Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
DOLAR 32,5167
EURO 34,8858
ALTIN 2.451,84
BIST 9.885,26

Şehit yakınına hakaretler yağdırıp işten kovan AK Partili başkan belediyeyi babasının çiftliği zannediyor!.

Şehit yakınına hakaretler yağdırıp işten kovan AK Partili başkan belediyeyi babasının çiftliği zannediyor!.
11.11.2021
A+
A-

Belediye işçilerine sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı ve mobing uyguladığı iddia edilen Ordu’nun Gürgentepe ilçesinin Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in kendisiyle görüşmek için gelen şehit yakını ve belediye işçisi olan Sevinç Karaca’yı hakaret ederek odasından kovduğu ortaya çıktı!.

Ordu’nun Gürgentepe ilçesi Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in sendikadan istifa etmek istemedikleri için baskı yaptığı iddia edilen ve kendisiyle görüşmek için gelen şehit yakını ve belediye işçisi olan Sevinç Karaca’yı hakaret ederek odasından kovduğu ortaya çıktı. Başkan Şahin’e karşı açtığı davayı kazanan şehit yakını Sevinç Karaca, “Valinin, kaymakamın, AKP’li milletvekillerinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin haberi var bu olayda, Hiçbir bana sahip çıkmadı, bana inanmadılar” dedi.

Önceki başkanın üye yaptığı sendikadan istifa edeceksiniz…

Söz konusu hakaretler 2019 yılının haziran ayında yaşandı. Gürgentepe’nin daha önceki belediye başkanı, işçileri Belediye-İş Sendikası’na üye yaptırmıştı. Ancak 2019 mart seçimleri sonrasında ilçenin yeni belediye başkanı olan Yaşar Şahin, belediye çalışanlarının sendikadan ayrılmalarını istedi.

Şemdinli şehidinin yengesinin işine son verdi

Buna direnen belediyedeki temizlik işçisi Sevinç Karaca’nın ise işine son verildi. Sevinç Karaca’nın aynı zamanda 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de şehit olan Jandarma Er Sezgin Karaca’nın da yengesi olduğu ortaya çıktı. Üstelik ilçede Şirinköy Şehit Sezgin Karaca İlkokulu olarak şehidin adının verildiği bir okul bulunduğu öğrenildi.

4 yıl çalıştığı belediyeden çıkarılınca dava açtı

Sevinç Karaca, 4 yıldır çalıştığı belediyedeki işinden Başkan Şahin tarafından kovulunca hukuki süreç başlattı. Şahin’in Sevinç Karaca’ya yaptığı hakaretlerin görüntüleri de mahkeme dosyasına girdi. Şahin, şehit yakını Karaca’ya, “alçak”, “terbiyesiz”, “lan” şeklinde hakaretlerde bulunuyor.

Sevinç Karaca mahkemeyi kazandı

15 yıl AK Parti Kadın Kolları’nda görev yaptığını ve AK Partili olduğunu söyleyen Sevinç Karaca, belediye başkanının kendilerini işten kovduktan sonra işe iade davası açtıklarını ve kazandıklarını belirterek, başından geçenleri şöyle anlattı:

“Belediye Başkanı göreve geldikten sonra aşağılayıcı, hakaret içeren konuşmaları başladı. Bana ‘ben 10 tane işçi çıkaracağım kendi ekibimi kuracağım’ şeklinde daha önce konuşmalar yaptı. 30 kişi Belediye İş’e üye idik. Sendikadan ayrılmamız için baskı yaptı. Ben istifa etmedim. Bu suç değil. Bizi sendikalı yapan önceki dönem belediye başkanı. O da AK Partili. ‘Ben sendikadan istifa etmeyeceğim’ dedim. Çünkü başıma ne geleceğimi biliyorum. İşten çıkaracaktı.

“Kuş kadar aklınla bana karşı mı geliyorsun’ dedi”

Ben 4 yıl belediyede çalıştım. İŞKUR aracılığıyla girdim ben belediye. İşe çok ihtiyacım vardı. Daha önceki belediye başkanına yalvardım hatta. Bir süre sonra da kadroya girdim ben. Ben AK Parti kadın kollarında 15 yıl çalıştım. Bu belediye başkanı gelince bizi AK Parti’den de istifa ettirdiler. 2019 yılı Haziran ayında hepimizi topladı. 30-35 belediye çalışanı. ‘Hepiniz istifa edeceksiniz’ dedi. Ben ‘etmem’ dedim. O görüntüler dışında da bana çok hakaret etti. ‘Kuş kadar aklınla bana karşı mı geliyorsun’ dedi.”

‘Ben burada olduğum sürece buraya giremezler’

“Şehit Sezgin Karaca eşimin ağabeyi. Ben yengesiyim. Hem de amcamın oğlu oluyor. Sezgin, 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de PKK ile çatışmada şehit oldu. Ama biz hiç bir zaman şehit Sezgin’den söz etmedik. Ben belediye başkanını mahkemeye verdim ve kazandım. Bu görüntülerde mahkemeye geldi zaten. Hatta avukatım bile şehit yakını olduğumu öğrenince şaşırdı. Ben işe dönüş davasını kazandım, ama bize haber gönderiyor ‘ben burada olduğum sürece buraya giremezler’ diye. 1-2 ay önce mahkeme bitti.”

Milletvekiline söyledim, bana inanmadı

“Bu görüntüler olmasaydı ben mahkemeyi kazanamazdım. Bana kimse inanmadı, belediye başkanına inandılar. Valinin, kaymakamın, AK Partili milletvekillerinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin haberi var bu olaydan. Hepsine başvuru yaptım bunların ben. Hiçbir bana sahip çıkmadı, bana inanmadılar. Ben bu görüntüleri sendika avukatı aracılığıyla aldım. ‘Ben Ak partiliyim, bu parti zarar görsün istemiyorum’ dedim. AK Partili vekile söyledim, bana inanmadı.”

Paralarını taksit taksit öderim ama işe geri almam

“İşe iade devasını kazandım. Şimdi onların itiraz süreçleri var. Onları bekliyoruz. Şimdi bize, ‘paralarını taksit taksit öderim ama onları işe almam’ diye haber gönderdi.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.