Site Rengi

HABER ÖZETİ
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ağlak Miçotakis’ten çapını aşan Türkiye açıklaması! “Başardık!.”

Ağlak Miçotakis’ten çapını aşan Türkiye açıklaması! “Başardık!.”
08.12.2020
A+
A-

Gelen son dakika haberine göre; Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, kurdukları kirli oyunu açık açık itiraf etti. Miçotakis, Türkiye ile yaşadıkları anlaşmazlığı, “Türkiye-Avrupa Birliği (AB) anlaşmazlığına çevirmeyi başardıklarını” savundu.

Miçotakis, bir televizyon kanalında katıldığı programda, Doğu Akdeniz ve 10-11 Aralık’ta yapılacak AB Liderler Zirvesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türk-Yunan anlaşmazlıklarını Türkiye-AB anlaşmazlığına dönüştürmeyi başardık.” diyen Miçotakis, ekimdeki AB zirvesinin Türkiye’ye bir şans verdiğini ancak Türkiye’nin “bu olumlu gündemi kucaklamadığını” ileri sürdü.

Miçotakis, Türkiye’ye AB’den yaptırım kararı çıkmaması halinde başka konularda “veto” kartını kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise “Avrupalıların çoğunluğu Atina’nın yanındadır. Müttefiklerimiz çoktur. Bunu başkaları da kullanabilir.” yanıtını verdi.

Türkiye’nin gerginliği sürdürmesinin kendi yararına olmadığını savunan Miçotakis, Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisini yeniden değerlendirmesi gerektiğini ileri sürdü.

“TÜRKİYE İLE KONUŞMAYA HAZIRIZ”

Miçotakis, Atina’nın Ankara ile konuşmaya hazır olduğunu belirterek, “Bu çerçevede denizde gerginlik olmaması kaydıyla tek konumuz olan kıta sahanlığı ve deniz bölgelerinin belirlenmesini konuşmaya hazırız, çözüm bulamadığımız durumda ise Uluslararası Adalet Divanına gidelim, biz karara saygı göstereceğiz.” diye konuştu.

Türkiye’nin gerginliğin giderilmesi yönünde belirli bir dönem içerisinde somut adımlar atması gerektiğini savunan Miçotakis, “Ancak Türkiye, AB zirvesinden sadece 10 gün önce Oruç Reis gemisini geri çekti.” dedi.

Kıbrıs Rum yönetimi, AB’yi Türkiye’ye yaptırım uygulamaya zorlamak için Belarus’a yönelik yaptırımları 21 Eylül’de veto etmişti.

TÜRKİYE VE KKTC, DOĞU AKDENİZ’DEKİ HAKLARINI SAVUNUYOR

Türkiye, Doğu Akdeniz’deki kendi kara suları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türk Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) verdiği ruhsat sahalarında uluslararası hukuktan doğan hakları çerçevesinde araştırma ve sondaj faaliyetleri yürütüyor.

Libya ile yaptığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de tescillenen Türkiye, deniz sahalarındaki doğal zenginliklerin kullanılmasında “adalet ve hakça paylaşım” ilkelerine vurgu yapıyor.

Kendi deniz yetki alanlarındaki meşru faaliyetleri nedeniyle Türkiye’yi “provokasyonla” suçlayan Yunan-Rum ikilisi ise haksız ve gayrimeşru taleplerini dayatmak için AB’yi öne sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.