Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Van Belediyesi PKK gibi yönetilmiş!.

Van Belediyesi PKK gibi yönetilmiş!.
10.01.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Van’ın HDP’li Özalp Belediye Başkanı Yakup Almaç ve meclis üyesi Dilan Öğrenci hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, terör örgütü PKK’nın benimsediği ‘eş başkanlık’ sisteminin uygulandığı ve belediyeye örgütle bağlantısı olan kişilerin alındığı belirtildi.

15 YILA KADAR HAPİS
Van’da haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden uzaklaştırılan Özalp Belediye Başkanı HDP’li Yakup Almaç ile belediye meclis üyesi Dilan Öğrenci’nin, yasal dayanağı olmamasına rağmen “eş başkanlık” sistemi uyguladıkları, terörle iltisaklı kişileri işe aldıkları ve teröristlere destek sağladıkları gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbarlar, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporlar ve gizli tanık beyanları kapsamında Almaç ve Dilan Öğrenci hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

PKK YÖNTEMİYLE İŞ!
Van 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Almaç ve “eş başkan” sıfatını kullanan meclis üyesi Kurt hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK’ya yönelik ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda bazı belediye başkanlarının gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın talimatları doğrultusunda mevcut duruma alternatif bir model oluşturma amacıyla 2014’teki yerel seçimlere “eş başkan” adaylarıyla girildiği belirtildi.

Terör örgütünün terminolojisinde yer alan “değer aile” kavramının, öldürülen teröristlerin yakınlarını ifade ettiği belirtilen iddianamede, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen teröristlerin ailelerinin, örgüt mensupları tarafından devlete karşı kin ve düşmanlığa sevk edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KADIN YAPILANMASINDA YER ALMIŞ”
İçişleri Bakanlığınca hazırlanan raporda sözde “eş başkan” Dilan Öğrenci’nin etkisiz hale getirilen teröristin cenazesine ve “belediye başkan vekili” görevlendirmelerine yönelik protestolara katıldığı bildirilen iddianamede, Öğrenci’nin terör örgütünün kadın yapılanmasında da yer aldığı, belediyede “eş başkan” olarak görev yaptığının tespit edildiği vurgulandı.

Belediye Başkanı Yakup Almaç’ın da sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptığı, yetkilerini sözde “eş başkan” Öğrenci ile kullandığının aktarıldığı iddianamede, sanığın Van’da belediyelere yapılan görevlendirmeleri protesto eylemlerine de katıldığı belirtildi.

Sanıkların, terör örgütünün talimatlarına göre hareket ettiği kaydedilen iddianamede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“Elde edilen deliller doğrultusunda Dilan Öğrenci’nin sözde ‘Özalp Belediyesi Eş Başkanı’ sıfatını kullanarak Yakup Almaç’la belediyenin tüm iş ve işlemlerinden sorumlu olduğu, terör örgütünün benimsediği sistemi bilfiil uyguladıkları anlaşılmıştır. Bu durum şüpheli beyanları ile sabittir. Örgütün benimsediği sözde ‘değer ailesi’ kavramına istinaden örgüte yakınlığı ile bilinen veya örgüt içinde faaliyet gösteren yakınları bulunan şahıslara belediyede işçi olarak alımlarda öncelik sağlanmış, belediye makam odasında ele geçen 21 kişilik listedeki şahıslardan 6’sının bu kapsamda yer aldığı tespit edilmiştir. Şüphelilerin eylemlerinde süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik gözetildiğinde üzerlerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçundan ve tespit edilen paylaşımlar nedeniyle örgüt propagandası suçundan kamu davası açmayı gerektirir nitelikte yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmiştir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.