Site Rengi

HABER ÖZETİ
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
DOLAR 32,3794
EURO 34,7502
ALTIN 2.410,67
BIST 10.091,56

İbrahim Kutlay: Yukarıda filler tepişirken aşağıda çimenler eziliyor!.

İbrahim Kutlay: Yukarıda filler tepişirken aşağıda çimenler eziliyor!.
Rahip Brunson’un tutuklanıp cezaevine atılmasının ardından ABD eliyle ülkemizde başlayan dolar fırsatçılığı aldı başını gitti!.
Öyle ki; başlarda fırsatçılık yapmaya temkinli yaklaşan ve gelecek tepkiler ile uygulanacak cezai müeyyideler yüzünden önce nabız yoklayan zincir market sahipleri paranın kokusunu alıp çoklu ürün yelpazeleri sayesinde dikkat çekmeyen küçük zamlarla hem vatandaşı çok huylandırmadılar hemde hükümetin iç siyasetteki yoğun uğraşlarını fırsat bilip dikkat çekmeden kazandıkları yivmelerle bugün gördüğünüz üzre hızlarını alarak işi hükümete parmak sallamaya kadar ilerlettiler!.
Şube sayıları 10 binin üzerine çıkan ve girdikleri her mahalleyi parselleyip sadece kendilerine alan bırakarak küçük esnafı iflasa sürükleyerek etrafta tek bir alternatif bırakmayan zincir marketler, adım adım yaklaşan felaketin ve ekonomik bir tehdit olmanın sinyalini yıllar öncesinden vermişlerdi aslında ama 20 yıllık AK Parti hükümeti bu tehlikeyi ülke için çok olumlu bir yatırım olarak görüyordu!.
Daha önceki birçok yazılarımızda bu tehlikenin çok uzun bir zaman sürmeden karşımıza çıkacağını, birkaç yıl sonra ülke ekonomisine faydası olan bir yapılanmadan ziyade ekonomik bir tehlikeninde ötesine geçip yenilmez bir güç olarak hükümeti bile zor durumda bırakacak kadar gözlerini kararttıklarını söylemiştik!.
Ticaret Bakanlığı’ından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanlığından en üst düzeydeki ekonomi kurmaylarına kadar herkese bu tehlikenin giderek büyüdüğünü defalarca yazdık ama sizi şerefimle namusumla temin ederim ki, taştan ses geldi yazdığımız tek bir kurumdan ve bürokrattan ses gelmedi!.
Elimizdeki resmi belgelerle, video kayıtlarla, değiştirilen zincir marketlerin ta kendilerine ait etiketlerle, video çekimleriyle, kendi aralarındaki resmi yazışmalarla bile bir tekelciliğin yapıldığını ortaya koymamıza rağmen sesimizi bir türlü duymak istemediler!.
Ülkenin Ticaret Bakanı olacak arkadaş akçeli ihalelerle kocacığı adına açtığı paravan şirketler üzerinden devleti trilyonlarca lira dolandırmakla meşgulken bizi hiç bir şekilde duymaması normal tabii!.
Hadi gelin bugün içine sürüklendiğimiz duruma gözatalım!.
Geçen hafta 7,95 lira olan 1 litre sütün kilosu bugün itibarı ile zincir marketlerin raflarında 14 lira olarak fiyatlandırıldı!.
Ha keza; sadece kıç silmeye yarayan tuvalet kâğıdının fiyatı 69 liradan 149 liraya çıktı, gelen füze gibi zamlarla 34 liradan 63 liraya fırlayan peynirin fiyatı ise an itibarı ile 90 lira oldu!.
Sıvı yağ, şeker, un, tuz, salça, makarna, bakliyat, temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünleri, ıtriyat malzemeleri ve atıştırmalık ürünler, meyve sebze gibi tüm ürünler Rahip Brunson üzerinden başlayan dolar fırsatçılığı ile son iki yılda önüne geçilemez bir hal alıp neredeyse 5 katına fırladı!.
Şu yukarıda bahsettiğimiz sadece 8-10 ürünün fiyatı olmakla beraber, her bir zincir marketin şubesinde neredeyse 1,200 kalem mal var ve her kaleme yapılan yüzde 5-10 arasındaki “günlük” zamlar ay sonuna kadar 200’e hatta yüzde 300’e kadar çıkıyor!.
Mamafih; bu zincir marketler de sattıkları ürünlerin yüzde 90’ını ya kendileri üretiyor yada fason üretim olarak anlaştıkları firmalara ürettirip piyasadaki muadil ürünlere göre neredeyse 10’da bir fiyata mal edip piyasa fiyatları üzerinden satıyorlar!.
