Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun da katılımıyla Miraflores Sarayı’nda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’nin Uluslararası Üretken Yatırım Merkezi (CIIP) arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Anlaşmanın ardından konuşan Maduro, “Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile harika bir toplantı gerçekleştirdik, burada ticari alışverişin büyük hedeflerini onayladık ve yatırımların entegrasyonunda ilerleme ile ülkelerimizin verimli ekonomik kalkınmasını teyit ettik. Venezuela ve Türkiye ekonomik ilişkilerini gelecekte refah, zenginlik, karşılıklı fayda bekliyor. Şimdiye kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak, ileri doğru gidiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Erdoğan iyiliksever ve koca yüreklidir”

Maduro, iki ülke arasındaki dostluğu hatırlatarak, şunları söyledi;

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ülkemizin büyük bir kardeşi olarak görüyoruz, Türk halkı bilmeli ki Erdoğan’ı çok seviyoruz çünkü o iyiliksever ve koca yüreklidir. Erdoğan en zor yıllarımızda, yaşadığımız en kötü koşullarda her zaman Venezuela’nın yanında oldu. Ülkemize sevgisini ve şefkat elini uzattı. Türk halkına ve Erdoğan’a selam olsun. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, burada her zaman kardeşliği bulacaksınız, Venezuela’ya yaptığınız yatırımlar için minnettarım. Tanrı Türkiye’yi korusun, Tanrı Venezuela’yı korusun, çok teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanını selamlıyorum, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı sevgiyle selamlıyorum.”

Yeni Haber Başlığı
Yeni Haber Başlığı
Yeni Haber Başlığı