Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
Bakırköy’deki 30 milyon dolar vurgununda İBB detayı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..

Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..

Venezuela muhalefet lideri Machado, kendisine verilen Nobel Barış Ödülü’nü Donald Trump’a takdim ettiğini açıkladı..

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuelalı muhalif lider Maria Corina Machado ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ’NÜ TRUMP’A VERDİ

Machado, Beyaz Saray’daki görüşmenin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Machado, ABD Başkanı ile yaptığı görüşmede, Nobel Barış Ödülü’nü Trump’a sunduğunu dile getirdi ancak Trump’ın ödülü kabul edip etmediği konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, görüşme hakkında yaptığı açıklamada, “Başkanın bu toplantıyı sabırsızlıkla beklediğini ve Venezuela halkının çoğu için gerçekten olağanüstü ve cesur bir ses olan Machado ile iyi ve olumlu bir görüşme olmasını beklediğini biliyorum. Bu nedenle Başkan, ülkedeki gerçekler ve neler olup bittiği hakkında onunla konuşmayı açıkça sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

TRUMP GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRMEDİ

Leavitt, ayrıca Trump’ın Machado hakkında daha önce yaptığı ve onun Venezuela’yı yönetmek için gerekli saygıyı kazanamadığı yönündeki değerlendirmesinin geçerli olduğunu söyledi.

Görüşmenin ardından Beyaz Saray dışında kendisini bekleyen destekçileri ile bir araya gelen Machado, görüşmenin “çok iyi”geçtiğini söyledi.

“VENEZUELA YÖNETİMİYLE İLİŞKİLER ÇOK İYİ İLERLİYOR”

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü, Trump yönetimi ile Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez ve hükümeti arasındaki mevcut ilişkinin çok iyi ilerlediğini belirterek, “Rodriguez yönetiminin oldukça işbirlikçi davrandığını” söyledi.

Trump’ın Rodriguez ile bu hafta içinde doğrudan telefonda görüştüğünü anımsatan Leavitt, “Şimdiye kadar ABD ve Başkan’ın tüm talepleri ile isteklerini karşıladılar. Bayan Rodriguez ve Venezuela’nın işbirliği sayesinde 500 milyon dolarlık bir enerji anlaşması gerçekleştirildi” diye konuştu.

Rodriguez’in Venezuela’daki bazı siyasi tutukluları serbest bırakacağına da atıf yapan Leavitt, “Bu hafta beş Amerikalı da serbest bırakıldı. Başkan Trump gördüklerinden memnun ve bu işbirliğinin devam etmesini bekliyor” dedi.

“BAŞKAN TRUMP, ZAMANI GELİNCE SEÇİMLERİN YAPILMASINI İSTİYOR”

Öte yandan Leavitt bir soru üzerine, ABD Başkanı Trump’ın, Venezuela’da zamanı gelince seçimlerin yapılmasını halen istediğini ve bu politikasına bağlı olduğunu vurguladı.

Leavitt, seçimlerin ne zaman yapılabileceği konusunda ise henüz bir takvimin oluşmadığını söyledi.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ’NÜ TRUMP’A VERMEK İSTEMİŞTİ

Venezuela’da 1967 yılında doğan Maria Corina Machado, ülkesinde Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimine karşı mücadelesi ile tanınıyor. 2002 yılında siyasete giren ve günümüzdeki Maduro aleyhindeki muhalefetin lideri olarak kabul edilen Machado, ilk kez 2012 yılında devlet başkanlığına aday olmuş, ancak muhalefet içindeki ön seçimleri kaybetmişti.

2023’te muhalefet içindeki ön seçimleri kazanarak 2024 Devlet Başkanlığı seçiminde muhalefetin adayı olan Machado, daha sonra yargı kararı ile kamu görevinde bulunmaktan men edilmesi sonucu yarıştan çekilmişti.

Seçimlerde muhalefetin Maduro’ya karşı zafer ilan etmesinin ardından ülkedeki protestoların yüzü olan Machado, aldığı tehditler nedeniyle 1 Ağustos 2024’te kamuoyu önünden çekilmiş, Wall Street Journal gazetesine yazdığı bir mektupta tutuklanma ve öldürülme riski nedeniyle saklanmak zorunda olduğunu ifade etmişti.

Venezuela muhalefet lideri Machado, “Venezuela halkının demokratik hakları için gösterdiği mücadelesi” nedeniyle Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.

Machado, bu yıl kendisine verilen Nobel’i Trump’a vermek istediğini ifade etmişti. Trump ise, bunu “büyük onur” olarak gördüğünü ifade etse de Nobel Komitesi Nobel Ödülü’nün devredilemeyeceğini bildirmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.