Yani bu fırsatçı zincir marketler normal bir bakkal dükkanı yada 3-5 şubesi olan bir market gibi ürünü dışarıdan alıp standart yüzde 20 karla satarak ay sonu masraflarını çıkardıktan eline kalan yüzde 5 ile 7 arasındaki kar ile yetinmiyor, her üründen yüzde 100 ile yüzde 300 arasında kar ediyor!
Türkiye’nin ekonomik kaderi ile kedinin fareyle oynadığı gibi oynayan zincir market sahipleri 10’ar bin şube ile güçlerine güç katıp pazarı tamamen ellerine aldıkları için istedikleri gibi at koşturuyorlar ve yazılan cezalara kıçlarıyla gülüp sadece 1 günde o cezaların parasını vatandaşa yansıttıkları zamlardan fazlasıyla çıkarıyorlar!.
Aralarında kurdukları WhatsApp guruplarıyla zamları aynı gün, aynı saat ve aynı orantıda yaparak milletin başka yerlerden alışveriş yapmasının da önüne geçerek uçanı da kaçanı da affetmiyorlar anlayacağınız!.
Yani; “Acı Patlıcanı Kırağı Çalmaz” misali ne uyarıları şeylerine takıyorlar nede yazılan cezalardan dolayı şerefsizliklerinden vazgeçiyorlar!.
Öyle ki; geçtiğimiz günlerde kendilerine yazılan 2 milyar 700 milyon civarıdaki para cezasını vatandaşa yansıttıkları zamlarla sadece 1 günde çıkarıp şerefsizce uyguladıkları fiyat ve gramaj hilelerinden taviz vermeye bile gerek duymadılar!.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkıp kendilerine karşı tepkisel bir açıklama yapıyor, kendileri de aynı tondan cevap vererek yine bildiklerini okuyorlar!.
Onlar üst perdeden medya aracılığı ile birbirlerine sözlü sataşlamalar yaparken “Yukarıda Filler Tepişirken Aşağıda Çimenler Eziliyor” sözünün tezahürünü vatandaş dibine kadar yaşıyor anlayacağınız!.
Muhalefet durumdan oldukça memnun ve yapılan zamları iyi bir erken seçim kozu olarak çok akıllıca kullanıyor!.
Peki ülkeyi yöneten hükümetin onlarca kurumu, yüzlerce birimi ve binlerce yetkilisi bu olan biten karşısında ne yapıyor?.
KOCA BİR HİÇ!!!
Bu işin sonu nereye mi gider;
Ya Recep Tayyip Erdoğan Aydın Doğan ve Cem Uzan gibi ülkenin kaderi ile oynayanların holdinglerine kendi referansı ile yolladığı üst düzey vergi müfettişleri ile bu şerefsizlerin canına ot tıkayıp arkalarına bile bakmadan ülkeyi terk edecek kadar perperişan eder, yada bu şerefsizler muhalefetin de verdiği gazla milleti isyan noktasına getirip Recep Tayyip Erdoğan’ı yerle yeksan eder!.
Tabii bunu sadece zincir market sahibi şerefsizler için değil, aynı zamanda sebze meyve tekelini elinde bulunduran halciler ile inşaat ve otomotiv sektöründe aynı çakallıkları yapan kodamanlar içinde eşzamanlı yapmalı!.
Madem ekonomi anlamında bir Kurtuluş Savaşı ilan edildi, “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarı ile ülkede ekonomi terörü estiren isim ve markalar bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıkça vatandaşa söylenmeli ve bir yandan devlet bir yandan da millet bu soysuzların isimleriyle tanıyıp ona göre cephe almalı!.
Bugün 4 bin lira olarak görüşmelerini yaptığınız asgari ücreti 10 bin lira bile yapsanız vatandaş 3 ay sonra yine bu fırsatçılar tarafından soyulup aynı noktaya gelecek!.
Son bir hatırlatma; bu uyarıların dikkate alınıp uygulamaya geçilmesi için kaybedecek 1 günlük zamanınız bile yok, aksi taktirde etrafınızdaki işgüzarlar ve aldıkları kallavi rüşvetlerle işbirliği yaptıkları fırsatçılar yüzünden 45 yıllık emeğiniz bozuk para gibi harcanır ve 2023’ü rüyanızda bile göremezsiniz Sayın Cumhurbaşkanım!!!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.