Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
0,20 promil alkollü trafiğe çıkanın ehliyetine el konulacak!.
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
Petrolün varil fiyatı 100 dolara dayandı!.
İran’a saldırmanın maliyeti ABD’ye 37,5 milyar dolara patladı!.
Neidüğü belli olmayan çetelere aparatlık yapan sözde çocuklara müebbet hapis geliyor!.
İlk tebrik her zaman ki gibi Almanlar’dan..
Tezkere Meclis’ten geçti.. Mehmetçik 2 yıl daha Somali’de..
Haluk Levent irk Oğuzhan Uğur aynı cezaevine gönderildi!.
YKS klavuzu açıklandı.. Tercihler 29 Temmuz’da başlıyor..
Dünya Kupası kuralları Süper Lig’e geliyor..
Motorin fiyatı gelen son zam ile 75 TL’yi geçti!.
İran’ın saldırılarında 100 ABD askeri yaralandı!.
Gülistan Doku cinayeti kapsamında Vali Sonel’in eşi de gözaltına alındı..
CHP’li Tuzla Belediyesi de AK Parti’ye geçiyor..
Haluk Levent’ten itiraf mektubu..
Kumarbaz Haluk’a bağış toplayan Oğuzhan Uğur tutuklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yuvaları su altında kaldı, carettalar telef oldu

Antalya’nın Alanya ilçesinde iddiaya göre bir akaryakıt şirketinin boru hattı için dere yatağına müdahale etmesi nedeniyle suyun akış yönü değişince, su altında kalan yuvalarda çok sayıda caretta caretta yavrusu ve yumurta telef oldu.

Yuvaları su altında kaldı, carettalar telef oldu
29.07.2019
A+
A-

Antalya’nın Alanya ilçesinde iddiaya göre bir akaryakıt şirketinin boru hattı için dere yatağına müdahale etmesi nedeniyle suyun akış yönü değişince, su altında kalan yuvalarda çok sayıda caretta caretta yavrusu ve yumurta telef oldu.

Dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta caretta kaplumbağalarının Türkiye'deki yumurtlama alanlarından biri olan Alanya'da çok sayıda yavru ve yumurta telef oldu. İddiaya göre, Yeşilöz Mahallesi'ndeki derenin denize döküldüğü noktada bir akaryakıt şirketinin boru hattı için yaptığı çalışma nedeniyle suyun yönü değişti ve bölgedeki caretta caretta yuvaları su altında kaldı. Hem dereden gelen hem de deniz dalgalarının içe vurması sonrası su basan yuvalarda yüzlerce yumurta ve yumurtadan çıkan çok sayıda caretta caretta denize ulaşamadan telef oldu.

'HİÇBİR YUVAYI KURTARAMADIK'

Bölge sakinlerinden Güldane Şahin, 13 yıldır caretta caretta yuvalarını gönüllü koruduğunu belirterek, "Bozulmuş olan yuvalarımızdan birini daha açtık. İçerisinde görüldüğü gibi çok sayıda ölü yavru ve bozulmuş yumurtalar var. Çok üzgünüm. Burası Yeşilöz Deresi'nin aktığı yer ama biliyorsunuz ki buradaki akaryakıt şirketinin deniz içinde dolum tesisi var. Bu dolum tesisinden 8 kilometrelik dereden geçen borularla depolama sistemine yakıt aktarıyorlar. Derenin ve denizin birleştiği yerde dalgalar oluştuğu için borular defalarca kırıldı. Bunun üzerine boruları sabitlemek için beton büzler koydular. Büzler ise derenin akışını değiştirdi. Derenin akışı değişince caretta carettaların yuvalarına zarar verdi. Ben çevre gönüllüsüyüm. Bu yuvalardan 9 tanesi yumurtalıydı. Bu 9 yumurtalı yuvamız, maalesef bir hafta boyunca dalgalardan dolayı suya maruz kaldı. Hiçbir yuvayı kurtaramadık çünkü 7 gün boyunca dalgalar devam etti. Çok üzgünüm" dedi.

'YUVALAR YOK OLMUŞ'

Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan ise derenin sahile dökülen noktada yönünün değiştirilmesi sonucu caretta caretta yuvalarının su altında kaldığını düşündüklerini söyledi. Dolum tesislerinden depolama tesisine doğru giden yaklaşık 8 kilometrelik boru hattının dere kısmından geçen bölümünün değiştirildiğini belirten Kayhan, "Bunun sonucunda da dere yatağının denize dökülen bölümünün yönü değişiyor. Bu yönünün değişmesi sonucu caretta caretta yuvaları hem deniz dalgaları hem de dere suyunun altında kalıyor. Su altında kalan yuvalar da çürüyor. Yuvalar yok olmuş durumda" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.