Site Rengi

HABER ÖZETİ
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çipras, Miçotakis’i yerden yere vurdu! “Başbakan ben olsam Madrid’den yürüyerek dönerdim!.”

Çipras, Miçotakis’i yerden yere vurdu! “Başbakan ben olsam Madrid’den yürüyerek dönerdim!.”
02.07.2022
A+
A-
Yunanistan’da ana muhalefetin lideri Aleksis Çipras, Başbakan Miçotakis’in NATO Zirvesi’ndeki başarısız diplomasisi sonrası “Madrid’den yürüyerek dönmesi gerek” dedi.

Yunanistan’ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak’ın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde hükümetin izlediği dış politikanın başarısız olduğunu savunarak, zirvede Türkiye’ye tam destek verildiğini söyledi.

OPEN TV’ye konuşan Çipras, Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’ni Yunanistan’ın dış politikası çerçevesinde değerlendirdi.

“Türkiye’ye uygulanan ambargolar kaldırıldı diye mi memnunuz”

Çipras, hükümetin zirvenin sonucundan memnun olduğuna ilişkin açıklamaları sert dille eleştirerek, “Finlandiya ve İsveç’in Türkiye’ye uyguladığı silah ambargosu kaldırıldı diye mi memnunuz? Ölçeğimiz (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın Rodos, Sakız ve Midilli’nin egemenliklerini gündeme getirmemesi mi? Yunan adalarının egemenliğini gündeme getirmedi diye memnun olduğumuzu söylememiz mümkün mü?” ifadelerini kullandı.

Çipras tan Miçotakis e: Başbakan ben olsam Madrid den yürüyerek dönerdim #1

“Miçotakis, yenilgilerini silahlanmayla örtbas peşinde”

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in yenilgiden yenilgiye koşan tehlikeli bir dış politika izlediğini belirten Çipras, Yunanistan’ın ABD’den F-35 almak için resmi başvuruda bulunmasına ilişkin, “(Miçotakis), her defasında yenilgilerini örtbas etmek için bir silahlanma (programı) açıklıyor.” dedi.

Çipras tan Miçotakis e: Başbakan ben olsam Madrid den yürüyerek dönerdim #2

“Zirvede Türkiye’ye verilen destek, endişe verici”

Çipras, Yunanistan’ı iflasın eşiğine getiren ekonomik krizi hatırlatarak, silahlanmanın maliyeti konusunda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.
ABD Başkanı Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin olumlu yaklaşımını da Miçotakis hükümetinin başarısızlığı olarak nitelendiren Çipras, “Zirvede gördüklerimiz bizi endişelendirmeli. Konu, sadece F-16’ların satışı değil, (Türkiye’ye verilen) topyekun destek.” değerlendirmesinde bulundu.

Çipras tan Miçotakis e: Başbakan ben olsam Madrid den yürüyerek dönerdim #3

“Başbakan ben olsaydım, Madrid’den yaya dönerdim”

Çipras, zirveye ve Türkiye’nin Ege’deki turizm kampanyasında kullandığı “TurkAegean” tanımının Avrupa tarafından tescillenmesine ilişkin şunları kaydetti:

“Acı bir diplomatik yenilgi yaşadık. Eğer ben Madrid’de başbakan olsaydım ve bu yaşansaydı ve aynı zamanda ‘TurkAegean’ tanımı Türkiye tarafından reklam markası olarak tescil edilmiş olsaydı Madrid’den yaya dönerdim.”

“AB, uçuruma ilerleyen uyurgezer gibi”

Avrupa Birliği’nin Ukrayna konusunda izlediği politikayı da eleştiren Çipras, AB için “uçuruma ilerleyen uyurgezer” tanımını kullandı.

“Savaş devam ederse karneyle elektrik alabiliriz”

Çipras, Rusya’ya uygulanan yaptırımların AB’yi zor duruma soktuğunu belirterek, “Savaş devam ederse karneyle elektrik tehlikesiyle karşılaşabiliriz.” ifadesini kullandı.

“Eylül’de erken seçim olabilir”

Miçotakis hükümetinin ekonomiyi de iyi yönetemediğine ve dış politikada ülkeyi tehlikeye sürüklediğine işaret eden Çipras, “Miçotakis, muhtemelen eylül ayında seçim planlıyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.