Site Rengi

HABER ÖZETİ
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

Amerikan kuklası Prens Selman’dan Filistin Devlet Başkanı Abbas’a açık tehdit! “Aşırı tepki göstermekten kaçının yoksa size zararı dokunur!.”

Amerikan kuklası Prens Selman’dan Filistin Devlet Başkanı Abbas’a açık tehdit! “Aşırı tepki göstermekten kaçının yoksa size zararı dokunur!.”
20.08.2020
A+
A-

Riyad’ın, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in “Hain” yazılı posterinin Mescid-i Aksa’da yakılmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı tehdit ettiği ortaya çıktı. Suud yönetiminin Abbas’a “BAE ve İsrail anlaşmasına aşırı tepki göstermekten kaçınının yoksa size zararı dokunur.” mesajı gönderdiği ifade edildi.

13 Ağustos günü Washington’da ilan edilen Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail “normalleşme” anlaşmasına Filistin’den yükselen sert tepki ve gösteriler sonrasında Suudi Arabistan’da endişeye neden olduğu ortaya çıktı. Özellikle Filistin’e ihanet diye nitelenen anlaşmanın Kudüs’te Mescid-i Aksa’da BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in posterlerinin yakılarak protesto edilmesi Riyad’da alarm zillerinin çalmasına sebep oldu. İsrail N12 haber kanalının bildirdiğine göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından fiilen yönetilen Suudi Arabistan’ın, protestoların hemen ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a “Anlaşmaya karşı aşırı reaksiyon vermekten kaçınmasına” ilişkin tehdit mesajı gönderdiği belirtildi. Bilindiği üzere Filistin, anlaşma sonrasında Abu Dabi Büyükelçisini süresiz geri çekmişti.

SİZE ZARARI DOKUNUR MESAJI

Yeni Şafak’ın haberine göre, Riyad’ın Mahmud Abbas’a el altından gönderdiği mesajda, “BAE ve İsrail anlaşmasına aşırı tepki göstermekten kaçının yoksa sizin davanıza zararı dokunur” mesajı gönderdiği belirtildi. Ürdün’den de benzer bir mesajın Filistin yönetimine iletildiği belirtildi.

ARAP BİRLİĞİ’NE ÜYELİĞİ DONDURACAKTI

Tehdit mesajının, Filistin yönetiminin “İhanet anlaşmasına” karşı atılacak adımların konuşulacağı toplantı öncesinde iletildiği belirtildi. Ramallah’taki toplantıda tartışılan adımlar arasında Filistin’in Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı’ndaki üyeliklerinin dondurulması seçeneğinin bulunduğu belirtildi.

HAİN PANKARTI KORKUTTU

Haberde, Suud yönetiminin özellikle Mescid-i Aksa’daki gösteride BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in fotoğrafının bulunduğu “Hain” yazılı pankartın yakılmasından rahatsız olduğu ve Aksa’da benzeri gösterilerin yapılmamasına ilişkin uyarının da Filistin yönetimine ilettiği kaydedildi. Ürdün’ün de Mahmud Abbas’ı, Aksa’da benzer gösterilerden uzak durulması yönünde telkinde bulunduğu belirtildi.

KATAR’A İZİN YOK İSRAİL’E VAR

Öte yandan Suudi Arabistan yönetiminin, Tel-Aviv ile Abu Dabi-Dubai arasında uçuşlara hazırlanan İsrail havayollarına, kendi hava sahasını kullanmasına onay verdiği belirtiliyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hafta başında Suudi Arabistan hava sahası üzerinden Tel Aviv’i Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlayacak doğrudan uçuşlar için çalıştıklarını söylemişti. Riyad’ın bu onayı vermeye çok yakın olduğu belirtildi. Bilindiği üzere, Haziran 2017’den beri bir başka Körfez ülkesi Katar’a ambargo uygulayan Riyad yönetimi, Katar’a uçakların Suud hava sahasını kullanmasına izin vermiyor.

ABBAS: BAE DARBE YAPTI

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin meselesi adına konuşma yetkisinin sadece Filistinlilere ait olduğunu söyledi. Abbas, “BAE’yi büyük bir başarı kaydetmiş ve ilhak meselesine karşı çıkmış gibi göstermeye çalıştılar. Filistin meselesi sanki sadece ilhaktan ibaret. Bu bir aldatmacadır ve kabul edilemez. Bunu, Filistin meselesine vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz” dedi.

NORMALLEŞME KURBANI

Sudan’da Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Haydar Bedevi, “İsrail ile ilişkilerin normalleşeceğine” ilişkin sözleri sonrası görevinden alındı. Mahalli basındaki haberlere göre, Sözcü Bedevi’nin görevinden uzaklaştırılarak başka bir birimde çalışmasına karar verildi. Sudan Dışişleri Bakanlığı, bakanlığın Sudan ve İsrail arasındaki ilişkilere dair bir meseleyi hiç tartışmadığını ve sözcüye bu konuya ilişkin bir açıklama yapma talimatı da vermediğini belirtmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.