Site Rengi

HABER ÖZETİ
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
Teröristbaşı Öcalan’dan PKK’ya silah bırakma talimatı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Altılı masada deprem! 6 lidere imza yetkisi CHP ve İP’i ayırdı!.

Altılı masada deprem! 6 lidere imza yetkisi CHP ve İP’i ayırdı!.
12.01.2023
A+
A-

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun “Cumhurbaşkanı ister içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar” şeklindeki sözleri CHP ve İyi Parti’yi ayırdı… 6’lı masa için bundan sonraki en önemli başlık, 6’lı masanın seçimleri kazanması halinde yönetimin gerçekte nasıl olacağını halka anlatmak!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, katıldığı bir canlı yayında sarfettiği “Cumhurbaşkanı ister içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar” şeklindeki sözleri günlerdir tartışılıyor.

Davutoğlu’nun bu sözleri, iktidar destekçisi medya kadar 6’lı masa içindeki partileri destekleyen gazeteciler tarafından da anlamsız bulundu. Konu 6’lı masa partilerinde siyaset yapan isimlere de soruldu.

CHP VE İYİ PARTİ FARKLI DÜŞÜNÜYOR

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Davutoğlu’nun sözlerine karşılık “Bahsedilen şekilde bir yöntem doğru değildir. Altılı Masa içinde söz konusu başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmış değildir. Ama şu vardır, bahsettiğim çerçevede bir Cumhurbaşkanı Türkiye’nin büyük kökleşmiş, kronikleşmiş sorunlarıyla mücadele edecek. İyi Parti bunu desteklemektedir ama bahsettiğiniz çerçevede motamot ‘Cumhurbaşkanı biz dedik şunu yapacak, biz dedik bunu yapmayacak’ şeklindeki bir yaklaşımı doğru bulmayız, milletimiz de doğru bulmaz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise Davutoğlu’nun sözlerini doğrulayan bir açıklama yaptı. 6 lidere imza yetkisine ilişkin Erkek, “30 Ocak’ta, 6 genel başkan, 6 lider, Türkiye’yle yol haritasını ve hükümet programını paylaşacak. Bir karar vermek zorundayız, tek kişinin iradesi mi, ortak akıl mı? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi mi, güçlendirilmiş parlamenter sistemi mi? Keyfilik mi, hukuk mu, adalet mi? Demokrasi, bir uzlaşmadır. Seçilecek olan Cumhurbaşkanı Altılı Masa’nın ortak adayı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye’yi yönetecek ama böyle yönetemeyecek. Bütün önemli kararlar istişare ile alınacak, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü gelecek” şeklinde konuştu.

TOPLUMA ANLATILMASI GEREKİYOR

Altılı masanın iki büyük partisi, CHP ve İyi Parti’nin Davutoğlu’nun sözleri hakkında ortak bir tutum takınmadıkları anlaşılıyor. Aslında bu, millete açıklanacak “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem”in henüz son halini almamasıyla ilişkili… Ancak her durumda böylesine önemli bir konuda ortak bir tutum beklenirdi.

Anlaşılan o ki, önümüzdeki günlerde bu tartışma epey su kaldıracak. 6’lı masanın her şeyden bir taraftan bu tartışmanın önce nasıl çözüleceğini, bir taraftan da nasıl sonlandırılacağı üzerinde anlaşması gerekiyor. Diğer taraftan topluma yönetimin gerçekte nasıl gerçekleştirileceğini anlatması…

Görünen; Davutoğlu’nun açıklamalarıyla kucağımızda bulduğumuz tartışma, belki de 6’lı masa içinde yeni tartışmaları doğuracak.

TIMETURK | İLHAN KESEN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.