İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göreve geldiği günden bu yana özellikle terörle mücadele konusunda başarılarıyla adından söz ettiren bir isim oldu.

Bakan Soylu, uzun yıllardır devam eden mücadelenin sonuçlarını açıklamaya başladı.

Kırsal yapılanma bitirildi

81 il emniyet müdürü ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Süleyman Soylu, terör örgütü PKK’nın alt gruplarından olan terör örgütlerinin kırsal yapılanmalarının tamamen bitirildiğini açıkladı.

Bakan Soylu, DHKP-C, TKP/ML, MLKP, MKP bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir.” dedi.

Teröristlerin gelir kaynakları kurutuldu

Terörle mücadele kadar terörün finans kaynaklarının çürütülmesi için yapılan operasyonlar da önemli.

Son dönemde teröristlerin gelir kaynaklarının durması için büyük operasyonlara imza atıldı.

Daha önceki yıllarda Batı illerinde yakalanan büyük uyuşturucu sevkiyatları artık sınır bölgesinde yakalanmaya başladı.

Bölgede ekim yapılan uyuşturucu tarlaları da tek tek tespit edilerek imha edildi.

Yapılan başarılı operasyonlar, Amerika ve Avrupa tarafından açık bir şekilde desteklenen terör örgütü PKK’nın üzerine indirilen büyük darbelerden biri oldu.

Polislere şark müjdesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son dönemde yaptığı önemli açıklamalardan biri ise polislere verilen şark müjdesi.

Bakan Soylu, katıldığı canlı yayında Şark görevi sürelerini düşürmüştük daha da düşürüyoruz. 6 yıllık şark görevi süresi bırakmıyoruz. Eğer bir kişi şark görevine gidiyorsa ve eğer iki şark görevini bir arada yapmak istiyorsa ona da imkan sağlıyoruz. Bizim İstanbul, Ankara ve İzmir hariç büyükşehirlere kendi şehrinden polis göndermeme kararımız vardı ve o kararı seneye değerlendirmeye alacağız ve yüzde 20 kota koyacağız. Polisimiz sınavlara ek görevlere gittiği zaman kaç oturuma katılıyorsa o kadar oturum parası alacak. Şu anda iki şark var. iki türlü hamlemiz var o konuda belki iki şarkı birleştirip azaltabiliriz ya da bire indirebiliriz. açıklamasını yaptı.

Bu açıklama polis teşkilatında büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Süleyman Soylu ve çevresi hedefte

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu peş peşe atılan başarılı adımlarla gündemdeyken CHP tarafından bir anda hedef tahtasına yerleştirildi.

Süleyman Soylu’nun yıpratılması için önce çevresindeki isimler seçildi.

Operasyonun başındaki isim ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel.

CHP’li Özel, herkesin katılabildiği bir Telegram grubu üzerinden kirli bir ilişki ağının kurulduğunu iddia ederek açıklamalar yaptı fakat işin aslının öyle olmadığı kısa sürede ortaya çıktı.

Özgür Özel’in hedef aldığı isim Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen’di.

Şen’in yıllar önce Oray Eğin’in iftirasına yönelik attığı ironi tweeti kullanarak iddialarının arkasına Atatürkçülerin rüzgarını almak isteyen CHP’ye Sözcü gazetesinden destek geldi.

Sözcü gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacak

Emin Şen ise Anıtkabir tweetiyle ilgili gerçeğin ne olduğunu açıkladı ve Sözcü gazetesine dava açacağını duyurdu.

“Bütün açıklamasını bir sosyal medya danışmanına ve tamamen yalanlara dayandıran bu zat şimdi de 10 yıl önce, yine Haydarpaşa yangınında hükümete yönelik Oray Eğin’in iftirasına sosyal medyada ironi ile verilen ve Eğin’in tweetini silmek zorunda kaldığı cevabı alıp Anıtkabir manipülasyonu yapmak alçaklıktır, büyük balon elimizde patladı “troll gazetelerimizle “buradan yürüyelim çirkefliğidir.

10 yıl önce FETÖ’cü Emre Uslu’nun attığı tweetle “cemaate” hakaret ettiğimiz ve FETÖ’nün sosyal medyada yaptığı operasyonlara bu milletin evladı olarak sessiz kalmadığımız için iş adresimiz hedef gösterilen, yine bizi Selam Tevhid davasında sanık yapan FETÖ’nün yaptıklarını manşete taşımak o günlerde hükümetin gitmesi için FETÖ’yü destekleyen Sözcü gazetesine yakışır…

Bu manşetlerin, asıl görevini yapmaktan aciz suyun başında olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hazırlandığı da ayrı bir tartışma konusudur. Trolcülüğün nasıl olduğu, boş çıkan bir iftiranın dün ve bugün PKK sever medya dahil tüm candaş medyaya taşınması ispatıdır.

Anıtkabir bizimdir. Anıtkabir’i yapan Menderes’tir. Karşı çıkan ise rezilliklerini bu iftiraya sığdıran zihniyet sahipleridir.
 Sözcü gazetecisi ve iftira sahipleri ile ilgili avukatım gerekli suç duyurusunda bulunacaktır.”

CHP'nin hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var
CHP'nin hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var
CHP'nin hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var
CHP'nin hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var