Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

CHP’nin kararname manipülasyonu deşifre oldu!.

CHP’nin kararname manipülasyonu deşifre oldu!.
18.02.2023
A+
A-

CHP Milletvekili Alpay Antmen’in deprem felaketi üzerinden yaptığı manipülasyon ifşa oldu. Başkan Erdoğan’ı hedef gösteren CHP’li Antmen’in kara propagandası kısa sürede bozuldu. Bakanlar Kurulu tarafından alınan 6 mahalleye yönelik kentsel dönüşüm projesinin Meydan Mahallesi muhtarı tarafından 2015 ve 2017 yıllarında iki kez yargıya taşındığı ve kararın iptal edildiği öğrenildi. 11 yılı aşkın bir süre devam eden yargılama süreci sonrası mahkeme kararı kesinleşince de Cumhurbaşkanlığının kararı iptal etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

CHP Milletvekili Av. Alpay Antmen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla deprem felaketi üzerinden kara propaganda yapmaya çalıştı. Antmen, “Bu Cumhurbaşkanlığı kararını her vatandaşa ulaştırın! Depremde binlerce insanımızı kaybettiğimiz Hatay İskenderun’da afet riski altında alan ilan edilen bölge kararının tam bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldığı kararname. Demek ki deprem kader değilmiş. Çünkü deprem cinayetleri de politiktir!” diyerek Cumhurbaşkanlığı kararnamesini paylaştı.

CHP Milletvekili Alpay Antmen, riskli alan kararının iptal edilmesinin bütün sorumluluğunu Cumhurbaşkanlığına yükleyerek hedef gösterse de işin aslının başka olduğu ortaya çıktı.

BAKANLIK 2013’TE ‘RİSKLİ ALAN’ KARARI ALDI

Hatay’daki 6 mahallenin riskli alan ilan edilmesine dair ilk karar 2013 yılında alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İskenderun’da 6 mahalle için 23/8/2013 tarihli ve 5185 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16/9/2013’te aldığı kararı uygulamaya koydu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARINA İTİRAZ EDİLDİ

Ancak riskli alanlardan birisi olan İskenderun-Meydan Mahallesi muhtarı Ramazan Güneş, Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve belediye tarafından yürütülecek olan yıkım ve yeniden imar edilecek olan 6 mahalleye yönelik kentsel dönüşüm projesini 25 Kasım 2015 tarihinde yargıya taşıdı. Danıştay 14 daire başkanlığına yürütmeyi durdurmak için dava açtı. Bölgede bazı gruplar, 6 mahalleyi örgütleyerek kentsel dönüşüme direniş mücadelesi başlattı.

AFET RİSKİ KARARI MAHKEMECE İPTAL EDİLDİ

Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş tarafından 6 mahalle adına açılan dava 5 yıl sürdü ve idare mahkemesi tarafından 04.10.2017 günü karar bağlandı. Mahkeme, Bakanlar Kurulu tarafından alınan yıkım ve Kentsel Dönüşüm Kararı mahkemece iptal edildi.

BAKANLAR KURULU YENİDEN ‘RİSKLİ ALAN’ İLAN ETTİ

İdare Mahkeme tarafından iptal edilen yıkım kararının ardından Bakanlar Kurulu bu karara itiraz etti ve söz konusu 6 mahalleyi yeniden Riskli Alan ilan etti.

YENİDEN İTİRAZ ETTİLER

Bu karar 14 Aralık 2017’de Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak bu kararın ardından 6 mahalle yeniden karara itiraz etti. Bakanlar Kurulu tarafından yıkım kararını iptal eden idari mahkemenin kararına yapılan itiraz ve 14 Aralık 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanan mükerrer kararla birlikte yeni yargı süreci başladı.

DANIŞTAY SON KARARI VERDİ: ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ KARARI KALDIRILDI

Yargı süreçleri 2022 yılında tamamlandı ve Danıştay davaya son noktayı koyarak Bakanlar Kurulu Kararını iptal etti. Mahkeme kararları kesinleşince de Cumhurbaşkanlığı riskli alan kararını iptal etmek zorunda kaldı.

MEYDAN MAHALLESİ MUHTARI GÜNEŞ: UZUN UĞRAŞLAR SONUCU İPTAL ETTİRDİK

Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş 2022 yılında yaptığı paylaşımında yargı sürecini şöyle anlattı:

“Mahallemiz 2013 yılında bakanlar kurulu kararı ile riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüme geçirilmişti. Meydan mahallesi muhtarlığı olarak 2015 yılında Danıştay 14 daire başkanlığına yürütmeyi durdurma ile ilgi dava açtım. Yaklaşık 5 yıl süren dava neticesinde, Danıştay lehimize karar vererek yürütmeyi durdurup kentsel dönüşümü iptal etmişti. Mahallemiz tekrar bakanlar kurulu kararı ile kentsel dönüşüme geçirilmişti. Meydan mahallesi muhtarı ve İskenderun Meydan Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak mahallemizin durumunu izah ederek sıkıntıları arz ettiğim, belediye başkanımızın ve vekilimizin uzun uğraşları sonucunda bugün itibarı ile Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Meydan mahallemiz riskli alandan çıkarılmıştır.”

CHP’Lİ ANTMEN’E TEPKİ YAĞIYOR

Tüm bu yargı süreçlerini görmezden gelerek Cumhurbaşkanının bu kararı tek başına kendisinin aldığı imasıyla kararnameyi kamuoyuna servis eden CHP Milletvekili Av. Alpay Antmen’in yapmaya çalıştığı algı operasyonu gün yüzüne çıkınca tepkilerin hedefi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.