Site Rengi

HABER ÖZETİ
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
DOLAR 32,5995
EURO 34,7919
ALTIN 2.496,49
BIST 9.444,66

AVUKAT DÖVEN KORUMALARA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ!.

AVUKAT DÖVEN KORUMALARA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ!.
20.08.2019
A+
A-

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin Çırağan Sarayı’nda düğününün olduğu gün, yaşanan trafik sıkışıklığına tepki gösterdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun şikayetini inceleyen Valilik, iki koruma polisi hakkında soruşturma izni vermedi. Gerekçeli kararda “Avukat Sertuğ Sürenoğlu verdiği ifadede tutulan tutanağı tehdit edildiği için zorla imzalamak zorunda kaldığını belirtmişse de, kendisinin hukuk fakültesi mezunu olduğu ve aynı dalda doktora öğrencisi olduğu düşünüldüğünde bu tür hukuki konularda nasıl davranması gerektiğini biliyor olması gerektiği değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Nisan akşamı nikah şahitliğini yaptığı Demirören-Kalyoncu ailelerinin düğünü sırasında Çırağan Caddesi’nin trafiğe kapatılmasına tepki gösteren avukat Sertuğ Sürenoğlu, korumalar tarafından darp edilmişti. Bir gece gözaltında kaldıktan sonra korumalar tarafından tutulan tutanakla, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Sürenoğlu, ev hapsine alınmıştı..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ortaya çıkan görüntüleri de dikkate alarak Sürenoğlu hakkında uygulanan ev hapsi kararının kaldırarak soruşturmada takipsizlik kararı verdi..

VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Sürenoğlu’nu darp eden polisler hakkında ise soruşturma açılması için Valilikten izin istendi. Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun şikayetini inceleyen İstanbul Valiliği bölgede görevli olan iki polis memuru hakkında soruşturma izni vermedi.

“KENDİNİ TEHLİKEDE HİSSETMESİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA UYMUYOR”

Gerekçede, “Her ne kadar avukat Sertuğ Sürenoğlu verdiği ifadede tutulan tutanağı tehdit edildiği için zorla imzalamak zorunda kaldığını belirtmişse de, kendisinin hukuk fakültesi mezunu olduğu ve aynı dalda doktora öğrencisi olduğu düşünüldüğünde bu tür hukuki konularda nasıl davranması gerektiğini biliyor olması gerektiği, 35 yaşında olgun ve eğitimli bir insan olduğunu düşündüğünde Çırağan Oteli’nde merkezi bir yerde kalabalık bir ortamda kendisini tehlikede hissetmesi ve bu tutanağı imzalamak zorunda kaldığını söylemesinin hayatın olağan akışına uymadığı değerlendirilmiştir” denildi.

“POLİSLERE AGRESİF DAVRANDI”

Sürenoğlu’nun olay günü Kağıthane Devlet Hastanesi’nden aldığı darp raporuna yer verilen yazıda, “Yüzünde şişlikler olduğuna dair bulgular olsa da, bu bulguların kamera görüntülerinden de anlaşılacağı üzere Sürenoğlu’nun görevli polislere agresif davranışlarda bulunması ve direnmesi sonucunda görevli polislerin de direnişe karşı PVSK’nın 16. maddesi uyarınca yetkilerini kullanması sonucu meydana gelebileceği değerlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı..

“ORANTILI GÜÇ KULLANILDI”

Yazıda Cumhurbaşkanının korunmasının hassas bir iş olduğu, en ufak bir ihmalin telefasi olmayan ciddi sonuçlar doğurabileceği belirtilerek, “Bu sebepledir ki bahse konu olayda Sayın Cumhurbaşkanının makam aracına doğru hamlede bulunan ve yüksek sesle bağırarak el kol hareketi yapan Sürenoğlu yakalamaları muhafaza altına almaları ve bu esnada orantılı güç kullanılmaları görevleri gereği olduğu. Bu sebeple iki koruma görevlisinin sorumluluğunun bulunmadığı anlaşılmıştır” ifadesi dikkat çekti..

NE OLMUŞTU?

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin 13 Nisan akşamı Çırağan Sarayında yapılan düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gitmesi üzerine, caddenin bir kısmı kapatılmış, trafiğin 20 dakika boyunca ilerlememesi üzerine otobüsten inerek yürümeye başlayan avukat Sertuğ Sürenoğlu, karşılaştığı polislere, “Bir düğün için bu yapılır mı?” diye tepki göstermişti. Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından gözaltına alınarak Çırağan Sarayı otoparkında araç içinde dakikalarca darp edildiğini iddia eden Sürenoğlu, Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini ancak korumaların kendisine zorla tutanak imzalattığını ileri sürmüştü..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.