Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yılbaşından sonra 500 TL’lik ve 1,000 TL’lik banknotlar geliyor!.

Yılbaşından sonra 500 TL’lik ve 1,000 TL’lik banknotlar geliyor!.
18.10.2021
A+
A-

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, ekonomide gelinen durumu anlatırken ‘Şu anda 500 lira ve 1.000 lira banknotları basmak zorundalar artık!. Çünkü paranın alım gücü bitti!. Cebine bir tomar 200 lirayı koyup markete gidiyorsun, haftalık alışveriş yapıyorsun’ dedi!.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, billboardlarda rastladığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vatandaşlara ‘Zekatlarınızı verin, kardeşliğimiz artsın’ çağrısında bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerini zekatlarını açıklamaya davet etti. Baş, “Bunların zekatıyla asgari ücreti ben 10 bin TL yaparım” dedi.

Hüseyin Baş, partisinin Ankara il kongresinde konuştu. BTP Ankara İl Başkanlığı’na yeniden Murat Özilhan’ın seçildiği kongrede, Hüseyin Baş’ın konuşması şöyle:

‘BUNLARIN ZEKATIYLA ASGARİ ÜCRETİ 10 BİN LİRA YAPARIM’

“Çorum’dan geliyoruz, gelirken yolda bir billboarda rastladım. Billboardda Diyanet’in bir ilanı var. Diyanet, bütün vatandaşlarımıza bir duyuruda bulunmuş, ‘Zekatlarınızı verin, kardeşliğimiz artsın’ diyor. Sonra aklıma geldi. Dedim ki bu mevcut hükümet, her namaz çıkışı demeç veriyor. Hacca gitmez bunlar, umreye gitse her umrede kameralar arkalarında. Ramazan’da oruç tutsalar, her iftarı kamera önünde yapıyorlar. ‘Bunlar zekatlarını niye hiç sergilemiyorlar’ dedim. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza da sayın hükümete de sesleniyorum. O dini yaşamayı ve yaşatmayı tırnak içinde ‘kendine şiar edinmiş’ olanlara sesleniyorum. Lütfen, derhal zekatlarınızı açıklayın. Biz kırkla çarpar, neyiniz var neyiniz yok öğreniriz. Öyle oturduğun yerden devletin bedava billboardına girip, ‘Zekatlarınızı verin, kardeşliğimiz pekişsin’ yok. Öyle kardeşlik olmaz. ‘Asgari ücret BTP iktidarında 10 bin TL olacak’ diyorum. Artık hiç kimseye de bunu nasıl vereceğimi açıklamama kararı alıyorum. Sadece şunu söyleyeceğim; bunların zekatıyla asgari ücreti ben 10 bin TL yaparım.

‘GEÇEN BENZİN KUYRUĞU GÖRDÜK’

Ben gözümü açtım, başımızda tek başına bir iktidar. Tüp kuyrukları, yağ kuyrukları, şu kuyrukları, bu kuyrukları, koalisyonlardan çok çektik. Ben bunların hiçbirini görmedim. Geçen benzin kuyruğu gördük. 2021’de benzin kuyrukları…

‘HERKESE EV VERECEĞİZ’

‘ÖTV’yi kaldıracağız’ dedik peşimize takıldılar, her biri ÖTV kaldırmaya başlıyor şimdi. Ama ben gerçekten kaldıracağım. Herkese ev vereceğiz, bunlar vaat değil. Bir evin maliyeti bugünün şartlarında 150-160 bin TL. Devletin kocaman arazileri var. Devlet binaları dikse, vatandaşa da ‘20 yıl faizsiz geri ödemeyle birlikte seni ev sahibi yapıyorum’ dese bu devlete ne olur? Hiçbir şey olmaz. Diyorlar ki ‘Paramız yok.’ Devletsin sen, nasıl paran olmaz? Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en önemli vazifesi nedir? Türkiye Cumhuriyeti’ne fayda sağlamaktır. Peki Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük faydası nedir, en büyük kaynağı nedir? Bu gençlerdir. Bu genci yetiştiren baba, 45’ine 50’sine geldi mi emekli olacak. Daha çalışacak, üretecek hiçbir şeye gerek yok. Peki niye biz bunu 60’ına, 70’ine kadar çalıştırmaya gayret ediyoruz?

‘YILBAŞINDAN SONRA 500 LİRA, 1000 LİRA BANKNOTLAR GELİYOR’

Ekonominin özeti şu: Şu anda 500 lira ve 1.000 lira banknotları basmak zorundalar artık. Çünkü paranın alım gücü bitti. Cebine bir tomar 200 lirayı koyup markete gidiyorsun, haftalık alışveriş yapıyorsun. Durum bu. Türk lirasına bu kadar büyük bir suikast, Türk tarihinin hiçbir döneminde yapılmadı. Son araştırmalarım neticesinde geldiğim kanaat, yılbaşından sonra 500 lira, 1.000 lira banknotlar da geliyor. ‘Başkan demişti’ dersiniz. Bunların başka yapacağı da hiçbir şey yok.

Bunlar cimri; vermez, veremez. Öyle bir dünyaları yok. Bizim derdimiz size vermek. Vatandaş güçlensin. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyorlar. Neydi itibar? İtibar, vatandaşın alım gücüydü. Vatandaşın, yurt dışına gittiğinde diğer ülke milletlerine kendi alım güçlerini gösterebilme gücüydü. Evet, itibardan tasarruf olmaz lakin itibar saraylarla olmaz. İtibar, buradaki vatandaşla olur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.