Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
Tehditler savuran dengesiz Trump yine umut vaad etmeye başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yılmaz Özdil’e kötü haber! Kaçak villa yarın yıkılıyor!.

Yılmaz Özdil’e kötü haber! Kaçak villa yarın yıkılıyor!.
29.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi yazarı “Bidon kafa” Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’de bulunan lüks villasının kaçak bölümleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Özdil’in villasında bulunan kaçak yapılar yarın yıkılacak. Belediye’nin kaçak yapılarda bulunan eşyaların önce tahliyesine izin vereceği, ardından da yıkımın gerçekleşeceği öğrenildi.

Sözcü Gazetesi yazarı “Bidon kafa” Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’de bulunan muhteşem manzaralı villasının ‘ticari alan’da kalmasına rağmen ‘konut’ olarak inşa edildiği, 142 metrekare ruhsatı olan villanın kaçak inşaat faaliyeti ile 310 metrekareye çıkarıldığı belirlenmişti.

Eşi Hülya Özdil üzerine kayıtlı villadaki kaçak yapılar 2018 yılında imar affına başvurularak yasallaştırılmak istenmişti. Hülya Özdil’in imar affına başvurduğu sırada yapının ticari alanda kaldığını bildirmediği anlaşılmıştı.

Villadaki usulsüzlüklerin ortaya çıkması üzerine harekete geçen Muğla İl Çevre Müdürlüğü yaptığı ilk inceleme ardından villanın yapı kayıt belgesini iptal etmişti. İptal kararında; söz konusu taşınmazın yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar alanında ‘ticaret alanı’nda kaldığı, ancak yapı kayıt belgesinde yapının ‘konut’ amaçlı kullanıldığının beyan edildiğinin anlaşıldığı, yapının mevcut haliyle ruhsata bağlanamayacağı kaydedilmişti.

İl Çevre Müdürlüğü iptal kararını Bodrum Belediyesi ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Başsavcılık da soruşturma başlatmıştı. Çevre Müdürlüğü 3 gün içerisinde işlemlerin tamamlanmasını talep etmişti. Bodrum Belediyesi ekipleri de villada yaptıkları inceleme ardından mühürleme işlemi gerçekleştirmişti. Belediye tarafından yapılan kamuoyu açıklamasında villadaki kaçak inşaat tespitleri tek tek sıralanmıştı.

Yıkılırken itiraz etmişti

Bodrum Belediyesi villanın kaçak bölümleriyle ilgili geçtiğimiz günlerde yıkım için encümen kararı almıştı. Yılmaz Özdil’e kaçak bölümlerin yıkımı için tebligat çıkarılmıştı. Aileye, 13 Mayıs gününe kadar mühlet tanınmıştı. 13 Mayıs günü sabah saatlerinde villada yıkım başlatılmıştı.

Ancak karar uygulamaya konulduğu sırada Hülya Özdil’in avukatı Muğla İdare Mahkemesi’ne başvurarak yıkım hakkında işlemi uygulayan idare savunma verinceye kadar ‘yürütmeyi durdurma’ kararı almıştı.

Mahkemeden çifte karar

Geçtiğimiz günlerde ise kararla ilgili yeni bir gelişme yaşanmış, yıkım kararını veren Bodrum Belediyesi ve yapı kayıt belgesini iptal eden Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün savunmalarının mahkemeye ulaşması üzerine Muğla 1. İdare Mahkemesi’nden çifte karar çıkmıştı.

Mahkeme, Bodrum Belediyesi encümeninin villanın kaçak bölümlerinin yıkımı ile ilgili Özdil ailesinin istediği yürütmeyi durdurma kararına gerek olmadığına hükmetmişti. Ayrıca mahkeme, Özdil ailesinin yapı kayıt belgesinin iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma talebini de yerinde görmemişti.

Yarın yıkılıyor

Tüm bu gelişmeler üzerine SABAH, Bodrum Belediyesi kaynaklarından önemli bir bilgiye ulaştı. Edinilen bilgiye göre, Yılmaz Özdil’in villası yarın sabah yani 30 Mayıs günü yıkılacak. Belediye’nin kaçak yapılarda bulunan eşyaların önce tahliyesine izin vereceği, ardından da yıkımın gerçekleşeceği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.