Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Uzak Doğu’ya Türk damgası! İmzalar atıldı!.

Uzak Doğu’ya Türk damgası! İmzalar atıldı!.
05.01.2021
A+
A-

FNSS Savunma Sistemleri açıklamasına göre, Ağustos 2020’de resmi olarak yürürlüğe giren sözleşme çerçevesinde, Ekim 2021’de kulelerin araçlara monte edilmiş olması ve Aralık 2021 itibarıyla eğitim ve lojistik destek hizmetlerinin tamamlanmış olması planlanıyor.

Filipinler ordusunun modernizasyon programı kapsamında, mevcut paletli zırhlı araçların ateş gücünü artırmak ve geliştirmek amacına yönelik bu program doğrultusunda, daha önce farklı ülkeler için üretilmiş ve satışı yapılmış insanlı kuleler; son teknoloji ürünü görüş (gündüz/gece) ve atış kontrol sistemleri kullanılarak üretilecek.

Üretimi FNSS tesislerinde yapılacak kuleler, daha sonra Filipinler’de yine FNSS tarafından paletli zırhlı araçlara entegre edilerek kullanıcıya teslim edilecek. Kabul testlerinin bir bölümü Türkiye’de, bir bölümü ise Filipinler’de yapılacak olan kuleler için eğitim faaliyetleri entegre lojistik destek hizmetleri kapsamında Filipinler’de gerçekleştirilecek.

Tek kişilik insanlı kuleler, maliyet etkinliği ve üstün teknik özellikleri ile dünyanın önde gelen firmaların ürünlerine karşı başarı sağlayarak Filipinler ordusunun tercihi oldu.

FNSS, Türk savunma sektöründe, dost ve müttefik kuvvetler envanterine tek kişilik stabilize kule ihraç eden “tek şirket” olma özelliğini sürdürüyor. Proje, Türkiye ve Filipinler hükümetleri arasında yapılan Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması kapsamında icra edilecek.

– FNSS AZMİM ARACI FİLİPİNLER ORDUSUNUN İSTİHKAM KABİLİYETLERİNİ İLERİYE TAŞIYACAK

Diğer yandan, FNSS ile Filipinler Savunma Bakanlığı arasında imzalanan ve Kasım 2020’de resmi olarak yürürlüğe giren bir diğer sözleşme kapsamında ise FNSS, Filipinler ordusuna AZMİM araçları ve lojistik destek hizmetleri sağlayacak.

Bu kapsamda 2023 yılı mart ayı sonuna kadar araçların teslim edilmiş, eğitim ve lojistik destek hizmetlerinin tamamlanmış olması planlanıyor.

Filipinler ordusunun modernizasyon programı kapsamında, istihkam taburlarının operasyon kabiliyetlerini artırmak ve amfibik özellik yeteneği ile bu kabiliyetleri daha ileri aşamalara taşımaya yönelik bu program doğrultusunda, araçta kullanılan alt sistemler ve görev ekipmanları günümüz teknolojik gelişmelerini yansıtan niteliklerde olacak şekilde belirlendi. Üretimi FNSS tesislerinde yapılacak araçlar, daha sonra Filipinler’de yine FNSS tarafından kullanıcıya teslim edilecek.

Kabul testlerinin bir bölümü Türkiye’de, bir bölümü ise Filipinler’de yapılacak araçlar için eğitim faaliyetleri entegre lojistik destek hizmetleri kapsamında Filipinler’de gerçekleştirilecek.

Dünyada yüzme kabiliyetine sahip ilk ve tek istihkam dozer aracı olan AZMİM, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kendisini başarıyla kanıtlayarak bu referans ile ilk defa yurt dışına ihraç edildi. FNSS, bu proje ile Filipinler pazarında kalıcı olmak adına önemli bir adım attı.

AZMİM projesi, Türkiye ve Filipinler hükümetleri arasında imzalanan Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması kapsamında, yine FNSS’nin İnsanlı Silah Kuleleri projesinin ardından imzalanan ikinci proje oldu.

– FNSS HAKKINDA

Açıklamaya göre, FNSS Savunma Sistemleri AŞ, ihtiyaca özel, etkin, güvenilir, yenilikçi paletli ve tekerlekli zırhlı araçlar tasarlayan, üreten ve alanında dünya liderleri arasında kabul edilen bir firma olarak öne çıkıyor. Ürünleri, farklı ülkelerdeki kullanıcılar tarafından tercih edilen FNSS, bugüne kadar 4 binin üzerinde zırhlı muharebe aracını kullanıcılarına teslim etti. FNSS’nin oluşturduğu geniş ürün ailesi; 15 ton sınıfında paletli zırhlı araçlardan orta ağırlık sınıfı tanka, 4×4’ten 8×8 taktik tekerlekli zırhlı araçlara, seyyar yüzücü hücum köprüsünden zırhlı istihkam iş makinesine ve insanlı ve insansız kulelere kadar uzanıyor.

FNSS, 1.000’e yakın yetkin ve dinamik çalışanından kurulu kadrosu ile tasarımdan ürün desteğine kadar tüm ürün yaşam döngüsü boyunca yenilikçi çözümler sunuyor. Şirket, 1990’da üretimine başladığı araçları, kullanıcı ihtiyaçları çerçevesinde sürekli güncel tutarken, modern muharebe sahasının ihtiyaçlarını karşılayacak yeni nesil araçlar tasarlamayı ve üretmeyi de sürdürüyor. Dünya pazarlarına yenilikçi, modern ve yüksek teknolojili çözümleri sunan FNSS’nin, paletli araçlarda Kaplan 20 ve 30, tekerlekli araçlarda ise Pars III ürün ailesinin, gelecek dönemin kullanıcı beklentilerini şekillendiren araçlar olması bekleniyor.

– KULLANICI ODAKLI ÇÖZÜMLERİ HAYATA GEÇİRİYOR

FNSS mühendisliği, sınıfında amfibi özelliğe sahip dünyanın tek aracı olan Kunduz (Amfibi zırhlı istihkam İş Makinası) ve tank sınıfına yeni bir soluk getiren Kaplan MT (Orta ağırlık sınıfı tank) gibi çok özel ihtiyaçları adresleyen ürünlere hayat veriyor. Bu platformlar, FNSS’nin, kullanıcısını anlayan ve nokta atışı çözüm sunan iş yapış tarzının en güncel örnekleri arasında yer alıyor.

FNSS ürünleri; performanslarını, kullanıcılarının gerçekleştirdiği ayrıntılı kabul testlerinin ötesinde, muharebe sahasında da ispat etmiş çözümler olarak öne çıkıyor. Kullanıcı memnuniyetine çok uzun vadeli bakan şirket, teslim ettiği ürünlerin ömür devrinin ötesine geçebilmesini ve bu süreçte ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaçlara da çözüm üretebilmesini olanaklı kılan, güvenilir iş birlikleri kurmasıyla da fark oluşturuyor. Bu niteliği sayesinde FNSS, büyük projelere imza attığı ülkelerde yerli iş gücü istihdamı, yerel tedarik zinciri kurulması ve teknoloji transferiyle önemli ölçüde ekonomik katma değer katıyor. Türk savunma sanayisinin milli bir değeri olan FNSS, 30 yıllık bilgi birikimiyle tüm paydaşlarına yaratıcı çözümlerle değer katmaya devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.