Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Vladimir Putin’den tahıl anlaşması yanıtı..

Vladimir Putin’den tahıl anlaşması yanıtı..
19.07.2023
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tahıl anlaşmasının Rusya için anlamsız hale geldiğini belirterek, “Daha önce üzerinde anlaştığımız tüm koşullar yerine getirilirse derhal bu anlaşmaya geri döneriz” dedi.

Dünya anlaşma süresi dolan tahıl koridoruna kitlendi.

Rusya’dan gelen “tahıl koridoru anlaşmasının fiilen son bulduğuna” dair duyurusuna peş peşe tepkiler geliyor.

Ukrayna lideri tahıl koridorunun uzatılması yönünde çağrı yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğanda Rus lider Putin ile görüşeceğini kaydetti.

Türkiye’nin arabuluculuk için yeniden devreye girdiği süreçte peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Putin’den açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da hükümet yetkilileriyle yaptığı toplantıda, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Anlaşmaya uyulmadı”

Rusya’nın Batılı ülkelerin “küstah” yaklaşımına rağmen anlaşmayı birçok defa uzattığını dile getiren Putin, “Yabancı meslektaşlarımızın üzerinde anlaşmaya varılan ve onaylanan şartlara tam olarak uymaya başlamasını bekliyorduk, ancak böyle bir şey olmadı.” ifadesini kullandı.

“Rusya’nın bu anlaşmanın başarısızlığından sorumlu olduğu iddia ediliyor”

Anlaşmanın sona ermesinden Batılı ülkelerin sorumlu olduğunu söyleyen Putin şöyle devam etti:

Rusya’nın bu anlaşmanın başarısızlığından sorumlu olduğu iddia ediliyor. Dahası Rusya, bir zamanlar Batı’nın soyduğu, savaşların, açlığın ve yoksulluğun uçurumuna ittiği Afrika’daki bazı ülkelerdeki felaketlerden sorumlu tutuluyor. Şimdi de yeni sömürge sistemi çerçevesinde bu devletleri yağmalamaya devam ediyorlar.

Putin, tahıl anlaşmasının başlangıçta insani bir öneme sahip olduğunu ancak Batılı ülkelerin bu unsuru tümüyle bozduğunu ifade etti.

Rusya’nın yoksul ülkelere bedelsiz bir şekilde gübre sevkiyatı çabasının da Batılı ülkelerce engellendiğini belirten Putin, “Anlaşma mevcut haliyle anlamını yitirdi.” dedi.

“Anlaşmanın insani özü temin edilsin”

Putin, Rusya’nın anlaşmanın devam etmesi için çeşitli şartlarının bulunduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

Gıda ve gübre tedariki hizmeti veren Rus bankaları ve finans kurumlarının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Bu, SWIFT uluslararası bankacılık ödeme sistemine bağlanmalarını içerir. Bu konuda herhangi bir söze veya fikre ihtiyacımız yok. Bu koşulların karşılanmasına ihtiyacımız var.

Rus tahıl ürünlerinin uluslararası pazarlara sevkiyatı ve Rusya’ya yönelik tarım araç ve gereçlerinin sevkiyatının önündeki engellerin de kaldırılması gerektiğini vurgulayan Putin, Rus gemilerine yönelik sigorta konusunun da çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

“Tüm koşullar yerine getirilirse tahıl anlaşmasına geri döneriz”

Anlaşmadaki “insani unsurun” da tekrar temin edilmesi gerektiğini vurgulayan Putin açıklamasını şu şekilde noktaladı:

Son olarak Rusya’nın anlaşmaya geri dönmesinin temel koşulu, anlaşmanın insani özünün yeniden tesis edilmesidir. Daha önce üzerinde anlaştığımız tüm bu koşullar yerine getirilirse derhal bu anlaşmaya geri döneriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.