Site Rengi

HABER ÖZETİ
Terörsüz Türkiye için hazırlanan Çerçeve Yasa Teklifi’nin maddeleri belli oldu..
Terörsüz Türkiye hedefinde yasal süreç başlıyor..
Veli Ağbaba’nın ağabeyi de rüşvetten gözaltına alındı!.
Sevgilisine “Ben Rüşvetsiz İş Yapamam” mesajı atan CHP’li Başkanın skandal yazışmaları!.
LGS tercih sonuçları açıklandı.. Tek tıkla öğren..
6.37 TL’lik indirimini ÖTV kazığı ile iptal edip 1 liraya düşürdüler!.
Fenerbahçe Konyaspor maçında F-16 ile gövde gösterisi yapan paşa emekliye sevk edildi!.
Türkiye’nin ilk kadın hava kuvvetleri paşası hayırlı olsun..
CHP’li Erdal Beşikçioğlu’nun uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Bay Kemal gibi şimdiden “İktidar Olamazsam İstifa Ederim” gazları vermeye başladı!.
ABD’de de 25 eyalet Trump yönetimine karşı dava açtı!.
Brent petrol çakıldı!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Erdal Beşikçioğlu görevden uzaklaştırıldı!.
İngilizler 12. adamları Özgür Özel’i hazırlama telâşına düştü!.
Uğur Mumcu dosyası 33 yıl sonra yeniden açılıyor..
CHP Lideri Kılıçdaoğlu’ndan Terörsüz Türkiye sürecine destek açıklaması..
Denize döktüğümüz(!) Yunanların ekonomisini şaha kaldırdık!.
TÜİK sipariş enflasyon oranlarını açıkladı!.
TÜİK kira zam oranını yüzde 31 olarak açıkladı..
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu hakkında tutuklama talebi..
Donald Trump’ın İran saldırılarını durdurma kararını Netanyahu da sosyal medyadan öğrendi..
Günlerdir İran’a tehditler savurarak atıp tutan Trump yine kıvırdı!.
Merkez Bankası’ndan Kripto Varlık Merkezi Kayıt Sistemi’ne onay..
CHP’den AK Parti’ye geçen Tuzla Belediye Başkanı’ndan ilk açıklama..
Efsane Başkan Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı’ya sert sözler!.
CHP içindeki Rüşvet, Yolsuzluk, Hırsızlık ve baskı skandalları gündemden düşmüyor!.
3 CHP’li Belediye Başkanı ile 1 İyi Partili milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
A 101 marketçilik Carrefour’u resmen devraldı..
Trump’tan İran’a yeni saldırı dalgası emri..
Sözde gazeteci Cem Küçük tutuklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cemevi açılışında Diyanet’i hedef aldılar!. (video haber)

Cemevi açılışında Diyanet’i hedef aldılar!. (video haber)
26.09.2021
A+
A-

“Eline, beline, diline hakim ol” diyerek yola çıkanların temsilcilerinden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta Cemevi’nin açılışında AK Parti iktidarı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef aldı. Kaplan’a haddini, açılışta bulunan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bildirdi.

 

Isparta Cemevi’nin açılışında konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, AK Parti iktidarı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef aldı. “Diyanet’in yaptığı hizmetten tek bir mezhep faydalanıyor. Bu ülkede Diyanet olduğu sürece laiklikten bahsedilemez.” diyen Kaplan’a, açılışta bulunan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tepki gösterdi. Başkan Başdeğirmen’in tepkisinden sonra Gani Kaplan, konuşmasını yarıda kesti.

Ayrımcı ifadelerle Diyanet’e saldırdı!

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta Cemevi’nin açılışında büyük saygısızlık yaparak, bugün o cemevini kendilerine hazırlayan AK Parti iktidarı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef aldı. Kürsüye çıktığı andan itibaren, ayrımcı ifadeler kullanan Kaplan, önce iktidarı hedef aldı: “Açılışını gerçekleştirdiğimiz cemevinin yasalarda kabul görmediğini biliyoruz. Alevilerin ibadethanelerinin yasal statüsünü kabul etmeden bizlere hizmet vermenin bir anlamı yok. Aleviler açısından bu zulümdür.”

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedefe koyan Gani Kaplan, şöyle devam etti: “Cemevleri kırmızı çizgidir diyen Diyanet de bizler için kırmızı çizgidir. Diyanet’in yaptığı hizmetten tek bir dinin tek bir mezhebi yararlanıyor. Laiklik toplumsal barışın güvencesidir. Bu ülkede Diyanet olduğu sürece laiklikten bahsedilemez.”

‘Burada siyaset yapılmaz’

Gani Kaplan’ın konuşması esnasında Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de oradaydı. Başkan Başdeğirmen, Kaplan konuşurken araya girerek, “Bu cemevinin betonunu ben döktürdüm. Elektriğini ben verdirdim. Burada siyaset yapılmaz. ben Cumhurbaşkanının temsilci olarak buraya geldim. Cumhurbaşkanı Alevinin de, Sünninin de Cumhurbaşkanıdır.” diye haykırdı.

‘Ayrımcılık yapamazsınız’

“Bu konuşmayı kınıyorum.” diyen Şükrü Başdeğirmen’i, açılıştakiler, “Lütfen yerinize oturun.” diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Başkan Başdeğirmen ise, “Ayrımcılık yapamazsınız. Bu memleket sizin gibi düşünceler yüzünden bu hale geldi. Bu konuşmacı ayrılsın öyle oturacağım.” diyerek karşılık verdi.

Karşılaştığı tepkiden sonra konuşmasını sonlandıran Gani Kaplan, haddi aşan ayrımcı sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.