Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
DOLAR 32,5909
EURO 34,8629
ALTIN 2.504,91
BIST 9.682,45

Yılmaz Özdil yıkım kararını hiçe sayarak kaçak villasına bahçe düzenlemesi yaptırdı!.

Yılmaz Özdil yıkım kararını hiçe sayarak kaçak villasına bahçe düzenlemesi yaptırdı!.
09.05.2020
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sözcü paçavrası yazarı Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142,5 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan ve mühürlenen villayla ilgili kaçak bölümlerin yıkım kararı Bodrum Belediyesi encümen kararıyla onaylandı!. Ancak kaçak eklenti ile ilgili henüz herhangi bir çalışma yapmayan Özdil ailesinin villasında, bugün ise site çalışanları tarafından bahçe ve peyzaj düzenlemesi yapıldığı görüldü..

Bodrum’un Bitez Mahallesinde yazar Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017’de bir firmadan 4,6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükteki imar planında, ‘ticaret alanı’ sınırları içinde kalıyordu.
Bodrum Belediyesi yapıya, ilk olarak Hülya Özdil adına ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142,5 metrekare olmak üzere yapı ruhsatı vererek, bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.
Bodrum Belediyesi yapıya, ilk olarak Hülya Özdil adına ‘ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142,5 metrekare’ olmak üzere yapı ruhsatı vererek, bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.
 Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı.
Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı.
310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışına başvurdu. Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.
310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı’na başvurdu. Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.
Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti.Bu gelişmenin ardından, villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı.
Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti.Bu gelişmenin ardından, villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı.
İncelemenin tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi. Ayrıca villa Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanununun 32nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur denildi.
İncelemenin tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Ayrıca villa Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, “Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32’nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur” denildi.
HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesine tebliğ edildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayısa kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi.
HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi’ne tebliğ edildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayıs’a kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi.

Gönderilen yıkım kararının Bordum Belediyesi encümen kararıyla onaylandığı ve 13 Mayısta kaçak eklentilerin yıkılacağı belirtildi.
Gönderilen yıkım kararının Bordum Belediyesi encümen kararıyla onaylandığı ve 13 Mayıs’ta kaçak eklentilerin yıkılacağı belirtildi.
Görüntülenen villada ise geçen süreye rağmen, Özdil ailesi tarafından, kaçak eklentiyle ilgili bugün de herhangi bir çalışma yapılmadı.
Görüntülenen villada ise geçen süreye rağmen, Özdil ailesi tarafından, kaçak eklentiyle ilgili bugün de herhangi bir çalışma yapılmadı.
 Öte yandan site çalışanı bahçıvanların bahçe düzenlemesi yaptığı görüldü.
Öte yandan site çalışanı bahçıvanların bahçe düzenlemesi yaptığı görüldü..
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.