Site Rengi

HABER ÖZETİ
Erken seçim kapısını kapatan Özel’i haklı çıkaran anket…
İsmail Kartal için yolun sonu göründü!. Fenerbahçe Mourinho ile anlaşma sağlandı..
CHP’de 2028 Genel Seçim kavgası erken başladı..
Temmuz da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?.
Tüm araçlara TTB zorunluluğu geliyor..
Kabine bugün kritik başlıklar altında toplanıyor..
Bay Davut çok başarılıymış, başarız olan partisiymiş!.
Kahpe evladı Netenyahu kana doymuyor!.
Türkiye ambargosu İsrail basınında!.
1 Mayıs’ta polise saldıran andavallar teker teker paketleniyor..
Sinan Ateş cinayetine korkun detaylar!. Bilgileri başkomiser sızdırmış!.
Diyanetin 13 milyonluk yemek ihalesi şartları vatandaşı isyan ettirdi!.
MİT’ten vatandaşlara casusluk uyarısı!.
Ekmeğe okkalı zam yolda!.
Kamu da servis taşımacılığı dönemi sona eriyor.. Memurlar işe toplu taşıma kartı ile gidecek…
Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’daki motorsiklet kazasında hayatını kaybetti!.
CHP’li Başkan 400 lira olan nikah ücretini Suriyelilere 10 bin TL yaptı..
Beşiktaş’ta Şenol Güneş sesleri…
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’nun A takımı belli oldu..
Mardin’deki kaçak elektriğin vatandaşa maliyeti 6 milyar 250 milyon!.
1 Mayıs’ta polislere saldıran 29 kişi tespit edilip yakalandı!.
Erdoğan-Özel görüşmesindeki o koltuğun neden boş olduğu ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
Türkiye İsrail ile tüm ticari anlaşmaları durdurdu!.
Erdoğan-Özel görüşmesinde masaya yatırılacak konular belli oldu..
Türkiye’den İsrail hakkındaki soykırım davasına müdahil olma kararı!.
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
DOLAR 32,3024
EURO 34,8268
ALTIN 2.408,98
BIST 10.267,09

Alman Basını yazdı! “ABD, Erdoğan’a boyun eğdi!.”

Alman Basını yazdı! “ABD, Erdoğan’a boyun eğdi!.”
16.02.2021
A+
A-

Terör örgütü PKK tarafından Gara’da 13 vatandaşımızın şehit edilmesi sonrası ABD ile Türkiye arasında 24 saat içinde yaşananlar dünya basınında geniş yankı buldu. Alman Deutsche Welle, “ABD Türkiye’den gelen baskıyla PKK saldırısını kınadı” derken, ABD’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan boyun eğdiği yorumunu yaptı.

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyine yaptığı operasyonun ardından ABD’den gelen “eğer”li yorum, Ankara ve Washington hattında iplerin gerilmesine yol açtı. Uluslararası haber ajansları, arka arkaya “son dakika” koduyla haberler geçti.

ABD’den şartlı kınama

Gara’daki bir mağarada 13 Türk vatandaşının cenazesine ulaşılması üzerine açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, “Eğer Türk sivillerin ölümünün, terörist bir organizasyon olan PKK tarafından gerçekleştirildiği yönündeki haberler doğrulanırsa, bunu olabilecek en şiddetli şekilde kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız

Türkiye, Washington’dan gelen yoruma en üst seviyeden ve en sert şekilde tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hani siz PKK’nın, YPG’nin, PYD’nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız” dedi.

ABD elçisi dışişlerine çağırıldı

Erdoğan’ın sözleri anında dünyada yankı buldu, hemen ardından Dışişleri Bakanlığı ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield’ın bakanlığa çağrılarak rahatsızlığın iletildiğini resmen açıkladı.

