Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Almanya’da Türkler tedirgin…

Almanya’da Türkler tedirgin…
10.08.2020
A+
A-

Alman vergi dairelerine 30 Eylül’den itibaren aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 110 ülkeden Almanya’da yaşayan insanların banka bağlantıları üzerinden mali dökümleri bildirilecek. Özellikle Türkiye kökenli toplum çok tedirgin..

Ankara-Berlin mali ilişkilerinde bugüne kadar bekletilmiş bir mayının önümüzdeki ay patlayacağı ve iki ülke ilişkilerinde yeni ve çok gergin bir dönemin başlayabileceği ortaya çıktı. Dünyanın 110 ülkesindeki vergi daireleri, Almanya’da yaşayan veya Alman vatandaşlığını almış eski uyruklarının banka hesapları ve depolarıyla ilgili bütün bilgileri 30 Eylül’de Alman maliyesine bildirecek.

‘Artı49’un haberine göre; bu otomatik ve karşılıklı bilgi alışverişi (Automatischer Informationsaustausch-AIA) bünyesinde Türkiye ilk kez yer alacak. Dolayısıyla Alman maliyesine Türkiye’den büyük bir bilgi aktarımı gerçekleşecek. Uzmanlara göre, özellikle eski Türk yeni Alman vatandaşlarını bu alanda “büyük sürprizler” bekliyor. Ankara’nın Almanya’da yaşayan “milyonlarca yurttaş ve soydaşını” ilgilendiren bir konudaki sessizliği ise dikkat çekiyor.

TÜRKİYE KÖKENLİ TOPLUM ŞAŞKIN

Federal Almanya’nın hafta sonunda yayımlanan haftalık finans dergilerinden “Euro am Sonntag”ın yeni sayısında yarım sütunluk bir haberde Almanya’daki Türkiye kökenli topluluğun büyük bir hareketlenme yaşayabileceğine işaret edildi. Elektronik yolla aktarılacak bu bilgilerin çok kapsamlı olacağı belirtildi.

Buna göre, finans kuruluşları, mesela Türkiye’deki bankalar, bundan böyle AIA çerçevesinde yabancı müşterilerinin kişisel bilgilerini ve hesaplarıyla depolarının yıl sonu nihai bakiyelerini, faiz ve kâr payı gelirlerini, değerli kağıtlarla yaptığı alışverilerden doğan kazançlarını Almanya’ya bildirmek zorunda. Resmi rakamlara göre 2.8 milyon, tahminlere göre 3 milyonu aşkın Türkiye kökenlinin yaşadığı Almanya’da, bu topluluğun Türkiye’de çeşitli düzeylerde mal varlıkları ve ticari işlemleri, farklı kaynaklardan gelirleri olduğu, ancak bunları da Alman vergi sistemine bildirmediği, dolayısıyla vergilendirmediği herkesin bildiği bir sır olarak yıllardır masada duruyordu.

KENDİNİ İHBAR KURTULUŞ MU? 

Küçük haberde bazı vergi uzmanlarının Almanya’daki Türkiye kökenli toplum bünyesinde hararetli bir “kendini ihbar dalgası” yaşanabileceği yolundaki yorumlarına da yer verildi. Söz konusu alanda Türkiye kökenli ve Almanya’da yaşayan milyonlarca insanın, Türkiye kaynaklı şu veya bu biçimde vergilenmemiş yüksek tutarda bir getiri sahibi olduğu, bu vergilenmemiş gelirlerin 30 Eylül’den sonraki bilgi aktarımıyla ortaya döküleceği belirtiliyor. Böyle bir durumda da, Alman vergi dairelerinin bu gelirlerin vergilerini Almanya’daki Türkiye kökenlilerden veya Türkiye kökenli Alman vatandaşlarından sonradan talep etme hakkı doğuyor.

Bazı uzmanlar, AIA verilerinin Ankara’dan Berlin’e iletilmediği sürece bu alışverişe konu olabilecek Türklerin Almanya’daki vergi dairelerine kendilerini ihbar ederek muhtemel bir cezai takibattan kurtulabileceklerini hatırlattılar.
Bu arada, Ankara’nın bu bilgileri iletmesi ve Almanya Türklerine art arda Alman vergi dairelerinden çağrılar gelmesi halinde, AKP’nin bu ülkedeki kitle tabanının çok büyük bir hızla eriyeceği yorumları da yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.