Site Rengi

HABER ÖZETİ
A Milliler Fransa karşısında 1-0 mağlup oldu..
Tanju Özcan hakkında 217 yıl hapis cezası talebi!.
Mekke İttifakı komuta kademesi aynı masada..
Kahve zinciri Espressolab Araplara satıldı..
Adalet Bakanı Gürlek Fon Vurgunundaki son durumu anlattı..
Yeni Partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’e gelince ayağa kalkmayacaklarmış!.
Mekke İttifakı ACİL koduyla toplanıyor!.
“Ben Kaybetmem” diyerek savcı odalarında poz kesen avukatın uyuşturucu testi pozitif!.
Fon vurgununda tutuklu sayısı 34’e yükseldi!.
Netenyahu itinden BM kürsüsünde bombalı tehdit!.
Netenyahu itine BM kürsüsünde büyük şok!. Neye uğradığını şaşırdı!.
Erdoğan’ı övdüğü için linçlenen karşı mahalle gazetecisinden açıklama..
2015’ten sonra doğanlara sigara satışı ömür boyu yasaklanıyor!.
Özgür Özel’den teşkilatlara “Partiyi Akraba Çiftliğine Çevirmeyin” uyarısı!.
Fon vurguncusu çakalın 750 milyonluk teknesine lüks araçlarına el konuldu!.
Ermanistan’ın kucağından kurtardığımız Aliyev okullara başörtüsü yasağı getirdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a BM teşekkürü..
Zelensky Rusya ile Türkiye’de barış masası kurmaya hazır olduklarını açıkladı..
Mekke İttifakı’nın ilk Genel Sekreteri belli oldu..
Çin devlet başkanı Şi 11 yıl aradan sonra ABD’de..
Fon soruşturmasında 14 kişi daha tutklandı!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan BM kürsüsünden İsrail’i sert sözlerle eleştirdi!.
Yavaş’tan sonra 7 belediye başkanı daha CHP’den istifa etti!.
Mansur Yavaş’tan sonra iki belediye başkanı daha CHP’den istifa etti!.
CHP’den istifa eden Mansur Yavaş bağımsız kalacağını açıkladı..
Mansur Yavaş CHP’den istifa etti..
Adalar Belediyesi’de CHP’den AK Parti’ye geçti..
Meteoroloji’den 14 il için sarı kodlu uyarı!.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron BM kürsüsünden İsrail’i yerden yere vurdu!.
Karşı mahalle Yeni Parti’yi beğenmedi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yargıtay, 15 askerimizin şehit olduğu terör saldırısı davasında 9 sanık hakkındaki kararı bozdu!.

Yargıtay, 15 askerimizin şehit olduğu terör saldırısı davasında 9 sanık hakkındaki kararı bozdu!.
22.08.2022
A+
A-

Yargıtay, Kayseri’de 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin de yaralandığı terör saldırısı ile ilgili kararları kısmen onadı. 18 sanıktan 9’una verilen hapis ve beraat kararları onanırken, 9 sanığınki ise bozuldu.

Kayseri 1’inci Komando Tugay Komutanlığı’nda vatani görevlerini yapan askerleri çarşıya taşıyan halk otobüsüne, 17 Aralık 2016’da bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 15 asker şehit oldu, 54 asker de yaralandı. Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde saldırıya ilişkin görülen dava, 19 Nisan 2021’de karara bağlandı. 3’ü firari, 21 sanıklı davada mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kenan Çiçek’i ‘devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma’ suçundan 1 kez müebbet, şehit 15 askere yönelik ‘kasten öldürmek’ suçundan 15 kez ağırlaştırılmış müebbet, 54 yaralı askere yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20’şer yıldan 1080 yıl, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 12 yıl, ‘tehlikeli ve patlayıcı madde taşımak’ suçundan 18 yıl, ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan 8 yıl olmak üzere toplam 1118 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz sanıklardan Abdullah Akbıyık’a ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 6 yıl, Mehmet Oluk’a ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7,5 yıl, Ekrem Uğur ve Ümit Kepir’e ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım’ suçundan 4’er yıl 6’şar ay, Murat Talan’a ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan 4 yıl, Serkan Ay’a ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan 4 yıl, halk otobüsünün şoförü Hamit Eroğlu’na ‘6136 Sayılı Kanuna Muhalefet’ suçundan 2 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Hasan Ekinci, Hürriyet Yıldırımçakar, İsmail Hakkı Yıldırımçakar, Vesfiye Tekiner, Fahri Demirbaş, Hüseyin Polat, Elzem Şırnak, Mehmet Yolcu, Barış Kaya ve Mehmet Ayaz’ın ise beraatına hükmetti.

Heyet, firari sanıklar Ferhat Tekiner, Sait Karabulut ve İshak Özçaktu’nun dosyalarını ayırdı.

Sanık avukatları verilen cezalar, mağdurlar ve müştekilerse beraatler nedeniyle mahkeme kararını, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. 18 sanığa ait dosyanın geldiği 20’nci Ceza Dairesi, inceleme sonrası davayı karara bağlayarak onadı.

DOSYA YARGITAY’A GİTTİ

Tarafların kararı temyiz etmesinin ardından dosya, Yargıtay’a taşındı. Dosyanın geldiği 3’üncü Ceza Dairesi, incelemenin ardından kararını verdi. Yargıtay, Abdullah Akbıyık, Mehmet Oluk, Ekrem Uğur, Ümit Kepir ve Hamit Eroğlu’na verilen hapis cezaları ile Elzem Şırnak, Mehmet Yolcu, Barış Kaya ve Mehmet Ayaz’a verilen beraat kararını eksik soruşturma gerekçesiyle bozdu. Sanık Kenan Çiçek, Murat Talan ve Serkan Ay’a verilen hapis cezası ile Hasan Ekinci, Hürriyet Yıldırımçakar, İsmail Hakkı Yıldırımçakar, Vesfiye Tekiner, Fahri Demirbaş ve Hüseyin Polat’a verilen beraat kararı ise onandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.