Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD bombardıman uçakları sivil halkın üzerine ölüm kusuyor..
Savaşı kazanamayan ABD yine klasik kahpeliklerine başvurdu..
ABD Orta Doğu’y ateşe vermek için 5 bin asker gönderiyor!.
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Vatandaşa iftar da yarış atı kavurması yediren CHP’li başkandan komik savunma!.
Trump yalakası Pehlevi’ye İran halkından pankartlı cevap!.
İlber Ortaylı hayatını kaybetti..
Tanju Özcan’ın burs yalanı elinde patladı: Toplanan para 116 milyon, öğrencilere dağıtılan 11 milyon!.
İran’dan ateşlenen üçüncü füze Türk hava sahasında etkisiz hale getirildi..
AK Parti’den ayyaşları üzecek alkol düzenlemesi..
ABD’nin yakıt ikmal uçağı Irak’ta vurularak yere çakıldı!.
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet ve İrtikaptan gözaltına alındı!.
Rusya’dan İran’a savaşı kazandıracak taktikler!.
İran Tel Aviv’in kabini bombalarla havaya uçurdu!.
İran’dan ABD’ye sert mesajlar: Bölgedeki Petrol Kuyularınızı Havaya Uçurana Kadar Savaşa Devam Edeceğiz!.
Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı entübe edildi..
Emeklilere ÖTV’siz araba teklifi Meclis’te..
İmamoğlu’na “Hırsızın Elini Sıkmam” diyen Enver Aysever tahliye edildi..
SGK haksız emekli edilen 650 bin kişiyi sistemden çıkardı..
İBB davasında dördüncü gün…
Merkez Bankası faizi yüzde 37’de sabit tuttu..
ABD’nin İran’a saldırmasının maliyeti 11,3 milyar doları geçti..
CIA İran rejiminin çökme ihtimali olmadığını rapor etti..
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan savaşı bitirmek için 3 şart açıkladı..
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Kahpe İsrail Beyrut’a bomba yağdırıyor..
İran, İsrail ile ABD’ye karşı 1 tonun altında füze kullanmayacağını açıkladı!.
Trump gözünü İran’ın en büyük petrol kaynağına dikmiş!.
TRT’yi hedef alan Gani Müjde’ye CONTASIZ KAPAK!.
İsrail basını Trump’un İran tarafından ağır darbe aldığını yazdı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yılmaz Özdil’e kötü haber! Kaçak villa yarın yıkılıyor!.

Yılmaz Özdil’e kötü haber! Kaçak villa yarın yıkılıyor!.
29.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi yazarı “Bidon kafa” Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’de bulunan lüks villasının kaçak bölümleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Özdil’in villasında bulunan kaçak yapılar yarın yıkılacak. Belediye’nin kaçak yapılarda bulunan eşyaların önce tahliyesine izin vereceği, ardından da yıkımın gerçekleşeceği öğrenildi.

Sözcü Gazetesi yazarı “Bidon kafa” Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’de bulunan muhteşem manzaralı villasının ‘ticari alan’da kalmasına rağmen ‘konut’ olarak inşa edildiği, 142 metrekare ruhsatı olan villanın kaçak inşaat faaliyeti ile 310 metrekareye çıkarıldığı belirlenmişti.

Eşi Hülya Özdil üzerine kayıtlı villadaki kaçak yapılar 2018 yılında imar affına başvurularak yasallaştırılmak istenmişti. Hülya Özdil’in imar affına başvurduğu sırada yapının ticari alanda kaldığını bildirmediği anlaşılmıştı.

Villadaki usulsüzlüklerin ortaya çıkması üzerine harekete geçen Muğla İl Çevre Müdürlüğü yaptığı ilk inceleme ardından villanın yapı kayıt belgesini iptal etmişti. İptal kararında; söz konusu taşınmazın yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar alanında ‘ticaret alanı’nda kaldığı, ancak yapı kayıt belgesinde yapının ‘konut’ amaçlı kullanıldığının beyan edildiğinin anlaşıldığı, yapının mevcut haliyle ruhsata bağlanamayacağı kaydedilmişti.

İl Çevre Müdürlüğü iptal kararını Bodrum Belediyesi ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Başsavcılık da soruşturma başlatmıştı. Çevre Müdürlüğü 3 gün içerisinde işlemlerin tamamlanmasını talep etmişti. Bodrum Belediyesi ekipleri de villada yaptıkları inceleme ardından mühürleme işlemi gerçekleştirmişti. Belediye tarafından yapılan kamuoyu açıklamasında villadaki kaçak inşaat tespitleri tek tek sıralanmıştı.

Yıkılırken itiraz etmişti

Bodrum Belediyesi villanın kaçak bölümleriyle ilgili geçtiğimiz günlerde yıkım için encümen kararı almıştı. Yılmaz Özdil’e kaçak bölümlerin yıkımı için tebligat çıkarılmıştı. Aileye, 13 Mayıs gününe kadar mühlet tanınmıştı. 13 Mayıs günü sabah saatlerinde villada yıkım başlatılmıştı.

Ancak karar uygulamaya konulduğu sırada Hülya Özdil’in avukatı Muğla İdare Mahkemesi’ne başvurarak yıkım hakkında işlemi uygulayan idare savunma verinceye kadar ‘yürütmeyi durdurma’ kararı almıştı.

Mahkemeden çifte karar

Geçtiğimiz günlerde ise kararla ilgili yeni bir gelişme yaşanmış, yıkım kararını veren Bodrum Belediyesi ve yapı kayıt belgesini iptal eden Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün savunmalarının mahkemeye ulaşması üzerine Muğla 1. İdare Mahkemesi’nden çifte karar çıkmıştı.

Mahkeme, Bodrum Belediyesi encümeninin villanın kaçak bölümlerinin yıkımı ile ilgili Özdil ailesinin istediği yürütmeyi durdurma kararına gerek olmadığına hükmetmişti. Ayrıca mahkeme, Özdil ailesinin yapı kayıt belgesinin iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma talebini de yerinde görmemişti.

Yarın yıkılıyor

Tüm bu gelişmeler üzerine SABAH, Bodrum Belediyesi kaynaklarından önemli bir bilgiye ulaştı. Edinilen bilgiye göre, Yılmaz Özdil’in villası yarın sabah yani 30 Mayıs günü yıkılacak. Belediye’nin kaçak yapılarda bulunan eşyaların önce tahliyesine izin vereceği, ardından da yıkımın gerçekleşeceği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.