Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bakan Fidan Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğumuzu açıkladı..
İstanbul’da musluklardan çamur akıyor!.
Bulgaristan’ı 2-0 yenerek Play-Off’u garantiledik..
Şehidin tabutu başında utanmadan kahkahalar atan AK Partili isimden pişkin savunma!.
Yunanistan Türkiye’ye karşı İsrail silahları ile donatılıyor..
Barış Yarkadaş CHP’deki rüşvet çarkını deşifre etti!.
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor!.
Bitcoin mum gibi eriyor!.
Mansur şu iki kazık için belediye bütçesinden tam 2 milyar harcadı!.
Tam da Kadir Mısrığlu’nun dediği gibi “En Müslüman Benim” yarışına başladılar!.
Suça Sürüklenen Çocuklar düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı!.
Küçük kızı kaçırıp tecavüz eden sapığa iyi hal indirimi!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli..
20 askerimizin şehit olduğu askeri uçağın enkazı görüntülendi..
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in odasına girip çiş ve kakalarını yaptılar!.
Akaryakıta yine zam!.
Vergi borcu faizlerine indirim yapıldı..
Düşen askeri kargo uçağı ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde…
ABD Gazze’ye askeri üs mü kuruyor…
70’den fazla futbolcu İsrail’in men edilmesi için UEFA Başkanına çağrı yaptı..
Ekrem’in ayağına gidip talimatı aldıktan sonra açıklama yaptı!.
Cumhur İttifakı zirvesi 18:00’da başlıyor..
20 askerin şehit olduğu askeri uçağın karakutusu bulundu..
Bakan yardımcısının teyzesi gümrük mallarını çalıp satmaktan tutuklandı!.
Türkiye’nin en ünlü iş insanlarını rüşvete bağladığı ortaya çıktı!.
Şehit olan 20 askerimizin isimleri belli oldu..
İBB’deki yolsuzluk ve rüşvet skandalında istenen cezalar belli oldu..
Düşen askeri kargo uçağımın enkazına ulaşıldı!.
İBB’deki 3 bin 900 sayfalık hırsızlık iddianamesi ile ilgili Özel’den ilk yorum..
CHP’li Başkan Ahmet Özer hakkında tahliye kararı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yürüyüşe katılan HDP’li vekillerin coronavirüs testi pozitif çıktı!.

Yürüyüşe katılan HDP’li vekillerin coronavirüs testi pozitif çıktı!.
03.07.2020
A+
A-

Yürüyüşe katılan HDP’li milletvekilleri Pero Dündar, Nuran İmir ve Mensur Işık’ın coronavirüs testi pozitif çıktı.

HDP’liler tarafından, haklarındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillikleri düşürülen Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’na destek ve HDP’li belediyelere yapılan görevlendirmelere tepki amacıyla 15 Haziran günü Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya yürüyüş başlattı. İki grup halinde başlatılan yürüyüşün Edirne’den Ankara’ya düzenlenen bölümüne HDPEş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari- Ankara arasındaki yürüyüşe ise HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da katıldı.

Hakkari’den 15 Haziran’da başlayıp, 17 Haziran günü Diyarbakır’a ulaşan HDP’liler, kalabalık bir grup tarafından karşılandı. İl başkanlığı binası önünde basın açıklaması yapan milletvekilleri ve partililer halay çekip, etkinliklerine devam etti. 20 Haziran’da HDP’nin Edirne ve Hakkari’den başlattığı yürüyüş, Ankara’da son buldu.

Testler yapıldı

Yürüyüşün ardından rahatsızlanan HDP’li heyetin arasında bulunan bir milletvekili, Ankara’da hastaneye başvurdu. Milletvekilinin belirtiler üzerine yapılan corona virüs testi pozitif çıktı. HDP Genel Merkezi, milletvekilinde corona virüs tespit edildiğini açıkladı.

Partinin genel merkezinden 2 gün sonra yapılan yeni bir açıklama ile corona virüs tespit edilen HDP’li milletvekili sayısının 3’e çıktığı belirtildi. Testleri pozitif çıkan milletvekillerinin Mardin Milletvekili Pero Dündar, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Muş Milletvekili Mensur Işık olduğu belirtildi. Bu 3 vekil, yürüyüşten sonra Meclis çalışmalarına da katıldı. İkisinin tedavisinin hastanede, diğerinin ise evinde devam eden 3 milletvekilinin Hakkari’den başlayıp, Ankara’ya yürüyen grupta olduğu, Diyarbakır’da da seçmenle buluştuğu ortaya çıktı.

Filyasyon ekipleri, Mardin Milletvekili Pero Dündar, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Muş Milletvekili Mensur Işık ile yürüyüşe katılanları tespit etmek için çalışma başlattı. Ekipler, yürüyüş güzergahı olan Hakkari, Van, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Adana ve Ankara’da, milletvekilleriyle tokalaşan ve temas edenleri bulup teste tabi tutacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, vekillerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.