Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mısır’daki Gazze zirvesine 20’den fazla lider katılacak..
Venezuela’nın vatan hainine verilen Nobel Ödülü şaibeli çıktı!.
Eski ABD Başkanı Biden CIA’dan yolsuzluklarını gizlemesini rica etmiş!.
5 araca kaza yaptıran trafik teröristinin ehliyetine süresiz el konuldu!.
Milli Takım Bulgaristan’ı bozguna uğrattı..
Norveç İsrail’i 5 golle sahaya gömdü!.
Avrupa’ya girişlerde pasaport kontrolüne son..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM SONRA SİZ..
18 yaş altı suç işleyen çocuklara Katlamalı Ceza geliyor..
Rekor üstüne rekor kıran gümüş piyasada bulunamıyor..
İsrail işbirlikçisi it ateşkes sonrası orta da kaldı!.
Hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’tan açıklama..
Bitcoin de sert düşüş..
Yönettikleri belediyeleri b.k götürürken CHP heykel derdinde!.
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye’nin restore ettiği Bab Ulu Camisi’nde ilk cuma namazı kılındı!.

Türkiye’nin restore ettiği Bab Ulu Camisi’nde ilk cuma namazı kılındı!.
24.01.2020
A+
A-

Suriye’nin kuzeyindeki Bab ilçesinde restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğünce tamamlanan Bab Ulu Camisi’nde ilk cuma namazı kılındı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce 15 milyon lira harcanarak restore edilen Bab Ulu Camisi’nde kılınan ilk cuma namazına halk büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 1,5 yıl süren tadilat çalışmalarında caminin kubbeleri, sütunları, minaresi ve duvarları aslına uygun olarak restore edildi.

İlçe merkezinde “El-Camiu’l-Kebir” olarak bilinen tarihi camiye ayrıca güvenlik kamerası, ısıtma cihazları, ışıklandırma ve ses sistemi yerleştirilirken, halılar da turkuaz renginde döşendi.

İlerleyen günlerde ibadete açılacak camide okunan cuma hutbesinde, camiye sahip çıktığı için Türkiye’ye dua edildi.

Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Restorasyon çalışmalarından sonra Bab halkı olarak ilk cuma namazını kıldık. Türkiye’ye ve Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Cuma namazına katılan ilçe sakinlerinden Abdullah Yusuf, çok mutlu olduğunu belirterek, “Elhamdulillah, Allah bana uzun ömürler verdi. 70 yaşın üstündeyim, ilçemiz DEAŞ terör örgütünden kurtarıldıktan sonra bu camide ilk cuma namazını kılmak nasip oldu.” diye konuştu.

Yusuf, camiyi restore eden Türkiye’ye çok teşekkür ettiklerini söyledi.

BAB ULU CAMİSİ

Türkiye Diyanet Vakfınca yayınlanan İslam Ansiklopedisi’nde “El-Camiu’l-Kebir”in büyük programlı bir Selçuklu (XII. yüzyıl) eseri olduğu ve Memlükler döneminde (744/1343) esaslı şekilde yenilendiği belirtiliyor.

Ulu Cami, Bab şehrinden gelen caddenin sonunda yer alıyor. Minarenin üstünde 533 tarihli bazı harfleri silinmiş bir nakış bulunuyor.

Osmanlılar döneminde de onarılan caminin giriş kapısında 1903 tarihli II. Abdülhamit Han’ın tuğrasıyla bir yazı bulunuyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen kapsamlı restorasyon çalışması ile cami, orijinaline uygun ve özgün nitelikleri korunarak yeniden ayağa kaldırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.