Site Rengi

HABER ÖZETİ
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunanistan açıklarında batan göçmen teknesiyle ilgili Atina’nın iddiaları çürütüldü!.

Yunanistan açıklarında batan göçmen teknesiyle ilgili Atina’nın iddiaları çürütüldü!.
19.06.2023
A+
A-

Teknenin hareket halinde olduğuna dair Atina’nın iddiaları yalanlandı. Göçmenleri taşıyan teknenin kazadan önce saatlerce beklediği, durumun Yunan makamlarına bildirildiği ortaya çıktı.

Yunanistan açıklarında içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu balıkçı teknesi alabora oldu.

14 Haziran’da yaşanan ve Atina’yı hedef tahtasına oturtan facianın ardından Birleşmiş Milletler, yaklaşık 500 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Kaybolanlar arasında kadın ve çocuklar da yer alıyor. Kurtulan göçmenler, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin, tekneyi İtalyan sularına doğru itmeye çalıştığını söyledi.

Tekne 7 saat hareketsiz bekledi

Çok sayıda düzensiz göçmenin can verdiği teknenin, kaza öncesi denizde yaklaşık 7 saat hareketsiz beklediği ortaya çıkarken, Yunan yetkililerin verdiği bilgiler sorgulanıyor.

Yunanistan’ın iddiası asılsız çıktı

Yunan sahil güvenliği, teknenin hareketsiz kalmadığını ve o saatlerde İtalya’ya doğru hareket halinde olduğunu iddia etti.

Yunan yetkililer, gemiden herhangi bir yardım çağrısı gelmediğini ve son ana kadar gemidekilerin tehlikede olmadıklarını iddia etti.

Avrupa Birliği’nin sınır koruma ajansı Frontex’in Direktörü Hans Leijtens’in açıklaması, Yunanistan’dan gelen açıklamayı yalanlar nitelikte. Leijtens, tekneyi tespit ettiklerini ve Yunanistan yerel makamlarına bu durumu kazadan önce bildirdiklerini söyledi.

Bilerek ölüme terk ettiler

Birleşmiş Milletler (BM), Yunan hükümetinin, tekne kazasına yönelik uyguladığı prosedürlere ilişkin soruşturma çağrısında bulundu.

BBC’nin elde ettiği kanıtlara göre, saatlerce bekleyen gemiye Yunanistan’dan yardım eli uzatılmadı. Atina, söz konusu göçmenlerin kurtarılmaya ihtiyaç duymadığını savundu.

Yunan makamları, yaklaşık 80 kişinin öldüğü kazayla ilgili ortaya çıkan bulgulara henüz yanıt vermiş değil.

Yunan makamlarına haber verildi

Alabora olan teknede 100 çocuk vardı. MarineTraffic’in sağladığı izleme verileri, Yunanistan tarafından öne sürülen iddialara gölge düşürüyor.

Bu arada AB’nin sınır gücü Frontex, göçmen teknesini ilk olarak salı günü yerel saatle 11.00 civarında tespit ettiğini ve Yunan makamlarına haber verdiğini kaydetti.

Denizlerde zor durumdaki göçmenler için acil yardım hattı olan Alarm Phone da teknenin tehlikede olduğunu ifade eden bir çağrı aldıklarını açıkladı.

Gemi hareket etmedi

Yunan yetkililer, saat 19.40 ile 22.40 arasında, teknenin başlangıçta “sabit bir rota ve hız” tuttuğunu da iddia etti.

Fakat bu zaman dilimine ait görüntüler, göçmen teknesinin hiçbir yöne doğru hareket etmediğini gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.