Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe ligden çekilme kararı için olağanüstü genel kurula gidiyor!.
Ali Babacan’dan Ümit Özdağ itirafı: SEÇİM KAZANMAK İÇİN ÜLKEYİ PEŞKEŞ ÇEKMİŞLER!.
Kaftancıoğlu CHP İl Binasındaki milyon dolarlar skandalı ile ilgili ifadeye çağrıldı!.
Hakan Fidan 7 Şubat MİT krizinin detaylarını ilk kez açıkladı..
Başkan Erdoğan’dan orduya Suriye ve Irak mesajı: Harekâta Hazır Olun!.
TİP’in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan’dan partisine rest: YOLUMA TEK BAŞIMA DEVAM EDECEĞİM!.
Bakan Yerlikaya olaylı Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası soruşturma açıldığını duyurdu!.
Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası saha savaş alanına döndü!.
Putin yüzde 87 ile tekrar Rusya Devlet Başkanı oldu..
DEM Parti Nevruz kutlamalarını Öcalan posterleriyle süsledi!.
Bakan Özhaseki Yarısı Bizden Kampanyasının detaylarını açıkladı..
Emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacak..
İstanbul’u kaybetme korkusu tıpış tıpış Ayasofya’a getirdi!.
Kredi kartı nakit çekim faizleri yükseldi!.
2028’de 20 adet KAAN Savaş Uçağı THK envanterine giriyor..
Akşener’den Erdoğan’a çağrı: BUNLARI YAP TÜM OYLAR SENİN OLSUN!.
Balya balya para skandalının ardından Fatih Keleş’in ifadesi ortaya çıktı!.
Turgut Altınok malvarlığını açıkladı..
Yardım ve yataklık yapan babaya adli kontrol kıyağı!.
Özgür Özel seçimleri kaybederse istifa edecekmiş!.
Saadettin Saran Fenerbahçe Başkan Adaylığını resmen açıkladı..
CHP’nin anketçisi İmamoğlu’nun tehditlerine maruz kaldığını açıkladı!.
Seçim öncesi vatandaştan dolara hücum!.
CHP’nin Kandil ile iletişim görevini SİHA Sezgin yürütüyor!.
2023 yılında 47 milyar TL vergi kaçırıldığı ortaya çıktı!.
Kaçak anne ile katil oğlunun ABD’de keyfi yerinde!.
Kahpeliğin böylesi!. Hem Gazze’ye yardım edip hemde İsrail’e silah veriyorlar!.
Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni dönem..
Bay Ekrem’in “Metro Fatihi” palavrası resmi rakamlarla çöktü!.
Tutmadığı sözler hatırlatılınca “Hatırlamıyorum” diyerek çark etti!.
DOLAR 32,3370
EURO 35,2041
ALTIN 2.247,26
BIST 8.718,11

Dolmabahçe müzakerelerinden sonra 3 yerde savaş durduruldu!.

Dolmabahçe müzakerelerinden sonra 3 yerde savaş durduruldu!.
29.03.2022
A+
A-

İstanbul’da yapılan Rusya Ukrayna barış görüşmeleri bitti. Ukrayna heyetinden “Türkiye de garantör ülke olsun” açıklaması geldi. Rusya Savunma Bakanlığı ise bazı yerlerde savaşı durdurma kararı aldığını duyurdu..

İSTANBUL Dolmabahçe’de yapılan Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesi yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan Ukrayna heyetinden David Arakhamia, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini söyledi.. Kiev yönetiminin garantör olarak görmek istediği diğer ülkeler Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya, Kanada ve İsrail.

Ukrayna, iki hafta içinde garantör ülkelerin müzakerelere davet edilmesini istediklerini duyurdu. Ukrayna heyetinden Mihail Podolyak da, “Bugünkü görüşmenin sonuçları liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterlidir” diye konuştu.

