Site Rengi

HABER ÖZETİ
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türksat 5A, yarından itibaren hizmete başlayacak!.

Türksat 5A, yarından itibaren hizmete başlayacak!.
28.06.2021
A+
A-
Ocakta fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yarın Türksat AŞ’nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlıyor.

Türkiye’nin mega projeleri tek tek hayata geçirilmeye devam ediliyor.

Kanal İstanbul’da ilk temel atıldıktan sonra, 8 Ocak’ta başarılı bir şekilde ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü’nden uzaya fırlatılan Türksat 5A uydusu da 3 Mayıs’ta, hizmet vereceği 31 derece doğu yörüngesine ulaşmıştı.

Uydu yarından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

ERDOĞAN DA TÖRENE KATILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Türksat 5A haberleşme uydusunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yarın Türksat AŞ’nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Karaismailoğlu, Türkiye’nin uydu teknolojilerinde olduğu gibi uzay çalışmaları alanında da hızını yükselttiği bu dönemde, yeni ve yerli haberleşme uydularının üretim, entegrasyon, test ve fırlatma süreçlerinin iç içe yaşandığını söyledi.

“TÜRKİYE ULUSLARARASI OYUNCU OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Türkiye’nin uydu ve uzay çalışmaları alanında uluslararası oyuncu olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Karaismailoğlu, yayıncılık ve internet erişimi hizmetleri noktasında, stratejik haberleşme sistemlerini sürekli güncelleyerek, zamanın gereği olan yenilikleri vatandaşlara dünyayla eş zamanlı sunduklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, uydular üzerinden televizyon ve radyo yayıncılığıyla internet erişiminde ve diğer katma değerli uydu hizmetleriyle bölgede lider, dünyada marka değeri yüksek ülke olmak istediklerine dikkati çekerek, ülkenin kara, hava, demir ve deniz ulaşımı kadar uydu iletişimiyle uzaydaki güç ve etkinliğinin de çok önemli ve hayati olduğunu anlattı.

TEST ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Ocak ayı başında başarıyla fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusunun yörünge yolculuğuna devam ettiği bilgisini veren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“4 Mayıs itibarıyla uzaydaki jeosenkron yörüngeye ulaşan, 5 Mayıs’ta yörünge testlerine başlanan Türksat 5A’nın test çalışmaları başarıyla tamamlandı. Uydumuz, 28 Haziran’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Türksat AŞ’nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacak. Haberleşme uydumuz hizmete girdiğinde, Türkiye ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta-Batı ve Güney Afrika’nın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz’i kapsama altına alacak.”

Türksat 5A, yarından itibaren hizmete başlayacak #2

30 YILDAN FAZLA HİZMET VERECEK

Uydunun, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye’yi dünyada yeni Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacağını vurgulayan Karaismailoğlu, Türksat 5A’nın elektrikli itki sistemi sayesinde 30 yılı aşkın süreyle TV yayıncılığı ve haberleşme alanlarında hizmet sağlayacağını bildirdi.

Karaismailoğlu, Türkiye’nin haberleşme uydu trafiğinin bundan sonra da artacağını sözlerine ekledi.

Türksat 5A, yarından itibaren hizmete başlayacak #3
Türksat 5A, yarından itibaren hizmete başlayacak #4
Türksat 5A, yarından itibaren hizmete başlayacak #5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.