Site Rengi

HABER ÖZETİ
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
“Kiralık” diyerek devletten saklamaya kalktığı 44 milyonluk altın kömürlükten çıktı!.
Ve motorin 100 TL’ye dayandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Wood Mackenzie: “Karadeniz’de ki doğalgaz keşfi Türkiye için dönüştürücü olacak!.”

Wood Mackenzie: “Karadeniz’de ki doğalgaz keşfi Türkiye için dönüştürücü olacak!.”
23.08.2020
A+
A-

Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye’nin başlıca doğal gaz tedarikçilerinin Rusya, Azerbaycan ve İran olduğu ancak sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı payının da giderek arttığı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen şirket analistlerinden Thomas Purdie, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 320 milyar metreküplük rakamın mevcut gaz tahmini olarak ele alınması durumunda bile bunun Türkiye’nin açık ara en büyük keşfi ve 2020’nin de en büyük küresel keşiflerinden biri olduğunu kaydetti.

“Daha da önemlisi, Bulgaristan’daki pek çok hayal kırıcı kuyudan sonra bu, Karadeniz’deki derin deniz hidrokarbon potansiyelini yeniden teyit ediyor.” ifadelerini kullanan Purdie, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ancak ekonomik ve siyasi önemi ne olursa olsun, tedarik kazancını sağlamak karmaşık olacak ve Sakarya olarak adlandırılan keşfin 2023 gibi bir tarihe kadar elde edilmesi iddialı görünüyor. Her şeyden önce keşfin, jeolojinin daha iyi anlaşılması ve kaynak tahminlerini teyit etmek için daha fazla kuyu ile değerlendirilmesi gerekecek. Şu an erken, ancak gelecekte herhangi bir geliştirme çalışması milyar dolarlara mal olabilir. Derin deniz projeleri her çevrede karmaşıktır ancak Karadeniz üstesinden gelinmesi gereken ek lojistik zorluklara sahip. Bu Romanya’nın, Tuna kuyusunun 100 kilometre kuzeyinde bulunan Neptün Derin mega projesini durduran faktörlerden biri. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, projede uluslararası bir partnerden faydalanabilir. Piyasa görünümüne rağmen, uluslararası petrol şirketlerinin yıllardır iyi bildiği bir havzadaki rekabetçi vergi şartları çekici olabilir. Romanya ve Bulgaristan sınırı tarafında faaliyetlerini yürüten şirketler, yakın zamanda karmaşık sonuçlara ulaştı ancak bu büyük haberi dikkate alacaklardır.”

Şirketin Avrupa Gaz Departmanı Yöneticisi Murray Douglas da Türkiye’nin 2019 yılında 45 milyar metreküplük doğal gaz talebine sahip olduğunu belirterek, gaz piyasasının büyüklüğüne işaret etti.

Gaz talebinin 2017’den bu yana her yıl düştüğünü kaydeden Douglas, “Ancak, koronavirüse rağmen Türkiye’nin gaz talebi şimdiye kadar geçen yıla kıyasla sadece yüzde 3 düşüş gösterdi. Bu pek çok Avrupa piyasasından çok daha az bir keskin düşüş. 2020’lerde bu keşif, gelecekteki gaz ithalatları ve Gazprom, Azerbaycan ve İran gibi tedarikçilerle yapılacak müzakereler için geniş kapsamlı etkiye sahip olacaktır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.