Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
0,20 promil alkollü trafiğe çıkanın ehliyetine el konulacak!.
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
Petrolün varil fiyatı 100 dolara dayandı!.
İran’a saldırmanın maliyeti ABD’ye 37,5 milyar dolara patladı!.
Neidüğü belli olmayan çetelere aparatlık yapan sözde çocuklara müebbet hapis geliyor!.
İlk tebrik her zaman ki gibi Almanlar’dan..
Tezkere Meclis’ten geçti.. Mehmetçik 2 yıl daha Somali’de..
Haluk Levent irk Oğuzhan Uğur aynı cezaevine gönderildi!.
YKS klavuzu açıklandı.. Tercihler 29 Temmuz’da başlıyor..
Dünya Kupası kuralları Süper Lig’e geliyor..
Motorin fiyatı gelen son zam ile 75 TL’yi geçti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yerel seçim paniği karşı mahalleyi karıştırdı! “Eldeki belediyeler de gidecek!.”

Yerel seçim paniği karşı mahalleyi karıştırdı! “Eldeki belediyeler de gidecek!.”
14.08.2023
A+
A-

Yerel seçime sayılı günler kala CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan gerilim tam gaz devam ederken fondaş medyayı ittifak korkusu sardı. 7’li koalisyonda yer alan partilerin yerel seçimlere ilişkin açıklamalarını değerlendiren fondaşlar ‘Eğer partiler tek başına seçime girerse geçen seçimdeki belediye başkanlıklarının bazılarının kaybedilmesi söz konusu. Kılıçdaroğlu da bu tabloyu görüyor’ yorumunda bulundu.

Seçimlerde CHP ile İYİ Parti’nin yanında küçük ortakların da katıldığı ittifak büyük bir mağlubiyet alırken seçimler sonrası İYİ Parti’den koalisyondan kopmaya yönelik üst üste sinyaller geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP’den aldıkları 15 milletvekilini ‘hayatının en büyük pişmanlığı’ olarak tanımlarken Kılıçdaroğlu’na üstü kapalı emeklilik çağrısı yaptı.

‘SEÇİMLERE AYRI GİRELİM’ TALEBİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu gibi isimler 14-28 Mayıs’taki seçimler sonrası ittifakın bittiğinin altını çizip İYİ Parti tabanında” seçimlere ayrı girelim’ talebi olduğunu söyledi.

AKŞENER 26 AĞUSTOS’TA NEYİ AÇIKLAYACAK?

Bir yandan da gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Büyük Taarruz’un 101’inci yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta yapacağı açıklamalara çevrildi. Kulislerde Akşener’in 26 Ağustos’ta sert bir açıklama yapacağı, “Partinin başından gitsem bile CHP ile ittifak yapmayın” diyeceği, beldelerde bile seçime müstakil gireceklerini ilan edeceği konuşulmaya başlandı.

“İTTİFAK MECBURİYETİNİ REDDEDİYORUZ”

Öte yandan İYİ Parti Siyasi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ın “İttifaklara ne mecburuz ne de mahkumuz. Böyle bir mecburiyeti reddediyoruz. Türkiye’nin sorunlarının çözüm yeri genel seçimdir. iradenin değiştirilmesi gereken yer genel seçim. yerel seçimlerin siyasi sonucu olmaz” sözleri CHP’de rahatsızlık oluşturdu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İYİ PARTİ’YE REST

Yaşanan gerginlik henüz tazeyken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fondaş T24’e verdiği röportajda İYİ Parti’yi hedef aldı. Kılıçdaroğlu İYİ Parti’nin ayrı aday çıkarması durumunda İstanbul’u kaybetmeyeceklerini ifade ederken “Niye kaybedelim? Belediye başkanlarımız başarılı” dedi.

“AYRI GİRERLERSE ELDEKİ BELEDİYELER DE GİDECEK”

Bu gelişmelerin ışığında ittifaktaki durumu fondaş TELE 1’de yorumlayan Siyaset Bilimci Prof.Dr. Tanju Tosun çarpıcı ifadeler kullandı. Tosun “Eğer partiler tek başına seçime girerse geçen seçimdeki belediye başkanlıklarının bazılarının kaybedilmesi söz konusu. Kılıçdaroğlu da bu tabloyu görüyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.