Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sergen Yalçın’ın acı günü!. Kardeşi hayatını kaybetti!.
Trump itinin “Gazze’yi Devralacağız” sözlerine Bakan Fidan’dan sert tepki!.
Ya 25 euro rüşvet vereceksiniz yada eşek gibi bekleyeceksiniz!.
“Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olmalı” anketi!.
Akp’li Özlem Zengin’in ısrarla Erdoğan’ın gözüne soktuğu savcı yeğenin tayin edildiği il belli oldu!.
ABD Başkanı Trump itinin Gazze’ye çökme olanı deşifre oldu!.
AKOM’dan İstanbullular için yoğun kar ve şiddetli fırtına uyarısı!.
Teröristbaşı Öcalan barış çağrısı yapmak için hazırmış!.
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın tahliye talebi reddedildi!.
Kafe ve restoranlar son 7 yılda tam 10 kat zam yaptı!.
Teröristbaşına “Sayın”’diyenlerin hapse tıkıldığı dönemden “Sayın Öcalan” dönemine geçiş!.
Ege’de art arda yaşanan depremler Türkiye’yi etkiler mi…
İstanbul’da yoğun kar alarmı!. Uçuşlar iptal ediliyor!.
Memleketin düştüğü içler acısı durum!. Yargıtaydan yargıtayın skandal kararına itiraz!.
Mansur Yavaş CHP’nin Erken Seçim planlarını bozdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın “Koltuk Rüyası” sözlerine Erken Seçimli cevap!.
Ege’de son 24 saat içinde 200’ün üzerinde deprem meydana geldi!.
Yine bir yargı skandalı!. Sevgilisini yakarak öldüren cani 7 yıl sonra aramızda!.
Araçlara takılması zorunlu tutulan UTTS rantı kimin cebine giriyor!.
CHP Lideri Özel erken seçim için net tarih verdi!.
İhraç edilen tepmenlerden ilk açıklama..
Kılıç çeken teğmenler TSK’dan ihraç edildi!.
İmamoğlu ifade sonrası aynı sözleri söyledi ve Erdoğan’a adeta meydan okudu!.
Çinli BYD Avrupalı otomotiv devlerini iflasa sürüklemeye devam ediyor!.
Erdoğan’a kendisini veya partisini deneyleyecek kişileri görevden alma yetkisi verilecek!.
Yine bir yargı skandalı!. Lüks otel veliahtına kıyak tahliye!.
Kılıç çeken teğmenler için karar günü!.
Yaşlı kadın ile zihinsel engelli oğlu kaderine terk edildi!.
CHP İmamoğlu ile Erken Seçim startını verdi…
Kur’an-ı Kerim’i yakarak şov yapan şerefsiz köpek canlı yayında gebertildi!.
DOLAR 35,9070
EURO 37,4479
ALTIN 3.320,33
BIST 9.719,81

Üfürükçü kadın, 3 köyde 136 kişiye virüs bulaştırdı!.

Üfürükçü kadın, 3 köyde 136 kişiye virüs bulaştırdı!.
05.12.2020
A+
A-

Filyasyon ekibinde yer alan bir doktor, salgından korunmak için yatalak bir hastaya dua okumaya gelen üfürükçü kadının, üç köyde 136 kişiye virüs bulaştırdığını söyledi.

Filyasyon ekibinde yer alan bir doktor, salgından korunmak için yatalak bir hastaya dua okumaya gelen üfürükçü kadının, üç köyde 136 kişiye virüs bulaştırdığını belirtti.

Türkiye’de koronavirüs vakaları son dönemde büyük bir tırmanışa geçerken, evlere ziyaretçi kabul edilmemesi ve kalabalık ortamlardan uzak durulması gibi önlemler her fırsatta dile getiriliyor. Fakat en çok bulaş hala evlerde yaşanıyor.

Milliyet’in haberine göre filyasyon ekiplerinin tespit ettikleri bazı koronavirüs vakaları salgınının yayılışındaki bilinçsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. Buna tanık olan filyasyon ekipleri ise ilginç vaka örneklerini sosyal medyada paylaşıyor.

