Site Rengi

HABER ÖZETİ
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

Vladimir Putin meydan okudu! “Gerekirse karşılık olarak seyreltilmiş uranyum içeren silahlar kullanacağız!.”

Vladimir Putin meydan okudu! “Gerekirse karşılık olarak seyreltilmiş uranyum içeren silahlar kullanacağız!.”
14.06.2023
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna’nın karşı saldırısı sona erdiğinde Ukrayna’da atacağı adımlara karar vereceğini belirterek, “Gerekirse karşılık olarak seyreltilmiş uranyum içeren silahlar kullanacağız” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş, geçtiğimiz yılın şubat ayından bu yana devam ediyor..

Ukrayna, ABD ve Batı’nın yardımlarıyla Rusya’ya karşı mücadelesini sürdürürken çatışmanın şiddeti her geçen gün artıyor.

Bu kapsamda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Kremlin Sarayı’nda Ukrayna-Rusya Savaşı’nda görev yapan savaş muhabirleriyle bir araya geldi.

Cephedeki duruma dair muhabirlerin sorusunu yanıtlayan Putin, Rus ordusunun Ukrayna’daki varlığının devam edeceğini söyledi.

NATO’nun Ukrayna üzerinden Rusya’yı yeniden dizayn etmek istediğini vurgulayan Putin, Ukrayna’nın kendi savunma sanayisinin bulunmadığını şu an Batı silahlarıyla desteklendiğini belirtti.

Ukrayna’nın altyapısına düzenlenen saldırıların Rusya’nın kırmızı çizgilerinin ihlaline karşılık olduğunu söyleyen Putin, şu ifadeleri kullandı:

Savunma Bakanlığı, özel askeri şirketlerin çalışmalarını sözleşmelerle yasallaştırma planını destekliyor. Bu şirketlerin düzenli orduyla aynı sosyal güvencelere sahip olmasının tek yolu bu.

“Gerekirse uranyum içeren silahlar kullanacağız”

Rusya’nın Ukrayna’da taarruz harekatı başlatıp başlatmayacağı konusunda yorum yapmayan Putin, “Duruma göre farklı planlarımız olabilir.” dedi.

Putin, Rusya’nın Ukrayna’nın karşı saldırısı sona erdiğinde Ukrayna’da atacağı adımlara karar vereceğini belirterek, “Gerekirse karşılık olarak seyreltilmiş uranyum içeren silahlar kullanacağız.” ifadesini kullandı.

“Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak”

Ukrayna’nın silahlarının da imha edileceğini aktaran Putin, şunları söyledi:

Ukrayna ordusu hangi silahlarla savaşıyor? Leopard’ları ya da Bradley’leri Ukrayna savunma sanayii mi üretiyor? Veya henüz kullanıma dahi girmeyen F-16’lar? Hiçbir şey üretmiyorlar. Yakında varlığı sona erecek. Ne üretiyorlar? Mühimmatları, teçhizatı, silahları dışarıdan getiriyorlar, her şey dışarıdan geliyor. Bu şekilde uzun süre yaşayamazsınız. Ayakta kalamazsınız. Rusya, günbegün düzenli bir biçimde Ukrayna’yı askeri güç ile silahtan arındırmakla ilgileniyor. Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak.

“Ukrayna, yeni Rusya’yı inşa etme alanlarından biriydi”

“2008 yılında her şey sağlıklıyken, Kırım olayları yokken, birden NATO’ya girmek istediklerini (Ukrayna yönetimi) söylediler.” diyen Putin, şu ifadeleri kullandı:

NATO, Bükreş’teki meşhur zirvede NATO’nun kapılarının Ukrayna’ya da açık olduğunu ilan ederek onlara kapılarını açtı. Fakat böylece NATO’nun doğuya doğru genişlemeyeceği konusunda herkesi birden aldatmakla kalmadılar, Rusça konuşan nüfusun yaşadığı tarihi topraklarımıza da yeltenmediler mi? Bizim için nelerin tehdit oluşturacağını biliyorlar. Normal ilişkiler kurmaya yönelik tüm girişimlerimizde kasıtlı olarak hareket ediyorlar. Ukrayna, yeni Rusya’yı inşa etme alanlarından biriydi. Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecinde alınan kararlar göz önünde bulundurulmalıydı. Yıllardır tarihsel, ekonomik ve politik olarak farklı bir yol izlendi. Yok pahasına ucuz enerji, krediler ve su. Bunlar hiçbir şeyi değiştirmedi.

