Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kazakistan Cumhurbaşkanının mide bulandıran İsrail ve ABD yalakalığı!.
Yeni İçişleri Bakanı kim olacak…
Bahis skandalında 2 kulüp başkanı hakkında gözaltı kararı..
Süresiz Nafaka savsatası nihayet son buluyor!.
Kahpe İsrail yine ateşkes ihlali yapıp Lübnan’ı bombaladı!.
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni dünya gündeminde..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni dünya gündeminde..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM’de yemin ederek göreve başlaması dünya basını tarafından büyük dikkatle izlendi. Uluslararası medya kuruluşları, tarihi güne çok sayıda devlet başkanının eşlik ettiğini yazdı.

BaşkanRecep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yemin ederek göreve başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli’den alırken Yemin Töreni Türkiye’de olduğu kadar dünyada da dikkat çekti.

SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

AFP Haber ajansı, Başkan Erdoğan’ın yemin ederek görevine başladığını ‘Son Dakika’ bilgisi olarak okuyucuları ile paylaştı. Ajans, TBMM’deki yemin etme törenini, başkent Ankara’da onlarca dünya liderinin katılacağı bir törenin takip edeceğini vurguladı.

AP haber ajansı da Erdoğan’ın TBMM’de düzenlenen bir törende yemin ederek görevine başladığını belirtti ve törene NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de dahil onlarca dünya liderinin katıldığını yazdı.

Erdoğan’ın Türkiye’nin en uzun süre görev yapan lideri olduğuna dikkat çeken ajans şimdi tüm gözlerin yeni kabinede olduğunu belirtti.

“ERDOĞAN TARİHi ZAFERİN ARDINDAN YEMİN ETTİ”

Aljazeera, ‘Erdoğan tarihi zaferinin ardından cumhurbaşkanı olarak yemin etti’ başlıklı haberinde Erdoğan’ın 5 yıllık görev süresinin başladığını ve Cumhurbaşkanının kabinesini kısa süre içinde açıklayacağını yazdı.

Abcnews, Erdoğan’ın yemin ederek üçüncü cumhurbaşkanlığı dönemine resmen başladığını duyurduğu haberinde Türkiye’nin milyonlarca mülteciye ev sahipliği yaptığını ve Ukrayna savaşında kilit bir rol oynadığını vurguladı.

Fransız haber kanalı France 24 TBMM’de gerçekleştirilen yemin töreni sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek törene dünya siyaset sahnesinin önemli figürlerinin katılacağını yazdı.

İngiliz Guardian gazetesi törene katılacak liderleri tek tek sıralayarak, Erdoğan’ın akşam saatlerinde yeni bakanlarını açıklayacağını vurguladı.

YUNAN BASINI DA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyasında da yemin törenine ilgi büyüktü.

Insider.gr haber sitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını üçüncü döneme uzatan beş yıllık yeni cumhurbaşkanlığı dönemi için bugün yemin ettiğini yazdı.

Erdoğan’ın TBMM’de okuduğu yemin metnini okuyucuları ile paylaşan site Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oyların %52,2’sini aldığını hatırlattı.

CNN Yunanistan Ankara’daki törene çok sayıda dünya liderinin katılacağına dikkat çekerken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın da törene katılmasını sansasyonel olarak değerlendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.