Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

TWİTTER YÖNETİCİSİNİN İNGİLİZ ORDUSUNA ÇALIŞTIĞI ORTA ÇIKTI!.

TWİTTER YÖNETİCİSİNİN İNGİLİZ ORDUSUNA ÇALIŞTIĞI ORTA ÇIKTI!.
03.10.2019
A+
A-

Twitter’ın Ortadoğu ve Afrika “Editöryal politikasından sorumlu yöneticisinin” İngiliz ordusunun bilgi savaşı biriminde görev yaptığı ortaya çıktı..

Twitter’ın Ortadoğu ve Afrika “Editöryal politikasından sorumlu yöneticisinin” İngiliz ordusunun bilgi savaşı biriminde görev yaptığı ortaya çıktı.

Gordon MacMillan, 77. Tugay’daki rolünü kendi LinkedIn profilinde şöyle ifşa etti:

“Siyaset ve uluslararası ilişkilere çok ilgi duyuyorum ve Britanya ordusunun ölümcül olmayan angajman yöntemlerinde uzman 77. Tugayı’nda yedek subayım.”

Middle East Eye adlı haber sitesinin MacMillan’ın bu görevini ortaya çıkarmasının ardından söz konusu paragrafın son kısmı silindi.

Profilinde MacMillan’ın Twitter’da 6 yıldır çalıştığı ve Temmuz 2016’dan bu yana platformun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika editöryal politika sorumlusu olduğu yazıyor.

MacMillan’ın herkesin görebileceği profilinde, 77. Tugay’ın şubat ayında hacklendikten sonra gizli hale getirilen resmi Twitter hesabından bazı etkileşimler yer alıyor.

77. Tugay, aralarında 15. Psikolojik Operasyonlar Grubu ve Medya Operasyonları Grubu’nun da bulunduğu askeri birimlerin yeniden yapılandırılması sırasında Ocak 2015’te kurulmuştu.

Yetkililer o dönem gazetecilere yaptıkları açıklamada, tugayın “bilgi çağında savaşmak” için Facebook ve Twitter dahil sosyal medyayı kullanacağını söylemişti.

Birlikler “muvazzaf ve yedek askerlerin en yeteneklilerini” kullanarak “dinamik anlatılar vasıtasıyla davranış tarzını şekillendirme araçları” sunacaktı.

Ordudaki yedekler, düzenli orduyu yılda en az 19 gün destek sağlayan sivil uzmanlar da dahil yarı zamanlı gönüllüleri içeriyor.

77. Tugay internet sitesinde görevlerinin, “bilgi faaliyetinin planlanması” ve “düşman analizinin” yapılmasının yanı sıra “algıları etkilemek için hedef kitlelerle yakın ilişki kurmak” ve “davranış tarzlarını etkilemeyi amaçlayan” ürünler geliştirmek olduğu ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Sitede şu ifadeler yer alıyor:

“Amacımız, karşı güçlerin ve düşmanların davranışlarını aktarmak için öldürücü olmayan angajman yöntemlerinin yanı sıra askeri olmayan meşru vasıtaları kullanarak modern savaş durumunun zorluklarına meydan okumaktır. 77. Tugay bir değişim elçisidir.”

Britanya Savunma Bakanlığı, MacMillan’ın kesin rol üstlendiğini doğrulamadı ancak bu kişinin yedek subayların “çıkar çatışması tebligatını” imzaladığını bildirdi.

Ordu sözcüsü, “Üst düzey uzmanların beceri ve deneyimlerinden yararlanmak için muhtelif sivil mesleklerden uzman yedek personel istihdam ediyoruz (…) Sosyal medya platformu olarak kullanmanın dışında 77. Tugay’la Twitter arasında herhangi bir ilişki veya anlaşma bulunmamaktır” dedi.

Twitter açıklama yaptı

The Independent’a açıklamada bulunan Twitter sözcüsü de “açık, tarafsız ve bağımsız bir hizmet” sunduklarını ve yaptıkları incelemede MacMillan’ın orduda yedek subay olarak hizmet etmesinin şirketin politikalarını ihlal etmediği sonucuna ulaştıklarını belirtti.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Veri hizmetlerimizin, gözetleme amacıyla veya kişilerin mahremiyet beklentilerine aykırı herhangi bir şekilde kullanılmasına izin vermiyoruz (…) Çalışanlarımızı, şirket prensipleriyle uyumlu olması koşuluyla kurum dışı gönüllü hizmet fırsatlarını takip etmeleri hususunda teşvik ediyoruz (…) Hangi kaynaktan gelmiş olursa olsun, orduya dair devlet destekli yabancı bilgi operasyonlarıyla ilgili tüm tweet’leri ve hesapları tedbirli davranarak yayımlıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.