Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,4818
EURO 35,1017
ALTIN 2.325,85
BIST 9.079,97

CHP’DEN BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE YANIT!. “TOKADI YİCEKLER!..

CHP’DEN BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE YANIT!. “TOKADI YİCEKLER!..
04.10.2019
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak yaptığı yazılı açıklamaya CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel “Bu bir siyasi nezaketsizliktir. Kemal Kılıçdaroğlu‘na dokunmak isteyenler son seçimde yedikleri demokrasi tokadını bir kez daha yiyeceklerdir” dedi..

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yaptığı yazılı açıklamada, CHP ile HDP ilişkide olduğu iddiasıyla ilgili bir komisyon kuracaklarını belirtmişti. Bahçeli’nin açıklamasında CHP ile ilgili ağır suçlamalarda bulunulurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun suç işlediği ve dokunulmazlığının kaldırılmasının yolunun açıldığı yönünde ifadeler yer almıştı.

CHP‘li Özel, Bolu’da yaptığı açıklamada Bahçeli’nin açıklamasına yanıt verdi.

Özel’in açıklamasında öne çıkan başlıklar şunlar:

CHP yüz yıllık siyasi tarihi boyunca bu kadar alel acele kaleme alınmış, mesnetsiz bir metinle ilk kez muhatap oluyor. CHP, haklarında tutuklama, idam, hapis cezalarının muhattabı olmuş, bunların hiçbirine boyun eğmemiş bir siyasi hareket olarak tükenmekte olarak bir ittifakın varlığı, bu ittifak ortaklığına borçlu olan küçük ortağının hezeyanlarına pabuç bırakcağını düşünenler bu kounda yanılmaktadırlar.

Son günlerde Bahçeli’nin sağlık durumuyla ilgili ciddi tartışmalar olmuştu. Genel Başkanımız Bahçeli’nin sağlık durumunu takip ediyor. Hiçbir CHP’li Bahçeli’nin sağlık durumunun kötüleşmesini istemez. Ama MHP içerisinde Bahçeli’nin sağlık durumu ve siyasete devam edip etmeyeceği şeklinde bir takım iç hesapların olduğu hepimizin malumu.

Bugün yazılan metin, ‘Bahçeli görevinin başındadır, gündeme hakindir, hatta gündem değiştirmeye mahirdir’ deyip parti içine yönelik etkili bir mesaj verme kaygısından öte değildir.

SİYASİ NEZAKETSİZLİK

Elbette CHP olarak böyle bir parti içi rekabetin hesapların durdurulmasına yönelik böyle bir metnin tarafı edilmekten, buna alet edilmekten üzüntü duyduğumuzu, bunu da siyasi bir nezaketsizlik olarak gördüğümüzü açıkça ifade etmek isteriz.

KENDİLERİNİ UTANDIRACAK İŞLER…

Bugün MHP, 1950’lerde kalmış ve ardından etkisi olanları utandıran, kimsenin savunmadığı ‘Tahkikat Komisyonları’nı 70 yıl sonra kendi partisi içinde kurmaya yeltenecek kadar kendilerini ileride utandıracak bir işe tevessül etmişlerdir. Sayın Genel Başkanımız hakkında birtakım çirkin iddialarla bir komisyon oluşturmak, hem de o komisyonda yer alan 3 zatı, kendi kendilerini methiyelerle övdükleri bir metni sayın genel başkanlarına imzalatmış olmaları ve onun adına açıklatıyor olmaları da bambaşka bir konudur.

MHP’NİN CANLI BOMBA EYLEMİDİR BU

CHP olarak bugüne kadar gündem değiştirme çabalarına çok muhattap olduk. Ancak MHP bugün, biz hafta sonu CHP’nin gündemde yer almasına karşılık ve CHP’nin ittifakının İstanbul seçimlerini kazanmasından sonra bütün siyasi hesapların değiştiği, partinin kurucularının önceki bakanlarının ‘Yüzde 50 olmuyor, bunu artık 40’a çekelim’ diyip üstü örtülü olarak da MHP’den kurtulalım meselesinin dile getirildiği bir süreçti gündeme gelmek isteyen birileri gündeme bomba atalım derken, yaptıkları canlı bomba eylemidir. Ve kendilerini, demokratik duruşlarını, meşruiyet anlayışlarını da parçalamışlardır. Tahkikat komisyonlarının utancına 2019 yılında MHP’yi muhattap etmişlerdir. Bu durumu üzülerek bir kenara not ediyoruz.

AYNI TOKADI YİYECEKLER

Sayın Genel Başkan’ın dokunulmazlığına gelince. Sayın Genel Başkan’ın dokunulmazlığı Anayasal bir dokunulmazlık değildir, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kendisine, gösterdiği adaylara, ortaya koyduğu siyaset anlayışına karşı milletin gösterdiği teveccüh ve İstanbul’u da aşan, Türkiye ittifakına dönüşmüş olan kendisine sahip çıkmadır. Ki 31 Mart’ta seçimleri küçük bir farkla kazanan Ekrem İmamoğlu’na dokunmaya kalkanlar 23 Haziran’da nasıl bir demokrasi tokatı yedilerse emin olsunlar ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ya dokunmaya kalktıklarında o tokatını çok daha fevkinde bir demokrasi tokatını bu milletten yiyeceklerine hiç şüphe yoktur. Ayrıca bir komisyon kurulup, bu komisyon bir takım terör örgütü ilişkilerini inceleyip sonra da dokulunmazlık kaldırma noktasına gelecekse MHP’ye tavsiyemiz, devletin televizyonunu sınır ötesine, Erbil’e götürüp Osman Öcalan’a mikrofon uzattırıp, Cumhur İttifakı’na destek açıklatan ve bu işi MİT’i alet edenleri, Abdullah Öcalan’dan İmralı’da mektup alıp o mektubu devletin ajansına İstanbul’un göbeğinde okutturup seçimlere birkaç gün kala panik halinde Abdullah Öcalan’a desteğini, Cumhur İttifakı’nın adayına sağlamaya çalışanları incelemelerini, irdelemelerini ve kendi durdukları yeri sorgulamalarını kendilerine tavsiye ederiz. CHP olarak kendi gündemimizi, halkın gündemini sürdürmeye, ittifakımızı genişleterek devam etmeye, güçlenen siyasetimizle birlikte bu tek adam rejimine karşı, bunu hayata geçirenlerin de savunamadığı, eleştirdiği ve kurtulmaya çalıştığı bu sözde yeni rejime karşı tam bir demokrasiyi, katıksız parlamenter sistemi kurana kadar, kuvvetler ayrılığını sağlayıp yargı bağımsızlığını sağlayıp sonuçta bu ülkede demokrasiyi yeniden egemen kılana kadar demokrasi yürüyüşümüz, mücadelemiz ve ittifakımız devam edecektir. Tükenmekte olan bir siyasi hareketin, yok olmakta olan, destek kaybetmekte olan ve son günlerde açıklanan bütün anketlerin paniğe sevk ettiği bir ittifakın küçük ortağının hezeyanlarını üzülerek birazcık da tebessümle tarih önünde not ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.