Site Rengi

HABER ÖZETİ
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
Konu ülkede barış ve istikrar olunca yine zırvalamaya başladılar!.
DEM Parti Terörsüz Türkiye’yi anlatma turlarına çıkıyor!.
Rusya-Ukrayna barış için İstanbul’da bir araya geliyor..
Akdeniz’de 6 büyüklüğünde korkutan deprem!.
DEM Parti PKK’nın şartlarının getirilmesi için tarih verdi!.
Şu akılla gazetecilik yapanların Türkiye’si!.
Fesih kararından sonra üst düzey PKK’lıların durumu ne olacak!.
Terörsüz Türkiye kararının ardından piyasaların tansiyonu düşmeye devam ediyor!.
PKK fesih kararını duyurarak silah bıraktığını açıkladı..
Kadir Topbaş’ın FETÖ’cü damadına ait lüks evler satışa çıkarıldı!.
Putin-Zelensky İstanbul’da bir araya geliyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı..
Trump’tan Netenyahu’ya veto!.
Camiide Baby Shower rezaleti!.
PKK kongrede aldığı kararları ne zaman açıklayacak?.
DEM Parti’den PKK Kongresi ile ilgili açıklama..
Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı!.
FETÖ’cü Boydaklardan alınan Bellona 8 milyara satıldı!.
İyice zıvanadan çıkan itperestler AYM’yi basmaya kalkıştı!.
“BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ” anketi!.
Bankamatik Arif gözaltına alındı!.
Öcalan’a af gelecek mi?.
Pakistan-Hindistan savaşı patlak verdi!. 3. Dünya Savaşı kapıda!.
Trendyol 700 milyon dolara UBER’e satıldı!.
Tüm şarkılarını 700 milyon TL’ye İsrail destekçisi Yahudilere sattı!.
Petrolün varil fiyatı 90 dolardan 56 dolara düştü bizde halâ zam yapılıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni dünya gündeminde..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni dünya gündeminde..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM’de yemin ederek göreve başlaması dünya basını tarafından büyük dikkatle izlendi. Uluslararası medya kuruluşları, tarihi güne çok sayıda devlet başkanının eşlik ettiğini yazdı.

BaşkanRecep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yemin ederek göreve başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli’den alırken Yemin Töreni Türkiye’de olduğu kadar dünyada da dikkat çekti.

SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

AFP Haber ajansı, Başkan Erdoğan’ın yemin ederek görevine başladığını ‘Son Dakika’ bilgisi olarak okuyucuları ile paylaştı. Ajans, TBMM’deki yemin etme törenini, başkent Ankara’da onlarca dünya liderinin katılacağı bir törenin takip edeceğini vurguladı.

AP haber ajansı da Erdoğan’ın TBMM’de düzenlenen bir törende yemin ederek görevine başladığını belirtti ve törene NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de dahil onlarca dünya liderinin katıldığını yazdı.

Erdoğan’ın Türkiye’nin en uzun süre görev yapan lideri olduğuna dikkat çeken ajans şimdi tüm gözlerin yeni kabinede olduğunu belirtti.

“ERDOĞAN TARİHi ZAFERİN ARDINDAN YEMİN ETTİ”

Aljazeera, ‘Erdoğan tarihi zaferinin ardından cumhurbaşkanı olarak yemin etti’ başlıklı haberinde Erdoğan’ın 5 yıllık görev süresinin başladığını ve Cumhurbaşkanının kabinesini kısa süre içinde açıklayacağını yazdı.

Abcnews, Erdoğan’ın yemin ederek üçüncü cumhurbaşkanlığı dönemine resmen başladığını duyurduğu haberinde Türkiye’nin milyonlarca mülteciye ev sahipliği yaptığını ve Ukrayna savaşında kilit bir rol oynadığını vurguladı.

Fransız haber kanalı France 24 TBMM’de gerçekleştirilen yemin töreni sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek törene dünya siyaset sahnesinin önemli figürlerinin katılacağını yazdı.

İngiliz Guardian gazetesi törene katılacak liderleri tek tek sıralayarak, Erdoğan’ın akşam saatlerinde yeni bakanlarını açıklayacağını vurguladı.

YUNAN BASINI DA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyasında da yemin törenine ilgi büyüktü.

Insider.gr haber sitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını üçüncü döneme uzatan beş yıllık yeni cumhurbaşkanlığı dönemi için bugün yemin ettiğini yazdı.

Erdoğan’ın TBMM’de okuduğu yemin metnini okuyucuları ile paylaşan site Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oyların %52,2’sini aldığını hatırlattı.

CNN Yunanistan Ankara’daki törene çok sayıda dünya liderinin katılacağına dikkat çekerken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın da törene katılmasını sansasyonel olarak değerlendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.