Site Rengi

HABER ÖZETİ
A 101 marketçilik Carrefour’u resmen devraldı..
Trump’tan İran’a yeni saldırı dalgası emri..
Sözde gazeteci Cem Küçük tutuklandı!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Ahbap’taki rüşvet trafiği deşifre oldu!.
Sendika başkanı 1 milyon, yardımcısı 750 bün maaş alıyor!.
Dün Haluk Levent ile kol kola milleti tokatlayanlar bugün kıvırmaya başladı!.
Öğrenci affını içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti..
IBAN mağdurlarını da kapsayan 12. Yargı Paketi Resmi Gazete’de yayımlandı..
ABD Başkanı Trump İsrail’in Gazze’den çekileceğini açıkladı..
Gülistan Doku davasındaki tutuklu sayısı 20’ye yükseldi!.
MHP’den ses getirecek teklif: Rüşvet ve Yolsuzluk Parti Kapatma Nedeni Olsun!.
Haluk Levent’in kabarık sabıka dosyaları!.
Okullardaki Mescit ve Cuma Namazı düzenlemesine DEM Parti karşı çıktı!.
Behzat Ç.’yi de yolsuzluktan paketlediler!.
ABD seçmeninin Trumpa desteği yüzde 32’ye kadar geriledi..
Trump yine İran’a içi boş tehditler savurdu!.
FED’in faiz kararı belli oldu..
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yılmaz Özdil yıkım kararını hiçe sayarak kaçak villasına bahçe düzenlemesi yaptırdı!.

Yılmaz Özdil yıkım kararını hiçe sayarak kaçak villasına bahçe düzenlemesi yaptırdı!.
09.05.2020
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sözcü paçavrası yazarı Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142,5 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan ve mühürlenen villayla ilgili kaçak bölümlerin yıkım kararı Bodrum Belediyesi encümen kararıyla onaylandı!. Ancak kaçak eklenti ile ilgili henüz herhangi bir çalışma yapmayan Özdil ailesinin villasında, bugün ise site çalışanları tarafından bahçe ve peyzaj düzenlemesi yapıldığı görüldü..

Bodrum’un Bitez Mahallesinde yazar Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017’de bir firmadan 4,6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükteki imar planında, ‘ticaret alanı’ sınırları içinde kalıyordu.
Bodrum Belediyesi yapıya, ilk olarak Hülya Özdil adına ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142,5 metrekare olmak üzere yapı ruhsatı vererek, bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.
Bodrum Belediyesi yapıya, ilk olarak Hülya Özdil adına ‘ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142,5 metrekare’ olmak üzere yapı ruhsatı vererek, bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.
 Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı.
Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı.
310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışına başvurdu. Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.
310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı’na başvurdu. Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.
Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti.Bu gelişmenin ardından, villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı.
Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti.Bu gelişmenin ardından, villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı.
İncelemenin tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi. Ayrıca villa Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanununun 32nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur denildi.
İncelemenin tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Ayrıca villa Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, “Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32’nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur” denildi.
HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesine tebliğ edildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayısa kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi.
HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi’ne tebliğ edildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayıs’a kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi.

Gönderilen yıkım kararının Bordum Belediyesi encümen kararıyla onaylandığı ve 13 Mayısta kaçak eklentilerin yıkılacağı belirtildi.
Gönderilen yıkım kararının Bordum Belediyesi encümen kararıyla onaylandığı ve 13 Mayıs’ta kaçak eklentilerin yıkılacağı belirtildi.
Görüntülenen villada ise geçen süreye rağmen, Özdil ailesi tarafından, kaçak eklentiyle ilgili bugün de herhangi bir çalışma yapılmadı.
Görüntülenen villada ise geçen süreye rağmen, Özdil ailesi tarafından, kaçak eklentiyle ilgili bugün de herhangi bir çalışma yapılmadı.
 Öte yandan site çalışanı bahçıvanların bahçe düzenlemesi yaptığı görüldü.
Öte yandan site çalışanı bahçıvanların bahçe düzenlemesi yaptığı görüldü..
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.