şu an Türkiye’de geliştiriliyor. Sırada Almanya var. Uygulamanın tüm kodlaması Vodafone Türkiye çalışanları tarafından yazılacak, yönetim de buradan olacak.

Nasıl bir uygulama bu?

Biz bunu bir süper app gibi düşünüyoruz. Fatura ödemesi de alışveriş de yapabileceksiniz. Fintek, sigorta gibi hizmetlerin hepsini buradan vereceğiz.

Pandemi öncesinde 7 ilde çağrı merkezimiz vardı. İşe alımları sadece bu illerden yapıyorduk. Şimdi ofis bağımlılığı kalmadı. Tüm şehirlerden alım yapıyoruz. Bu sayede ev kadınlarını, engelli vatandaşlarımızı, iş gücüne katabiliyoruz.

İsteyen ofisten sandalyesini lambasını evine götürdü

Siz de pandemide uzaktan çalışmaya geçmiştiniz değil mi?

Uzaktan çalışma sistemine ilk geçen şirketlerden biriyiz. Şimdi pandemi sonrası için hibrit çalışma modeline geçiyoruz. Bu süreçte aslında takım çalışmasını, fikir yaratmayı ne kadar tetiklediğini de gördük. Ve çalışanlarımızın zamanlarının yüzde 40’ını ofiste beraber çalışarak, yüzde 60’ını da uzaktan çalışmayla geçireceleri bir model tasarlıyoruz. Yeni hub’lar yaratıyoruz. İlgili takımlar bu hublarda veya Maslak’taki merkezde bir araya gelecek

Online çalışmanın maliyet avantajı oldu mu?

Biz maliyet olarak hiç bakmadık. Oluşan bir tasarruf varsa onu da çalışanlarımıza verdik. İhtiyacı olan ofisteki sandalye, monitör, aydınlatma gibi ergonomik ekipmanları aldı. Evlerde doğru çalışma ortamının sağlanabilmesi için 2 bin TL’lik alışveriş çeki verdik. Kulaklık gibi dijital ekipmanları da hediye ettik.

FİNANSMAN ŞİRKETİ KURUYORUZ

Vodafone’un orta uzun vadeli vizyonunda neler var?

Bizim 2 hedefimiz var. Birisi toplumun dönüşümünde öncü marka olmak, ikincisi de yeni nesil telefon şirketine dönüşmek. Bunun için 4 dikey belirledik: ‘Telekom’, ‘Servisler’, ‘Finansman ve Sigorta’, ‘TV-Medya”. Holding yapısına geçtik. 2 yeni şirket kurduk: Vodafone E-Para ve Vodafone Sigorta. Vodafone Finansman şirketini de kurmak üzereyiz. Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital servisler şirketi olmak istiyoruz.

İŞİNİ KAYBEDENLERE ‘BİRLİKTEYİZ’ DİYORUZ

Pandemiden sonra işsizlik Türkiye’nin kanayan yarası haline geldi. Siz de iş arayanlara özel 9 TL’lik bir paket çıkardınız. Talep nasıl?

TUİK’in verilerine göre Türkiye genelinde işsiz sayısı 4.2 milyona geldi. Biz de pandemide işini kaybedenlerin toplumun gerisinde kalmaması için onlara bir avantaj sunmak istedik. Bu İşte Birlikteyiz diye bir platform kurduk. İşini kaybedenlerin iş bulma, eğitim alma gibi ihtiyaçlarını sembolik bir ücretle karşılamalarını sağlamak. Bu platform Mart 2021’den sonra herhangi bir sebepten işsiz kalan, KÇÖ’den faydalanan veya ücretsiz izine ayrılan herkesi kapsıyor. Amacımız en az 50 bin kişiye ulaşmak. Duyuru yaptığımız ilk 2 günde 70 bin kişinin sitemizden paketi incelemesi bunun çok ilgi çektiğini gösteriyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.