Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
Firari Murat Gülibrahimoğlu’nun İBB parasıyla kumarda kaybettiği milyon dolarlar iddianamede!.
Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı..
İBB’nin kaybolan milyarlarını özel jetlerle bakın nasıl şapur şupur yemişler!.
ABD’nin köpekliğini yapan Pehlevi İran’a gitmek için pusuda bekliyor!.
Kadın hakimi vuran savcı Kadına Şiddeti Önleme Bürosu’nda görevliymiş!.
CHP’li belediyeye düzenlenen Al Rüşveti-Ver Ruhsatı operasyonunda 14 gözaltı!.
İran’daki protestolarda ölenlerin sayısı 2 bin 500’ü geçti!.
Aselsan 30 milyar doları aşan ilk Türk şirketi olarak tarihe geçti..
Haydut Trump’tan İranlı protestoculara “Yakıp Yıkmaya Devam Edin” çağrısı!.
Bülent Arınç’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uyuşturucu ile mücadele kurumu çağrısı!.
Uyuşturucu ve kumar operasyonunda İmamoğlu’na ait özel jet detayı!.
Köşeye sıkışan YPG’li teröristler her türlü kahpeliği yapmaya başladı!.
İran’da rejim destekçileri de meydanlara indi!.
YÖK’ten üniversitelere Cuma Namazı talimatı..
AK Parti’den İran açıklaması..
İran’daki o fotoğrafın arkasından bakın kim çıktı!.
Pehlevi itinden Trump’a İran çağrısı: Ortak Olalım!.
Altın ve Para piyasaları alev alev yanıyor!.
Özgür Özel’in Yağmur Duası saçmalıklarına Bakan Yumaklı’dan tokat gibi cevap!.
İran’daki protestolarda ölü sayısı 500’ü geçti!.
İstanbul’da kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi..
Netenyahu itinden İran’daki protestoculara destek açıklaması..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Van Belediyesi PKK gibi yönetilmiş!.

Van Belediyesi PKK gibi yönetilmiş!.
10.01.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Van’ın HDP’li Özalp Belediye Başkanı Yakup Almaç ve meclis üyesi Dilan Öğrenci hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, terör örgütü PKK’nın benimsediği ‘eş başkanlık’ sisteminin uygulandığı ve belediyeye örgütle bağlantısı olan kişilerin alındığı belirtildi.

15 YILA KADAR HAPİS
Van’da haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden uzaklaştırılan Özalp Belediye Başkanı HDP’li Yakup Almaç ile belediye meclis üyesi Dilan Öğrenci’nin, yasal dayanağı olmamasına rağmen “eş başkanlık” sistemi uyguladıkları, terörle iltisaklı kişileri işe aldıkları ve teröristlere destek sağladıkları gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbarlar, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporlar ve gizli tanık beyanları kapsamında Almaç ve Dilan Öğrenci hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

PKK YÖNTEMİYLE İŞ!
Van 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Almaç ve “eş başkan” sıfatını kullanan meclis üyesi Kurt hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK’ya yönelik ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda bazı belediye başkanlarının gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın talimatları doğrultusunda mevcut duruma alternatif bir model oluşturma amacıyla 2014’teki yerel seçimlere “eş başkan” adaylarıyla girildiği belirtildi.

Terör örgütünün terminolojisinde yer alan “değer aile” kavramının, öldürülen teröristlerin yakınlarını ifade ettiği belirtilen iddianamede, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen teröristlerin ailelerinin, örgüt mensupları tarafından devlete karşı kin ve düşmanlığa sevk edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KADIN YAPILANMASINDA YER ALMIŞ”
İçişleri Bakanlığınca hazırlanan raporda sözde “eş başkan” Dilan Öğrenci’nin etkisiz hale getirilen teröristin cenazesine ve “belediye başkan vekili” görevlendirmelerine yönelik protestolara katıldığı bildirilen iddianamede, Öğrenci’nin terör örgütünün kadın yapılanmasında da yer aldığı, belediyede “eş başkan” olarak görev yaptığının tespit edildiği vurgulandı.

Belediye Başkanı Yakup Almaç’ın da sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptığı, yetkilerini sözde “eş başkan” Öğrenci ile kullandığının aktarıldığı iddianamede, sanığın Van’da belediyelere yapılan görevlendirmeleri protesto eylemlerine de katıldığı belirtildi.

Sanıkların, terör örgütünün talimatlarına göre hareket ettiği kaydedilen iddianamede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“Elde edilen deliller doğrultusunda Dilan Öğrenci’nin sözde ‘Özalp Belediyesi Eş Başkanı’ sıfatını kullanarak Yakup Almaç’la belediyenin tüm iş ve işlemlerinden sorumlu olduğu, terör örgütünün benimsediği sistemi bilfiil uyguladıkları anlaşılmıştır. Bu durum şüpheli beyanları ile sabittir. Örgütün benimsediği sözde ‘değer ailesi’ kavramına istinaden örgüte yakınlığı ile bilinen veya örgüt içinde faaliyet gösteren yakınları bulunan şahıslara belediyede işçi olarak alımlarda öncelik sağlanmış, belediye makam odasında ele geçen 21 kişilik listedeki şahıslardan 6’sının bu kapsamda yer aldığı tespit edilmiştir. Şüphelilerin eylemlerinde süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik gözetildiğinde üzerlerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçundan ve tespit edilen paylaşımlar nedeniyle örgüt propagandası suçundan kamu davası açmayı gerektirir nitelikte yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmiştir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.