Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yarısı Bizden kampanyasına 1 milyon başvuru yapıldı..
Merkez Bankası arka kapıdan döviz satışına devam ediyor!.
Hakim ve Savcıların havalimanlarında aranması ile ilgili Bakan Tunç’tan açıklama..
Sağlık Bakanlığı’ndan KAPANMA açıklaması!.
LPG’ye zam!. Litresi 18 liraya çıktı!.
Rüşvetin şifresi: Zeytinin Kilosu 8 Lira!.
Fransa yine itlik puştluk peşinde!.
Ev Sahibi-Kiracı krizinde arayı bulamadık!.
Ankara saldırısını gerçekleştiren terörist PKK’lı çıktı!.
İki terörist Kayseri’de cinayet işleyip Ankara’nın göbeğine kadar nasıl geldi!.
Erdoğan Meclis’e gelince CHP ve HDP’liler ayağa kalkmadı!.
Saldırıyı gerçekleştiren hain it böyle gebertildi!.
Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili tüyler ürperten ayrıntı!.
Ankara’daki terör saldırısının detayları..
Elektrikle beraber kol gibi zamlar geliyor!.
Doğalgaza yüzde 20 zam!.
YSK Yerel Seçim tarihini açıkladı..
İmamoğlu’ndan Bilâl Erdoğan’a olay gönderme: İşsiz Güçsüz!.
Kahpe Ermenistan ateşkesi bozup Azeri askerini şehit etti!.
Sigaraya bir zam daha!.
Dilan Polat’ın kardeşi gözaltına alındı!.
Koronavirüste korkutan yükseliş!. Vaka sayısı yüzde 3’ten yüzde 20’ye çıktı!.
Valilikten yarın sabah için Sarı Kod’lu uyarı!.
100 bün Ermeni Karabağ’ı tahliye etti..
Araç bayiileri zorla sattıkları aksesuarları hediye etmeye başladılar!.
Faiz çıktıkça gavur Türkiye’ye şirin görünmeye çalışıyor!.
TBMM’de yeni dönem başlıyor..
Altın Portakal Film Festivali iptal edildi!.
Terörist yeğen Öcalan hakkında soruşturma!.
Adalet Bakanından Bay Kemal’e gezi tepkisi!.
DOLAR 27,4469
EURO 28,7677
ALTIN 1.613,63
BIST 8.486,96

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni dünya gündeminde..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni dünya gündeminde..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM’de yemin ederek göreve başlaması dünya basını tarafından büyük dikkatle izlendi. Uluslararası medya kuruluşları, tarihi güne çok sayıda devlet başkanının eşlik ettiğini yazdı.

BaşkanRecep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yemin ederek göreve başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli’den alırken Yemin Töreni Türkiye’de olduğu kadar dünyada da dikkat çekti.

SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

AFP Haber ajansı, Başkan Erdoğan’ın yemin ederek görevine başladığını ‘Son Dakika’ bilgisi olarak okuyucuları ile paylaştı. Ajans, TBMM’deki yemin etme törenini, başkent Ankara’da onlarca dünya liderinin katılacağı bir törenin takip edeceğini vurguladı.

AP haber ajansı da Erdoğan’ın TBMM’de düzenlenen bir törende yemin ederek görevine başladığını belirtti ve törene NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de dahil onlarca dünya liderinin katıldığını yazdı.

Erdoğan’ın Türkiye’nin en uzun süre görev yapan lideri olduğuna dikkat çeken ajans şimdi tüm gözlerin yeni kabinede olduğunu belirtti.

“ERDOĞAN TARİHi ZAFERİN ARDINDAN YEMİN ETTİ”

Aljazeera, ‘Erdoğan tarihi zaferinin ardından cumhurbaşkanı olarak yemin etti’ başlıklı haberinde Erdoğan’ın 5 yıllık görev süresinin başladığını ve Cumhurbaşkanının kabinesini kısa süre içinde açıklayacağını yazdı.

Abcnews, Erdoğan’ın yemin ederek üçüncü cumhurbaşkanlığı dönemine resmen başladığını duyurduğu haberinde Türkiye’nin milyonlarca mülteciye ev sahipliği yaptığını ve Ukrayna savaşında kilit bir rol oynadığını vurguladı.

Fransız haber kanalı France 24 TBMM’de gerçekleştirilen yemin töreni sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek törene dünya siyaset sahnesinin önemli figürlerinin katılacağını yazdı.

İngiliz Guardian gazetesi törene katılacak liderleri tek tek sıralayarak, Erdoğan’ın akşam saatlerinde yeni bakanlarını açıklayacağını vurguladı.

YUNAN BASINI DA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyasında da yemin törenine ilgi büyüktü.

Insider.gr haber sitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını üçüncü döneme uzatan beş yıllık yeni cumhurbaşkanlığı dönemi için bugün yemin ettiğini yazdı.

Erdoğan’ın TBMM’de okuduğu yemin metnini okuyucuları ile paylaşan site Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oyların %52,2’sini aldığını hatırlattı.

CNN Yunanistan Ankara’daki törene çok sayıda dünya liderinin katılacağına dikkat çekerken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın da törene katılmasını sansasyonel olarak değerlendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.