Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Fransız basını yazdı! “Türkiye, Bayraktar TB2 ile Afrika’daki nüfuzunu genişletiyor!.”

Fransız basını yazdı! “Türkiye, Bayraktar TB2 ile Afrika’daki nüfuzunu genişletiyor!.”
29.01.2023
A+
A-

Fransız dergisi ‘Jeune Afrique’de yayımlanan bir haberde ‘Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Türkiye’nin Afrika kıtasındaki nüfuzunu genişletmenin bir aracıdır’ denildi.

Son günlerde Fransız basınında Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile olan ilişkilerindeki hızlı gelişim ve ‘Bayraktar TB2’ ile ilgili çıkan haberlerdeki artış dikkat çekiyor.

Fransız dergisi ‘Jeune Afrique’, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Afrika kıtasındaki etkisini genişletmek için “insansız hava aracı diplomasisine” güvendiğini belirttiği bir rapor yayınladı .

Dergi, raporunda birkaç yıl içinde Afrika’nın gözetleme, keşif ve saldırı amaçlı bu insansız hava araçları için bir laboratuvar haline geldiğini belirtti.

“Yirmi birinci yüzyılın ilk on yılının başından itibaren, Fas gibi bazı ülkeler kendi uçaklarını inşa etmek için yatırım yapmaya başlasa da, Afrika kıtasındaki ülkeler kendilerini çoğu İsrailli olan insansız keşif uçaklarıyla donatmaya başladılar” diyen dergi, Batılıların silahlı insansız hava araçları üzerindeki münhasır kontrolü elinde tutmak istediğini belirtti.

Türkiye’nin daha ucuz ekipman sunarak Afrika’daki silahlı insansız hava aracı pazarında artan bir paya sahip olduğuna dikkat çeken dergi, kurucuları arasında Türkiye Cumhurbaşkanı’nın damadının da bulunduğu “Baykar” firmasının tasarladığı “Bayraktar TB2” uçağıyla Ankara’nın kıtada çok sayıda anlaşma kazandığına dikkat çekti.

Dergi haberinde, geçen Aralık ayı sonunda Mali Savunma Bakanı Sadio Camara’nın Mopti Hava Üssü’nü ziyaret ederek Bamako ile Ankara ortaklığı kapsamında satın alınan Türk askeri drone “Bayraktar TB-2″yi incelediğini belirterek, “Batı Afrika’da Libya, Nijer, Nijerya, Etiyopya, Cibuti, Fas, Togo ve Burkina Faso’dan sonra Mali, bir yıldan kısa bir süre içinde Batı Afrika’da ölümcül silah Bayraktar TB2’yi tedarik eden sekizinci ülke oldu” dedi.

Öte yandan Afrika kıtası genelinde Bayraktar TB2 aldığı teyit edilen ülke sayısı ise10’a çıktı. TB2 toplamda 27 ülkeye ihraç edildi.

bay_1

Bayraktar TB2 SİHA’lar
başarısını ispatladı

Öte yandan Bayraktar TB2 SİHA; Libya, Azerbaycan ve Suriye’de yakalamış olduğu başarılar ve elektronik harp kapasitesi sayesinde bütün dünyanın ilgisini üstüne çekmiş durumda.

BAYKAR tarafından geliştirilerek kullanıma sunulan Bayraktar TB2 Taktik S/İHA Sistemi, kullanıcıya tüm çözümleri bir arada sunan, bütünleşik ağ tabanlı bir sistem mimarisi olarak öne çıkıyor. Sistem, Bayraktar TB2 S/İHA Platformu, Yer Kontrol İstasyonu, Yer Veri Terminali, Uzak Görüntü Terminali, İleri Üs ve Jeneratör ile Römork modüllerinden oluşuyor. Baykar’ın teknolojik kabiliyet ve yetenekleri sayesinde tüm sistem, yerli ve millî olarak üretildi.

Bayraktar TB2 Taktik Silahlı İnsansız Hava Aracı; keşif ve istihbarat görevleri için orta irtifa-uzun havada kalış süresi sınıfına giren (MALE) insansız hava aracı olarak biliniyor. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkış, iniş ve normal seyir kabiliyetine sahip.

250 bin saatten fazla uçan TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2014’ten bu yana aktif olarak görev yapıyor. Şu anda 110 adet Bayraktar S/İHA Platformu envanterde Türkiye’ye hizmet etmeye devam ediyor. Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde havada kalma süresi (27 saat 3 dakika) ve irtifa (27 bin 30 feet) rekorunu kırdı. Bayraktar TB2, bu ölçekte ihraç edilen ilk hava aracı ünvanını da taşıyor.

Keşif, sürekli havadan gözetleme ve istihbarat görevlerini başarıyla yerine getiren sistem; millî akıllı mühimmatlar ROKETSAN MAM-L ve MAM-C’nin entegrasyonuyla birlikte savaş alanlarının vazgeçilmez unsuru oldu.

Bayraktar TB2 SİHA, yerleşik lazer hedef işaretleyicisi ile hassas hedefleme yapabilir ve dört akıllı mühimmata kadar faydalı yükü hedefe ateşleyerek imha etmesini sağlayabilir.

Bayraktar TB2, hedefe yakın alanlara verilebilecek hasarları önlemek amacıyla hızlı “gör-ve-vur” özelliğine sahip tüm çözümleri sunan bir sistem olarak geliştirildi. Sistem, bu özellikleriyle sivil güvenliğini ön planda tutuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.