Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

9-10 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı!.

9-10 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı!.
11.03.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 9-10 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, “Afet Müdahale Planı’na asker dahil edilmemiş.”, “Afet bölgesindeki işçilerin ücretlerinden vergi alınıyor.”, “Afet bölgesindeki çadırlara elektrik faturası düzenlemek amacıyla sayaç takılıyor.”, “1100 depremzede çocuk Menzil Cemaati’ne teslim.”, “Depremden etkilenen Adıyaman’a bağlı Uzunköy’e bir aydır yardım gitmedi.” ve “Togg Fabrikasında çalışan mühendisler yurt dışına kaçıyor.” iddialarına yer verildi.

“Afet Müdahale Planı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı, çözüm ortakları arasında
yok. Afet operasyonlarının içinde asker hiç konumlandırılmamış.” iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, Milli Savunma Bakanlığının afet gruplarından 9’unda destek çözüm ortağı olduğu ve illerde garnizon komutanlarının İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun “doğal” üyesi olduğu hatırlatıldı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Afet bölgesindeki işçilerin ücretlerinden vergi alınıyor.” iddiasının da gerçek dışı olduğu bildirilen açıklamada, sadece afet bölgesinde değil, 1 Ocak 2022’den itibaren tüm asgari ücretlilerin maaşlarının vergi dışı bırakıldığı ve asgari ücretin üzerinde ücret alanların da asgari ücrete isabet eden ücretlerinin gelir ve damga vergisinden istisna edildiği anımsatıldı. Açıklamada, 2023 yılında da asgari ücret istisnası nedeniyle her bir çalışandan yıllık 17 bin 827 lira vergi alınmadığı kaydedildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Afet bölgesindeki çadırlara elektrik faturası düzenlemek amacıyla sayaç takılıyor.” başlıklı haberlerin manipülasyon içerdiği belirtilen açıklamada, “Depremzedeler için AFAD koordinesinde kamu kurum ve kuruluşları, STK’ler ve vatandaşlarımız tarafından kurulan çadır/konteyner gibi geçici barınma alanları için elektrik enerjisi talepleri, dağıtım şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Çadır ve konteynerlere takılan sayaçlar, tamamen elektrik şebekesinin takibi ve işletilmesi amacına yöneliktir. Bu çadır ve konteynerlere herhangi bir faturalandırma yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir.” ifadelerine yer verildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “1100 depremzede çocuk Menzil Cemaati’ne teslim.” iddiasının doğru olmadığı bildirilen açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı birimlerin söz konusu cemaatin adresine giderek incelemelerde bulunduğu, yapılan incelemelerde iddiaya konu köyde refakatsiz depremzede çocuk bulunmadığı, köydeki depremzede çocukların aileleriyle birlikte oldukları ve devlet korumasına muhtaç herhangi bir çocuğun bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

“Depremden etkilenen Adıyaman’a bağlı Uzunköy’e bir aydır yardım gitmedi.” iddiasının da gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, yardım ekiplerinin, insani yardımların yanı sıra Uzunköy’de yaşayan vatandaşlara 20 çadır teslim ettiği ve çadırların tesliminin köyde yaşayanların imzasının da yer aldığı tutanakla kayıt altına alındığı bildirildi.

Türkiye’nin yerli otomobili Togg fabrikasında işten ayrılan personelle ilgili haberlerin, bazı sosyal medya hesaplarından manipüle edilerek paylaşıldığının tespit edildiği bildirilen açıklamada, “Her şirkette olduğu gibi Togg’da da işten ayrılan çalışanlar olmuş, bu çalışanlar içerisinde yurt dışına gidenler de olmuştur. Togg tesislerinde işten ayrılma oranları, sektör ortalamalarının altındadır. 2022 yılı başında toplam 664 olan Togg çalışan sayısı, 9 Mart itibarıyla 1475’tir. 2022 başında 445 olan mühendis sayısı ise günümüz itibarıyla 680’dir. Ayrıca Togg bünyesinde, tersine beyin göçü ile ülkemize dönen 33 kişi çalışmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.