ABD’den yeni açıklama: Saldırıyı PKK yaptı

Akşam saatlerinde ise 20 Ocak’ta ABD’nin başına geçen yeni yönetimle Ankara arasındaki en üst düzey temas gerçekleşti, iki ülkenin dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Antony Blinken telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yapılan resmi açıklamada Washington’daki ton değişikliği hemen göze çarptı, “Bakan Blinken, Türk rehinelerin Kuzey Irak’ta öldürülmesine ilişkin baş sağlığı mesajını iletti ve ölümlerde PKK’lı teröristlerin sorumluluk taşıdığı görüşünü teyit etti” denildi.

Reuters: ABD yeniden güvence verdi

En üst düzey temasta Suriye, S-400’ler, Doğu Akdeniz, ikili ilişkiler ve terörizm gibi başlıklar gündeme gelirken, Reuters haberinin başlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “evlere şenlik” yanıtının ardından ABD’nin Türkiye’ye yeniden güvence verdiğini belirtti.

AP: PKK binlerce insanı katletti

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise “Türkiye ABD’yi PKK’yı desteklemekle suçluyor” başlığını kullandı, “Eğer biz sizinle NATO’da berabersek, eğer biz sizinle dünyada, NATO’da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek bize samimi davranacaksınız” cümlesini aktardı. AP ayrıca haberinin sonunda ABD ve Avrupa Birliği (AB) tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın 1984 yılından bu yana on binlerce insanı katlettiğini vurguladı.

DW: ABD boyun eğdi

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, “ABD Türkiye’den gelen baskıyla PKK saldırısını kınadı” başlığını kullandı, Washington’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen baskıya boyun eğdiğini belirtti.

THE GUARDIAN: Erdoğan ABD’ye sert çıktı

“PKK’nın elindeki rehineleri öldürmesi üzerine Erdoğan’dan ABD’ye sert çıkış” başlığıyla gelişmeleri sayfasına taşıyan İngiliz The Guardian, Cumhurbaşkanı’nın ABD’yi terör örgütü PKK’yı desteklemekle suçladığını yazdı.

WASHINGTON POST: Kaynayan husumet patladı

Amerikan Washington Post gazetesi, haberinin ilk cümlesinde Biden yönetimiyle Türkiye hükümeti arasında kaynayan husumetin Pazartesi günü patladığını belirtti, Türkiye’nin ABD’yi suçlamasını ve büyükelçinin bakanlığa çağrılmasını aktardı.

HAARETZ: Erdoğan Irak’taki katliamı yapan teröristleri ABD’nin desteklediğini söylüyor

İsrail’in Haaretz gazetesi de Türkiye’nin ABD büyükelçisini bakanlığa çağırdığını kaydetti, “Erdoğan Irak’taki katliamı yapan teröristleri ABD’nin desteklediğini söylüyor” başlığını attı.

AL JAZEERA: Elçi Dışişlerine çağırıldı

Gelişmeleri iki ayrı haberle ekranına ve sayfasına taşıyan Al Jazeera, “ABD Türkiye ile diplomatik atışmayı yatıştırmak için çabalıyor” dedi, Ankara’nın günün erken saatlerinde Amerikan büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırdığını hatırlattı.

AL ARABIYA, HAARETZ’le aynı başlığı kullandı

Suudi Arabistan merkezli El Arabiya televizyonu da tıpkı Al Jazeera gibi iki ayrı haber kullandı, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’yi Irak’taki teröristleri desteklemekle suçluyor” başlığını tercih etti.

KATHIMERINI: Erdoğan ABD’ye karşı: Teröristleri destekliyorsunuz

Yunan Kathimerini gazetesi haberlerinin birine “Erdoğan ABD’ye karşı: Teröristleri destekliyorsunuz” başlığını atarken, bir diğer haberinde Ankara-Washington ilişkilerinde yeni bir safhaya girildiğini vurguladı.

RIA NOVOSTI: ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye S-400’leri bırakması için baskı yapıyor

Rus Ria Novosti ise “ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye S-400’leri bırakması için baskı yapıyor” başlığıyla yaşanan gelirime değindi, yayın organına konuşan uzmanlar Washington’ın Ankara’yı S-400’ler konusunda ikna edemeyeceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.