Doğu Karadeniz’de 3 ailenin turşu buluşmasında çok sayıda kişinin koronavirüse yakalandığını Twitter hesabından paylaşan doktor, şahit olduklarını şu ifadelerle anlattı:

Turşu kurmak için toplanmışlar!

“Karadeniz’in küçük bir köyünde üç aile geçtiğimiz hafta, ‘Vaka sayıları yoğunlaştı, en doğalından turşumuzu kuralım da bağışıklığımız gelişsin’ diye köydeki büyüklerinin yanına lahana ve fasulye turşusu yapmaya çıkmışlar. Evlerine geri döndüklerinde birinde semptomlar çıktı. Saha çalışması yaptık. 1-2 pozitif vaka derken, çalışmalarda vakaların kaynağı ve yayılımını bulduk. Temaslılar karantinaya alınıp test yapıldı. Bir turşu yüzünden üç aile ve bulaştırdıkları kişilerle birlikte 21 pozitif vaka çıktı. İçlerinde kamu kurumunda müdür, banka çalışanı da vardı. ‘Eğitimli insanlarsınız neden bu dönemde toplandınız?’ diye sorduğumda, ‘Turşu bağışıklığı güçlendiriyor o da koronavirüsü yenmemizi sağlıyor, o yüzden toplandık’ dediler.

Üfürükçü kadın 136 kişiyi enfekte etti

Bir de 80 yaşında kör ve yatalak bir amcanın hastaneye kaldırılmasıyla ilginç bir vaka yaşandı. Yaşlı amca pozitif çıkınca herkes şaşırdı. Çünkü hiç evden çıkmamıştı ve yanına da kimse gitmemişti. Öğrendik ki amcanın durumu kötüye gidince köye üfürükçü şifacı yaşlı bir teyze çağrılıyor. O teyzenin yaklaşık 120 temaslısını tespit ettik. Bu kişilerden test sonuçları pozitif çıkanların temaslılarıyla birlikte toplamda 136 pozitif vaka çıktı. 3 farklı köyde pozitif vakalarla temaslı yaklaşık 280 kişiyi karantinaya almıştık. Okuyup, üfledikleri arasında çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da vardı.

Eylül ayının başlarında ise daha vahim bir olayı yaşadık. Bölgemizdeki bir düğün sonrası damadın babasının testi pozitif geldi. Filyasyon çalışması sonrası 14 farklı ilden toplamda 178 temaslı ve gelin-damat da dahil olmak üzere toplamda 53 pozitif vaka tespit ettik. Vaka kaynağını araştırdığımızda ise normalde İç Anadolu’da bir ilde evinde izole olması gereken pozitif bir vakanın, yakınlarına ayıp olmasın diye kimseye haber vermeden kendi özel aracıyla düğüne geldiğini belirledik. İki farklı akrabasında gece konaklayan, düğün öncesi ve sonrası toplu yemeklere katılan pozitif vaka, ilk başta saklanmıştı. Ancak yaptığımız çalışmada düğün fotoğraflarından edindiğimiz bilgilerle temaslıları eklerken kişiyi listeye ekleyemediğimizi fark ettik. Düğünden iki gün önce PCR testi pozitif çıkmış ama düğün yeğeninin olduğu için gelmiş. Tutanaklar tutuldu, cezai işlem uyguladık.

Temmuz ayında da 4 kişi yaylada kaçak olarak çalıştırılan bir kahvehanede kumar oynamışlar. İçlerinden biri pozitif çıkınca, utana-sıkıla iki kişinin ismini verdi. İlk başta kumar masasındaki dördüncü kişiye ulaşamadık. İlk iki gün tespit ettiğimiz 28 pozitif vakanın ardından kumar masasının 4. kişisine de ulaştık. Tanınmış esnaflardan olan kişi, iş yeri zarar görmesin diye kendisini saklamış. Tabii semptomları başlayınca hastaneye başvuruyor ve pozitif. Diğerlerinden 2-3 gün sonra tespit edebildiğimiz bu dördüncü kişi, biz tespit edene kadar yaklaşık 16 çalışanı ve onların da aile içi temaslarıyla birlikte 27 kişinin pozitif olmasına sebep olmuştu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.