Site Rengi

HABER ÖZETİ
Terörist İsrail’de protestolar devam ediyor!.
Almanya’da polisle göstericiler arasında çatışma çıktı!.
Yeni kabinenin en genç ve en yaşlı üyeleri..
İşte 67. Hükümet’in bakanları..
Yeni Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete’de yayınlandı!.
YKS sınava giriş yerleri açıklandı!.
Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirildi!.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Mahinur Özdemir Göktaş getirildi!.
Yeni MİT Müsteşarı İbrahim Kalın..
Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar oldu!.
Yeni Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler oldu!.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yola devam..
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasıyla muhalefetin bakanlık vaadleri akıllara geldi!.
Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu!.
Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine üyelerini açıklıyor!. (canlı yayın)
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama törenine muhalefet liderleri katılmadı!.
Ankara’da sağanak yağış hayatı felç etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakı liderlerine ve Sinan Oğan’a teşekkür..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni dünya gündeminde..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göreve Başlama Töreni’ne katıldı!.
CHP, kurultay sürecini başlatma kararı aldı!.
İlham Aliyev, Ankara’ya geldi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemini sonrası Anıtkabir’e gitti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin ederek resmen göreve başladı!. (video haber)
Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını alırken muhalefet milletvekilleri protesto etti!.
AK Parti’nin A Takımı belli oldu!.
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi’ni topladı!.
LPG’ye indirim geldi!.
DOLAR 20,9567
EURO 22,4572
ALTIN 1.313,16
BIST 5.114,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Pts 24°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 22°C

Dolmabahçe müzakerelerinden sonra 3 yerde savaş durduruldu!.

Dolmabahçe müzakerelerinden sonra 3 yerde savaş durduruldu!.
29.03.2022
A+
A-

İstanbul’da yapılan Rusya Ukrayna barış görüşmeleri bitti. Ukrayna heyetinden “Türkiye de garantör ülke olsun” açıklaması geldi. Rusya Savunma Bakanlığı ise bazı yerlerde savaşı durdurma kararı aldığını duyurdu..

İSTANBUL Dolmabahçe’de yapılan Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesi yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan Ukrayna heyetinden David Arakhamia, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini söyledi.. Kiev yönetiminin garantör olarak görmek istediği diğer ülkeler Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya, Kanada ve İsrail.

Ukrayna, iki hafta içinde garantör ülkelerin müzakerelere davet edilmesini istediklerini duyurdu. Ukrayna heyetinden Mihail Podolyak da, “Bugünkü görüşmenin sonuçları liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterlidir” diye konuştu.

Garantör ülkelerle NATO’nun 5. maddesindeki gibi garanti istediler
Ukrayna heyetinden David Arakhamia, garantör ülke sistemini şöyle açıkladı:
-“NATO’nun beşinci maddesine benzer bir garanti isiyoruz. Bu madde ile Ukrayna’ya bir saldırı olması durumunda üç gün içinde garantör ülkelerle istişareler başlayacak ve sonrasında diplomatik bir çözüm sağlanamazsa garantör ülkeler bize asker ve silah desteği sağlayabilecek. Ukrayna hava sahasının kapatılması dahil güvenliğin sağlanması için her türlü adımın atılması mümkün olabilir. Bu ana maddelerde anlaşma sağlanması bizim için bir prensip meselesi.

RUSYA DUYURDU : 3 YERDE SAVAŞ DURACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, “Diyalog için Kiev ve Çernihiv çevresinde operasyon duracak” açıklamasını yaptı. Rus heyeti, Ukrayna tarafıyla İstanbul’da yaptıkları görüşmelerin yapıcı geçtiğini açıkladı. Rusya heyetinin başkanı Medinskiy: ‘Ukrayna’nın tekliflerini aldık, bunları Putin’e ileteceğiz’ dedi.

Yarın devam edecek
Daha önce görüşmelerin iki gün süreceği açıklanmıştı. Toplantıya yarın devam edilmesi bekleniyor. Görüşmelere zehirlendiği iddia edilen Rus milyarder Roman Abramovich de katıldı. Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’ndeki görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna heyetlerine hitap etti İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

– “Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiçkimsenin yararına değildir. Bu trajediyi durdurmak tarafların elindedir. Artık görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz.

– “Her iki ülkenin meşru kaygılarını giderecek, uluslararası toplumun muteber kabul edeceği bir çözüme ulaşılması mümkündür. Sizlerin müzakerelerde sağlayacağınız ilerleme, bir sonraki aşama olan liderler düzeyindeki teması da mümkün hale getirecektir. Böyle bir görüşmeye de ev sahipliği yapmaya hazırız.”

– Tüm dünya sizlerden müjdeli haberleri bekliyor. Liderlerinizin yönlendirmesi ile barışın temelini atıyorsunuz, her katkıya biz hazırız.

Liderler görüşmesine ev sahipliğine hazırız
– Bugün Taşkent’e hareket ediyorum. Dışişleri Bakanımız ihtiyaç duymanız halinde sizlere gereken desteği vermesi bakımından İstanbul’da bırakıyorum.

– Görüşmelerde arabuluculuk rolümüz bulunmuyor ancak sizler talep ettiğiniz müddetçe kolaylaştırıcı imkanları sağlamaya devam edeceğiz. Görüşmelerde zor ve çetrefil konuları ele aldığınızın farkındayız.

– Liderler düzeyinde teması da mümkün hale getirecektir. Böyle bir görüşmeye ev sahipliği yapmaya da hazırız..

Rus Oligark Roman Abramoviç de Dolmabahçe’de..

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin müzakereler için bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nden dikkat çeken bir görüntü yayınlandı. Görüntülerde, daha önce İstanbul’da olduğu ifade edilen Rus oligark Roman Abramoviç’in müzakerelerin gerçekleştiği yerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanında oturduğu görülüyor.

Kremlin’den Abramoviç açıklaması
Abramoviç’in görüşmelere katılmasıyla ilgili Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov’dan açıklama geldi. Peskov, şunları ifade etti:  “Abramoviç Rusya ile Ukrayna belirli temasların sağlanmasında yer alıyor, ancak Rus heyetinin resmi bir üyesi değil, müzakerelere katılımının her iki tarafça da onaylandı. Müzakerelerin sonuç vaat edip etmediğini bugün ya da yarın anlarız.”

Rus ve Ukrayna müzakerecileri arasında ‘votka’ diyaloğu
Rus ve Ukrayna heyeti masaya oturduğunda yaşanan ilginç diyalog karalara yansıdı ve iki tarafın müzakerecilerini de güldürdü. Toplantı başlayacağı sırada Rus müzakereci Medinskiy masadaki şişeyi eline alarak incelemeye başladı. Bu durum Ukraynalı müzakereci David Arakhamia’nın dikkatini çekti. Arakhamia, Rus müzakereciye dönerek “O bir dezenfektan” dedi. Mediniskiy ise “Vodka zannettim” ifadelerini kullandı. İkili arasında geçen bu diyalog zor müzakerelerin olduğu masada kısa süreli gülümsemelere neden oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.