Site Rengi

HABER ÖZETİ
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
DOLAR 32,4785
EURO 34,7160
ALTIN 2.407,01
BIST 10.045,74

Ukrayna, Rus askerlerinin çocuklara tecavüz ettiğini tespit ettiklerini açıkladı!.

Ukrayna, Rus askerlerinin çocuklara tecavüz ettiğini tespit ettiklerini açıkladı!.
10.04.2022
A+
A-

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, Rus askerlerin çocuklara tecavüz ettiğini bildirdi.

Denisova, Kıyiv bölgesinde yaşanan olayları örnek vererek Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarını soruşturan uluslararası kuruluşlara, ilgili vakaları dikkate alma çağrısı yaptı.

248522-1024x614

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, Rus ordusunun vahşetinin sınır tanımadığını vurguladı. Rus askerlerinin acımasız bir şekilde çocuklara tecavüz ettiğini ifade eden Denisova, “Buça’da 5 işgalci tarafından tecavüz edilen 14 yaşındaki kız çocuğu şu an hamile. Buça’da 11 yaşındaki çocuğa, sandalyeye bağlanan annesinin gözü önünde tecavüz edildi. İrpin’de 20 yaşındaki bir kadına, üç işgalci tarafından aynı anda tecavüz edildi.” diye bildirdi.

Rus askerlerinin işlediği korkunç suçların cezasız kalmaması gerektiğini vurgulayan Denisova, “Birleşmiş Milletler Rusya’nın Ukrayna’ya Karşı Başlattığı İşgal Sırasındaki İnsan Hakları İhlallerini Soruşturma Komisyonu ve AGİT üye devletleri tarafından Moskova Mekanizmasına uygun olarak oluşturulan uzman misyonunu ilgili savaş suçlarını dikkate almaya davet ediyorum.” dedi.

resized_16fd6-5b48f81cfpxtnqixc4b1aco7kf

Fotoğrafçı Mikhail Palinchak’ın başkent Kiev’in 20 km dışındaki bir otoyolda çektiği fotoğraf gündem olmuştu. Fotoğrafın detayları ise son derece ürkütücü olduğu anlaşıldı. Fotoğrafçı çekilen görüntüde battaniyeler altında bir erkek ve üç kadının cesetlerinin olduğunu söyledi. Fotoğrafçı, kadınların çıplak olduğu ve vücutlarının kısmen yakıldığını da söyledi. Bu açıklamalar dünyayı dehşete düşürdü. Rusya’nın işgal ettiği bölgelerde yaşayan sivil kadınlar tecavüz ediyor olma ihtimali gündeme gelmeye başladı.

Savaş suçu olarak soruşturulmalı

Avrupa ve Orta Asya insan Hakları İzleme Direktörü Hugh Williamson, olay üzerine yapılan soruşturmalarda sivillere cinsel şiddet uygulandığını belgelediklerini söyledi. Williamson, “Belgelediğimiz vakalar Ukraynalı sivillere karşı tarif edilemez, kasıtlı zulüm ve şiddet içeriyor. Rus kuvvetlerinin gözetiminde bulunan kişilere yönelik tecavüz, cinayet ve diğer şiddet eylemleri Savaş Suçu olarak soruşturulmalıdır” şeklinde konuştu.

İlk olay değilmiş

Ukrayna’da cinsel şiddetin bir başka örneği ise Harkov’da bir okulda yaşandı. Yaşadıklarını anlatırken Olha isminin kullanılmasını isteyen bir kadın, annesi, kardeşleri ve beş yaşındaki kızıyla beraber 25 Şubat’tan itibaren Rus güçleri tarafından işgal edilen Harkov’daki Malaya Rohan köyünde bir okulun bodrum katına sığınmıştı.

13 Mart’ta gece yarısı civarında saldırı tüfeği ve tabancısı olan bir Rus asker okula zorla girdi. Bodrum katına sığınan 40 kişiyi sıraya soktu ve Olha’ya çocuğunu teslim etmesini söyledi. Rus asker birkaç saat sonra Olha’ya kendisini bodrum katından ikinci kattaki bir sınıfa kadar takip etmesini emretti ve kadına cinsel saldırıda bulundu.

‘Hayatta olduğum için şansılıyım’

Rus askerin yüzüne kitapla vurduğu ve defalarca tokat attığı Olha’nın İnsan Hakları İzleme Örgütü ile paylaştığı 19 ve 20 Mart tarihli fotoğraflarda, yüzünde ve boynunda kesik izleri ve morluklar görülüyordu.

Asker okulu terk ettiğinde ailesiyle Harkov’da bir bomba sığınağına ulaşmayı başaran Olha, tüm yaşadığı dehşetten sonra “Hayatta olduğum için şanslıyım” ifadelerini kullandı.

O askere soruşturma açıldı

Önce köpeğini, sonra eşini öldüren Rus askerleri tarafından oğlu yan odada ağlarken defalarca tecavüze uğrayan Natalya’nın yaşadıkları sonrası soruşturulma başlatılmıştı. Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, soruşturma başlatıldığını açıklamış ve Rusya’ya söz konusu asker için tutuklama emri çıkarıldığını da eklemişti. Bu olay, işgal sırasında ilk resmi tecavüz soruşturması olarak kayıtlara geçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.