Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
Tehditler savuran dengesiz Trump yine umut vaad etmeye başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

3,5 ton kayıtsız doları bankaya bavullarla taşımışlar!.

3,5 ton kayıtsız doları bankaya bavullarla taşımışlar!.
01.10.2025
A+
A-

İktidara yakın gazetelerde yazılanlara göre Turgay Ciner’e ait medya grubunun satışında kaynağı belirsiz para kullanıldı. Can Holding bünyesindeki şirketten paranın 350 milyon doları Ciner’e bavullarla aktarılıp banka hesaplarına yatırıldı!.

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma Turgay Ciner’in sahibi olduğu Ciner Holding’e uzandı. Operasyondan ayrıntılar yine iktidara yakın medyaya sızdırıldı. Sabah gazetesinde çıkan haberde “350 milyon dolar, bankalara bavullarla taşındı ve Ciner Holding hesaplarına yatırıldı” denildi.

Soruşturma dosyasından sızdırılan detaylar şöyle:

– Ciner Grubu, medya kuruluşlarının satışı için Can Holding ile 575 milyon dolara anlaştı. 350 milyon dolar Can Holding bünyesindeki Doğal Yaşam İnşaat Şirketi’nden Ciner Holding hesaplarına aktarıldı.
– Doğal Yaşam İnşaat Şirketi’ne bu paranın, kaynağı belirsiz şekilde girdiğinin belirlendiği aktarıldı. İddiaya göre satış sürecinde söz konusu 350 milyon dolar, bankalara bavullarla taşındı ve Ciner Holding hesaplarına yatırıldı..

MASAK’TAN RAPOR

– Medya grubunun satışı için kimliği belirsiz kişiler üzerinden toplanan paraların ortak bir kasada bir araya getirildiğine yönelik değerlendirme yapıldığı öğrenildi. Başsavcılık  “kaynağı belirsiz” paranın izini sürüyor. BDDK ve MASAK’tan detaylı rapor istendi.

Bu arada gözaltındakilerin isimleri de belli oldu. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Turgay Ciner’in oğlu Atilla Ciner de var. Gözaltındaki diğer 11 isim şöyle: Orhan Yüksel, Gürsel Usta, İsmail Karakuzu, Yalçın Tahiroğlu, Timur Haşhaş, Kemal Gürsel Özyar, Selçuk Yeşiltaş, Ömer Çatal, Hacı Mustafa Kıraç, Çiğdem Yılmaz ve Gökhan Şen gözaltına alındı. 12 kişinin Ciner’e ait Park Holding A.Ş, Silopi Elektrik ve AFC İthalat A.Ş şirketlerinin yöneticileri oldukları belirtildi.

Ciner grubu açıklaması:

CAN’a satılanlar dışında ilişkimiz yok

Tutuklu Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can’a sorgusunda satışın nasıl yapıldığıyla ilgili sorular yönetildi. Kemal Can’ın ifadesinde Ciner Holding’den Habertürk ve Show TV’nin de aralarında bulunduğu medya grubunun alımıyla ilgili “Medya şirketlerinin alım sürecini Mehmet Kenan Tekdağ organize etti. Bu medya şirketlerini almam için de bana baskı yaptı” dediği öne sürüldü.

AÇIKLAMA YURTDIŞINDAN

Bu arada Ciner Holding’in İngiltere merkezli WE Soda şirketi tarafından yapılan açıklamada “Ciner Grubu’nun, Can Holding ile medya varlıklarının satışı dışında bir bağlantısı veya ticari ilişkisinin bulunmadığı” ifade edildi.

Operasyon haberi uçuruldu birileri borsada vurgun yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Ciner’e el konulmadan önce birilerine haber uçurulduğu ortada. Operasyonu haber alanlar borsada vurgun mu yaptı?” diye sordu. Karabat şunları söyledi: “Ciner’e ait Park Elektrik, Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

Tarihlere ve hisse hareketlerine bakalım. 26 Eylül 2025 Cuma günü sabah saatlerinde bir miktar yükselen hisse, bir anda sert satış yedi. Pazartesi günü de taban olan hisse iki işlem gününde 29,100’den 22,800’e düştü. Kayıp yüzde 21’i aştı. Burada hafta sonu Ciner’e yapılacak operasyonun sızdığı belli oluyor. Birilerinin yüksekten mal sattığı, birilerinin de ucuza hisse topladığı görülüyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.