Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun gözaltına alındı!.
İmamoğlu ile birlikte diplomalarının sahte olduğu anlaşılan kaymak tabaka isimler!.
Beyaz Saray Rusya-Ukrayna arasında ateşkesin sağlandığını duyurdu..
İmamoğlu’ndan en büyük kazığı yiyen Kılıçdaroğlu’ndan diploma iptaline ilk yorum!.
Cumhurbaşkanı adayı olamayacak, İBB Başkanlığı düşecek, askere alınacak!.
İmamoğlu’ndan diploma iptal kararına ilk tepki..
İmamoğlu’nun sahte diploması iptal edildi!.
Memurlara yarı zamanlı çalışma hakkı geliyor..
İmamoğlu’nun sahte diploması ile ilgili KKTC Üniversitesi’nin kurucusu ifadeye çağırıldı..
İstanbul trafiği felç olmuş, Ekrem Başkan özel jetlerle Cumhurbaşkanı olma turlarında!.
El konulan Bankpozitif TMSF’ye devredildi!.
ABD’nin füzeleri altın fiyatlarınıda vurdu!.
İstanbul için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!.
HALK TV ile yollarını ayıran gazetecilerin yeni adresleri belli oldu..
Ülkelerine dönen Suriyeli sayısı açıklandı..
Trump’un saldırı emrine Husilerin verdiği karşılık sert oldu!.
Erdoğan ile Trump arasında Suriye zirvesi..
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu tiyatrosuna hoşgeldiniz!.
Yıldız Tilbe Gazze’de 4 BİN kişilik iftar yemeği verdi..
Koca devlet bir avuç köpekperest şerefsize güç yettiremiyor!.
1 yılda 6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal ediliyor!.
Petrol fiyatlarına yine kazık gibi zam!.
İbadeti şova çevirenlerin yeni taktiği Umre Mevlidi!.
Altın rekor tazelemeye devam ediyor..
YÖK İmamoğlu’nun sahte diploması ile ilgili kararını verdi!.
DEM Partili Önder Başkan Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı..
Flash TV ve Pozitifbank’a şafak operasyonu!.
Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’na “Kimsenin Yedeği Değilim” göndermesi!.
Üsküdar Belediyesi’nde çalıştığı ortaya çıkan Yeni Akit yazarı kovuldu!.
Rusya Devlet Başkanı Putin ateşkese olumlu baktığını açıkladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çin’den Türkiye’ye virüsle mücadele teşekkürü…

Çin’den Türkiye’ye virüsle mücadele teşekkürü…
01.02.2020
A+
A-

Türkiye’nin Çin’e yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınına karşı askeri kargo uçağıyla gönderdiği yardım, ülke basınında yer bulurken, sosyal medya kullanıcıları Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

Ülkenin önemli gazetelerinden Halkın Günlüğü, söz konusu gelişmeyi “Türkiye, Çin’e tıbbi malzeme yardımı tedarik ediyor.” başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberinde, Türkiye’nin salgından koruyan maske ve tıbbi elbiseler gönderdiğini aktardı.

Haberde, Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M kargo uçağının, bu malzemeleri bıraktıktan sonra Vuhan’daki Türk vatandaşlarını şehirden alıp Türkiye’ye götüreceğine dikkat çekildi.

Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliğinden Çin’in sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından Çinli sosyal medya kullanıcılarından David Zhou, “Teşekkürler Türkiye, kara gün dostu. Türkiye, Çin halkının gerçek dostudur.” ifadelerini kullandı.

Wang Şinpo da “Teşekkürler Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, teşekkürler Türk halkı” yorumunu yaptı.

Bir kullanıcı da “Salgın bittikten sonra sizi Vuhan’a Huoguo ve Reganmian (Çin’e özgü et ve makarna yemekleri) yemeye beklerim.” ifadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra aralarında Türkçe de yazılan çok sayıda “teşekkür ederim” mesajı paylaşıldı.

– A400M ASKERİ KARGO UÇAĞI, DÜN TÜRKİYE’DEN HAREKET ETMİŞTİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Çin’in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını Türkiye’ye getirecek askeri kargo uçağına tıbbi malzeme yüklemişti.

Bu kapsamda, 1000 biyolojik tehlike tulumu, 93 bin 500 koruyucu filtreli maske, 1000 tek kullanımlık koruyucu kıyafetin bulunduğu Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M kargo uçağı, Sağlık Bakanlığınca planlanan büyük tahliye operasyonu çerçevesinde sağlık ekiplerini ve ekipmanı aldıktan sonra Çin’e hareket etmişti.

Türkiye’den dün kalkan A400M askeri kargo uçağı, bugün Çin’in yeni koronavirüs salgını altındaki Vuhan kentine inerek malzemeleri Çinli yetkililere teslim ettikten sonra Türk vatandaşlarını şehirden alarak Türkiye’ye geri getirmek için yola çıktı.

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Çin’in Vuhan şehrinde yaşayan Türk ve Azerbaycanlı vatandaşımızı almak üzere kargo uçağımız yola çıktı. Vatandaşlarımızın güvenliği için olağanüstü emek sarf ettik. Gururla söylüyorum ki; Türkiye, dünyanın her yerinde var gücüyle vatandaşlarının yanında olan güçlü bir devlettir.” ifadelerini kullandı.

– YENİ TİP KORONAVİRÜS SALGINI

Virüs, ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019’da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha “gizemli” hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan’da görülürken bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Malezya, Filipinler, Vietnam, Kamboçya ve Nepal, Hindistan, Sri Lanka da ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Ortaya çıktığı yerden dolayı “Vuhan virüsü” diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin’den bu ülkelere giden kişiler yoluyla ABD, Kanada, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Finlandiya’ya sıçramıştı.

Bu sabah itibarıyla Çin’de etkili yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 259’a, virüs bulaşan kişi sayısı 11 bin 791’e yükseldi.

Virüsün kısa sürede Vuhan’dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak’tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.