Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
DOLAR 32,5540
EURO 34,9597
ALTIN 2.449,32
BIST 9.716,77

Seçim öncesi kuduz köpek gibi Erdoğan’a saldıran The Guardian fena çark etti!.

Seçim öncesi kuduz köpek gibi Erdoğan’a saldıran The Guardian fena çark etti!.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala “Erdoğan gitmelidir” şeklinde bir kapakla okurlarının karşısına çıkarak Türkiye’den büyük bir kesimin tepkisini çeken The Economist, seçim sonuçlarına da geniş yer ayırdı!.

Dünyanın önce gelen ekonomi dergilerinden İngiltere merkezli The Economist, 14 Mayıs seçimlerinden önce tartışma yaratacak bir kapak yaptı. “2023’ün en önemli seçimi” denilen kapakta “Erdoğan gitmeli”, “Demokrasiyi kurtarın” ve “Oy verin” yazan çıkartmalara yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, The Economist’in kendisiyle ilgili yaptığı kapağa sert sözlerle tepki göstermiş ve “14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Bu öyle bir zafer olacak ki, Kandil’deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Pensilvanya’daki hainler dışında kimse üzülmeyecek. Türkiye’ye kefen biçenler dışında kimse boynunu bükmeyecek. Siyaset mühendisleri dışında kimse başarısız olmayacak. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak. 14 Mayıs’ta tüm Türkiye kazanacak” demişti.

Dün ise Türkiye 2. kez sandık başına gitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak yüzde 52.16 oranında oy aldı.

“Abartı” ifadesi dikkat çekti

Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilirken The Economist’in seçim haberi ise oldukça dikkat çekici detaylar barındırdı. Seçim sonuçlarını internet sitesinde ilk sıradan veren The Economist, “Erdoğan’ın kaybedeceğine ilişkin söylentilerin fazlasıyla abartıldığı ortaya çıktı” ifadelerini kullandı. Haberde, “Türkiye’yi 20 yıldır önce başbakan, sonra cumhurbaşkanı olarak yöneten Erdoğan, şimdi bunu beş ve belki daha fazla yıl daha sürdürecek” denildi.

Dünya basınında seçim manşetleri…

“Erdoğan bir kere daha kendisine karşı yarışmanın kolay olmadığını ispatladı”

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İstanbul ve Ankara’da vatandaşların, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve sokaklarda Erdoğan’ın seçim zaferini kutlamaya başladığını kaydetti.

Erdoğan’ın ilk açıklamasında seçmenlere teşekkür ettiği ifadelerinin yer aldığı haberde, “Erdoğan bir kere daha kendisine karşı yarışmanın kolay olmadığını ispatladı.” değerlendirmesine yer verildi..

Frankfurter Allgemeine Zeitung “Erdoğan: Mezara kadar birlikte olacağız” başlığını kullandığı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci tur seçimi kazandığı, muhalefetin şimdi kritik bir sınavla karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Bild gazetesi, “Türkiye’deki seçimde Erdoğan önde” başlığıyla verdiği haberinde, Erdoğan’ın kamuoyunun karşısına çıkarak, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu tamamladık. Halkıma, bize bir demokrasi şöleni yaşattığı için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullanmasına yer verildi.

Frankfurter Rundschau gazetesi seçimi, “Türkiye’de ikinci tur seçim. Erdoğan kutluyor, Kılıçdaroğlu yenilgiyi kabul ediyor” başlığıyla manşetten duyurdu.

“Ebedi Erdoğan”

Spiegel de “Ebedi Erdoğan” başlığını kullandığı haberinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha cumhurbaşkanı seçimini kazandığı belirtildi ve bunu nasıl başardığı analiz edildi.

İtalyan basını: Muhalefetin hayalleri paramparça

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, “Türkiye’de Erdoğan, seçimin 2. Turunu oyların yüzde 52’sini alarak, cumhurbaşkanlığını teyit etti” başlığıyla verdiği haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını duyurdu.

La Repubblica gazetesi de seçim sonucunu “Türkiye’de seçimler: Erdoğan kazanıyor. Muhalefetin hayalleri paramparça” başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Türkiye’deki cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya geldiği belirtilirken, “Erdoğan’ın ikinci turda sağlam bir çoğunluk elde etmeyi başardığı” değerlendirmesi yapıldı.

La Stampa gazetesi de “Türkiye’de İkinci Tur: Erdoğan kazandı” başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan 2028’e kadar iktidarda kalacağı ve sokaklarda kutlamaların yapıldığı belirtildi.

“Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 20 yılı aşan iktidarına son veremedi”

Avusturya’nın önde gelen gazetelerinden Die Presse, “Erdoğan, Türkiye’deki cumhurbaşkanı seçimini kazandı” manşetiyle verdiği haberinde resmi olmayan sonuçları okuyucularıyla paylaştı. Haberde, “Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın 20 yılı aşan iktidarına son veremediği” vurgulandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.