Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
Konu ülkede barış ve istikrar olunca yine zırvalamaya başladılar!.
DEM Parti Terörsüz Türkiye’yi anlatma turlarına çıkıyor!.
Rusya-Ukrayna barış için İstanbul’da bir araya geliyor..
Akdeniz’de 6 büyüklüğünde korkutan deprem!.
DEM Parti PKK’nın şartlarının getirilmesi için tarih verdi!.
Şu akılla gazetecilik yapanların Türkiye’si!.
Fesih kararından sonra üst düzey PKK’lıların durumu ne olacak!.
Terörsüz Türkiye kararının ardından piyasaların tansiyonu düşmeye devam ediyor!.
PKK fesih kararını duyurarak silah bıraktığını açıkladı..
Kadir Topbaş’ın FETÖ’cü damadına ait lüks evler satışa çıkarıldı!.
Putin-Zelensky İstanbul’da bir araya geliyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı..
Trump’tan Netenyahu’ya veto!.
Camiide Baby Shower rezaleti!.
PKK kongrede aldığı kararları ne zaman açıklayacak?.
DEM Parti’den PKK Kongresi ile ilgili açıklama..
Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı!.
FETÖ’cü Boydaklardan alınan Bellona 8 milyara satıldı!.
İyice zıvanadan çıkan itperestler AYM’yi basmaya kalkıştı!.
“BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ” anketi!.
Bankamatik Arif gözaltına alındı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Deprem için Kahramanmaraş’a gelen Sırplar dehşeti anlattı! “Böyle bir şey görmedik!.”

Deprem için Kahramanmaraş’a gelen Sırplar dehşeti anlattı! “Böyle bir şey görmedik!.”
17.02.2023
A+
A-

Türkiye’de yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardında arama kurtarma çalışmalarına destek veren arama kurtarma ekipleri, İstanbul Havalimanı’ndan ülkelerine uğurlandı. Açıklada bulunan Sırbistanlı arama kurtarma derneğinin başkanı Dragan Bjelic, ‘Bizler bu tür arama kurtarma işleri için doğduk diyebiliriz ancak daha önce böyle bir felaket hiç görmedik.’ dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı afet bölgesindeki çalışmalara destek veren Bosna Hersek ve Sırbistan arama kurtarma ekipleri, İstanbul Havalimanı’ndan ülkelerine uğurlandı.

Deprem bölgelerinden biri olan Hatay’da çalışmalarını tamamlayan 10 kişilik Boşnak ekip, havalimanında bilet ve pasaport işlemlerini gerçekleştirdi. Ekiptekiler, Dışişleri Bakanlığı ve İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın yetkililerince alkışlarla karşılandı.

Bosna Hersek ordusunda görevli ekibin lideri Yarbay Miralim Canic, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hatay Antakya’da İHH ekipleri ile birlikte arama kurtarma operasyonlarında çalıştıklarını söyledi.

Çalışmaları sırasında hiç kimseyi canlı çıkaramadıklarını belirten Canic, “Birkaç cenaze çıkardık. Orada olanları anlatmak çok zor. Orada gördüklerimizi ifade edemiyoruz. Allah sizlere yardım etsin.” dedi.

“DAHA ÖNCE BÖYLE BİR FELAKET HİÇ GÖRMEDİK”

Sırbistanlı arama kurtarma derneğinin başkanı Dragan Bjelic ise 5 kişilik ekiple 7 gün boyunca Kahramanmaraş’ta çalıştıklarını söyledi.

Bölgede AKUT ve Brezilya’dan gelen ekiple beraber hareket ettiklerini dile getiren Bjelic, şunları kaydetti:

“Bizler bu tür arama kurtarma işleri için doğduk diyebiliriz ancak daha önce böyle bir felaket hiç görmedik. Deprem bölgesinde çok güçlü bir uluslararası dayanışma olduğunu ve Türklere yoğun bir sevgi olduğunu gördüm. Aynı zamanda bölgede yoğun bir hüzün olduğunu da gördüm. Bölgedeki insanlar bizlere karşı çok iyi davrandı, minnet dolulardı. Sağlık ekibimiz yaralı bir çocuğu hastaneye ulaştırdı. Bunu asla unutamayacağım.”

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde bulunan “İGA Lounge”de ağırlanan ekipler, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçaklarla ülkelerine hareket etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.