Site Rengi

HABER ÖZETİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Üniversitelere FETÖ operasyonu! 39 kişi gözaltına alındı!.

Üniversitelere FETÖ operasyonu! 39 kişi gözaltına alındı!.
22.11.2020
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ’nün güncel üniversite öğrencisi yapılanması soruşturmasında 39 kişi gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan “güncel üniversite öğrenci yapılanması” soruşturması kapsamında düzenlenen iki operasyonda, aralarında öğrenci yapılanması sorumlularının da bulunduğu 39 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, yaklaşık 1 yıl önce örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklanan şüpheli M.C.’den elde edilen dijital delillerde, 2019 ve 2020 yılı öğrenci evlerine ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı belirlendi.

Savcılığın talimatının ardından MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, FETÖ’nün 2019 ve 2020 yılları arasında öğrenci yapılanmasına yönelik faaliyetleri deşifre edildi, kamuya açık alanlarda toplantı ve piknik gibi organizasyon yaptıkları belirlendi.

Teknik ve fiziki takipler sonucunda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından farklı illerden İstanbul’a üniversitede okumak için gelen öğrencilere FETÖ’ye ait öğrenci evlerinde kalmaları için yönlendirmelerin yapıldığı tespit edildi. Çalışmada, örgütün “güncel üniversite öğrenci yapılanması”ndan sorumlu 8 şüpheli ve bunlara bağlı örgüt evlerinde kalan üniversite öğrencileri tespit edildi.

Öğrencilerden sorumlu olduğu tespit edilen şüphelilerden bazılarının FETÖ soruşturmaları kapsamında firari olduğu ve bu zamana kadar yakalanmamak için “gaybubet evlerinde” saklandıkları yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıktı.

İTİRAFÇI OLAN ŞÜPHELİLER YENİ BİLGİLER VERDİ

Bu bilgiler ışığında harekete geçen ekipler, ilk operasyonu 13 Kasım’da İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirerek, 28 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 5’i etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu. Şüpheliler, örgütün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra İstanbul’da üniversite okuyan öğrencilere yönelik güncel faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Alınan ifadeler doğrultusunda yeni tespit edilen kişilere yönelik olarak bu sabah düzenlenen ikinci operasyonda, 11 şüpheli daha gözaltına alındı.

Operasyonlarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilirken, aralarında öğrencilerden sorumlu olanların da bulunduğu 39 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.