Garantör ülkelerle NATO’nun 5. maddesindeki gibi garanti istediler
Ukrayna heyetinden David Arakhamia, garantör ülke sistemini şöyle açıkladı:
-“NATO’nun beşinci maddesine benzer bir garanti isiyoruz. Bu madde ile Ukrayna’ya bir saldırı olması durumunda üç gün içinde garantör ülkelerle istişareler başlayacak ve sonrasında diplomatik bir çözüm sağlanamazsa garantör ülkeler bize asker ve silah desteği sağlayabilecek. Ukrayna hava sahasının kapatılması dahil güvenliğin sağlanması için her türlü adımın atılması mümkün olabilir. Bu ana maddelerde anlaşma sağlanması bizim için bir prensip meselesi.

RUSYA DUYURDU : 3 YERDE SAVAŞ DURACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, “Diyalog için Kiev ve Çernihiv çevresinde operasyon duracak” açıklamasını yaptı. Rus heyeti, Ukrayna tarafıyla İstanbul’da yaptıkları görüşmelerin yapıcı geçtiğini açıkladı. Rusya heyetinin başkanı Medinskiy: ‘Ukrayna’nın tekliflerini aldık, bunları Putin’e ileteceğiz’ dedi.

Yarın devam edecek
Daha önce görüşmelerin iki gün süreceği açıklanmıştı. Toplantıya yarın devam edilmesi bekleniyor. Görüşmelere zehirlendiği iddia edilen Rus milyarder Roman Abramovich de katıldı. Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’ndeki görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna heyetlerine hitap etti İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

– “Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiçkimsenin yararına değildir. Bu trajediyi durdurmak tarafların elindedir. Artık görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz.

– “Her iki ülkenin meşru kaygılarını giderecek, uluslararası toplumun muteber kabul edeceği bir çözüme ulaşılması mümkündür. Sizlerin müzakerelerde sağlayacağınız ilerleme, bir sonraki aşama olan liderler düzeyindeki teması da mümkün hale getirecektir. Böyle bir görüşmeye de ev sahipliği yapmaya hazırız.”

– Tüm dünya sizlerden müjdeli haberleri bekliyor. Liderlerinizin yönlendirmesi ile barışın temelini atıyorsunuz, her katkıya biz hazırız.

Liderler görüşmesine ev sahipliğine hazırız
– Bugün Taşkent’e hareket ediyorum. Dışişleri Bakanımız ihtiyaç duymanız halinde sizlere gereken desteği vermesi bakımından İstanbul’da bırakıyorum.

– Görüşmelerde arabuluculuk rolümüz bulunmuyor ancak sizler talep ettiğiniz müddetçe kolaylaştırıcı imkanları sağlamaya devam edeceğiz. Görüşmelerde zor ve çetrefil konuları ele aldığınızın farkındayız.

– Liderler düzeyinde teması da mümkün hale getirecektir. Böyle bir görüşmeye ev sahipliği yapmaya da hazırız..

Rus Oligark Roman Abramoviç de Dolmabahçe’de..

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin müzakereler için bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nden dikkat çeken bir görüntü yayınlandı. Görüntülerde, daha önce İstanbul’da olduğu ifade edilen Rus oligark Roman Abramoviç’in müzakerelerin gerçekleştiği yerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanında oturduğu görülüyor.

Kremlin’den Abramoviç açıklaması
Abramoviç’in görüşmelere katılmasıyla ilgili Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov’dan açıklama geldi. Peskov, şunları ifade etti:  “Abramoviç Rusya ile Ukrayna belirli temasların sağlanmasında yer alıyor, ancak Rus heyetinin resmi bir üyesi değil, müzakerelere katılımının her iki tarafça da onaylandı. Müzakerelerin sonuç vaat edip etmediğini bugün ya da yarın anlarız.”

Rus ve Ukrayna müzakerecileri arasında ‘votka’ diyaloğu
Rus ve Ukrayna heyeti masaya oturduğunda yaşanan ilginç diyalog karalara yansıdı ve iki tarafın müzakerecilerini de güldürdü. Toplantı başlayacağı sırada Rus müzakereci Medinskiy masadaki şişeyi eline alarak incelemeye başladı. Bu durum Ukraynalı müzakereci David Arakhamia’nın dikkatini çekti. Arakhamia, Rus müzakereciye dönerek “O bir dezenfektan” dedi. Mediniskiy ise “Vodka zannettim” ifadelerini kullandı. İkili arasında geçen bu diyalog zor müzakerelerin olduğu masada kısa süreli gülümsemelere neden oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.