“İstanbul dahil olmak üzere müzakerelerde Neo Nazileri gündeme getirdik”

Ukrayna’da Sovyetler Birliği figürlerine karşı tepkiler gösterildiğini ancak karşılığında da Bandera gibi Ukrayna milliyetçisi figürlerin karşılarına çıkarıldığını savunan Putin, “İstanbul dahil olmak üzere bu sorunu her masada gündeme getirdik. Ancak bize Neo Nazi diye bir şeyin olmadığını söylediler. En azından yasak olarak bazı engellemeler getirebilirlerdi. Bu talebimiz Kiev’den çekilmeden önce kabul edildi. Ancak daha sonrasında kabul ettikleri her şeyden geri çekildiler.” dedi.

“Bunun bir yanıtı olmadığı gerçek”

Muhabirlerin Rus ordusunun tekrar Kiev’e girme amacında olup olmamasına da cevap veren Putin, bunun belirsiz olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Birliklerimiz Kiev’de bulundu. İlk olarak biz orada anlaştık ve bugünkü durumu nasıl düzeltebileceğimize dair iyi bir anlaşma sağlandı. Ama onlar bunu bir kenara itti. Fakat yine de bu süre zarfında şu anda bulunduğumuz yere kadar ilerledik. Yani neredeyse tüm Novorossiya ve Donetsk’in Azov Denizi’ne, Mariupol’e uzanan önemli bir bölümü ile küçük bir bölüm haricindeki Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin tamamı. Oraya dönmemize gerek var mı, yok mu? Neden böyle bir soru soruyorum? Zira bunun bir yanıtı olmadığı gerçek. Buna sadece ben kendim cevap verebilirim.

“Bugünkü çatışmayı gerçekten müzakere yoluyla bitirmek istiyorlarsa tek bir karar vermeleri yeterli”

Ukrayna’daki savaşta Kiev’i destekleyen batılı ülkelere de mesaj gönderen Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Genel olarak Batı’nın yaklaşımı, ‘Ukrayna’nın çıkarlarına bağlı kalmak lazım’ şeklinde. Ama nihayette bunlar ABD’nin çıkarları. Sorunun çözüm anahtarı onlarda. Bugünkü çatışmayı gerçekten müzakere yoluyla bitirmek istiyorlarsa tek bir karar vermeleri yeterli, silah ve teçhizat sevkiyatına son vermek, bu kadar. Ukraynalıların kendileri hiçbir şey üretmiyor, yarın hemen görüşmek isteyecekler. Resmi değil gerçekten isteyecekler.

“ABD bu çatışmaya fazla müdahil oluyor”

ABD bu çatışmaya giderek daha fazla ve neredeyse doğrudan müdahil oluyor. Güvenlik alanında ciddi bir uluslararası krizi kışkırtıyor. Tabii ki savaş gemimize (Türk Akım boru hattını koruyan Rus savaş gemisi) saldıran insansız araçların eylemlerinin yönetilmesi ciddi bir durum. Bundan haberdar olduğumuzu ve gelecekte buna karşı ne yapacağımızı düşüneceğimizi onlar da bilmeliler.

Putin ayrıca Ukrayna’dan ilhak edilen bölgelere yatırım ve sosyal destekleri arttırdıklarını, Rus ordusuna mühimmat desteğinin ihtiyaçları doğrultusunda arttırıldığını ve Ukrayna ordusunun kendi ordularına karşı başlattığı taarruzlarda ağır kayıplar verdiğini ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.